Hoppa till sidans innehåll

Spelartruppen 2018


   
   

 

Pukeikonen Marcus Arvidsson har bestämt sig för att checka ut från Spelartruppen inför 2018. Macke har hunnit bli 34 år och har förrutom ett kort gästspel i Nybro IF varit Puke trogen under hela karriären. Macke hade säkert ett par år kvar i startelvan men då gnistan saknades för en tuff försäsong så har han nu tagit detta svåra beslut. Pukehjärtat är dock fortfarande stort och det är dags för nya utmaningar i föreningen. Mackes kunskap, erfarenhet och status i truppen gör att han fortfarande har massor att bidra med. Det är därför med stor glädje vi kan presentera honom som assisterande tränare kommande säsong. Macke tar därmed plats bredvid Philip och de kommer tillsammans att fortsätta att utveckla det fotbollsmässiga. Macke kommer att fungera som matchcoach och även i övrigt avlasta Philip för att vi ska kunna prestera maximalt 2018. 

 

Marcus Arvidsson

 

 

Truppen inför satsningen 2018 är snart helt klar och idag fick vi en mycket viktig pusselbit på plats. Ludvig Ingelsson har skrivit på för PBK och lämnar därmed Nybro IF. Ludde har i år lett NIF:s anfallslinje och blir naturligtvis ett fantastiskt tillskott till vår offensiv. Ludde är en  forward med både målsinne och med en hög arbetskapacitet. En spelartyp som vi saknar och som visat att han kan leverera på alla nivåer. Snart 26 år är han i sin bästa ålder och vi är fantastiskt glada att han då väljer att spela sin fotboll på Pukevallen. Ludde är fostrad i IFK Påryd där namnet Ingelsson alltid inneburit respekt. Mycket talar för att det snart även ska gälla i Pukeberg.

Ludvig Ingelsson

 

 

Skyttekungen tillbaka på Bänken. Puke rustar vidare inför kommande säsong och denna gång gäller det en förstärkning i ledarstaben. PBK legenden Rickard Rosén gör come back i föreningen och kommer kommande säsong hjälpa till att vässa vår offensiv. Ricke kommer framförallt att jobba med att skärpa våra avslut och med individuell spelarutveckling. Helt rätt man för denna uppgift då hans känsla för mål är oöverträffad på Pukevallen. Rosén har även målat för Kalmar FF, Kalmar AIK och Nybro IF då det begav sig.  Välkommen tillbaka !

 

Richard Rosén

 

 

Pukebergs BK fortsätter att förstärka för att bli riktigt slagkraftiga 2018. Senast i raden av nyförvärv är Lokalfotbollsprofilen Joel Edvinsson. Joel har tidigare representerat Kommunlagen Nybro IF,

Madesjö IF och Flygsfors-Gadderås IF. Spelskicklige Joel har hunnit bli 28 år, mycket erfarenhet men fortfarande sugen att satsa. Med sina fina vänsterfot,  utvecklade spelsinne och även känsla för mål så kommer Joel att hjälpa oss i vår strävan att göra kommande år till vårt bästa.....

 

Joel Edvinsson

 

 

Adam Donnerstål byter upp sig från Rött till Vitt. Han ansluter under Frimånaden från Madesjö IF, vilket vi är mycket glada för. 20-årige Adam är mångsidig spelare som kommer att leverera från flera olika positioner. Orrefors IF är moderklubben och där också Nybro IF samt Trekantens IF bidragit i utbildningen.  Vi välkomnar honom nu till Puke och det känns kanon att få in Adam i laget och som en del av gänget.  

Adam Donnerstål

 

 

Vi är väldigt glada att John har bestämt sig för att spela sin fotboll i Pukebergs BK kommande säsong. John är ett riktigt bra tillskott till truppen. En allround spelare som vi kan placera både på mittfält och i försvarslinjen. 26 år gammal är han i sin bästa ålder och har massor att tillföra på
planen. Förutom fotbollskunskapen får vi in erfarenhet och trygghet som hela föreningen har nytta av. Ledaregenskaper och en härlig personlighet är sådant vi får på köpet. John har de senaste åren lirat i Gullabo/Gullaboås där han både agerat spelare & tränare tillsammans med brorsan Jesper. Lindsdal, Läckeby och Ljungbyholm är övriga klubbar som fostrat John.
Kopplingen till Puke finns via pappa Ola som startade sin karriär på Pukevallen och vänskapen med vår tränare Philip har självklart också bidragit till klubbvalet.
Bor tillsammans med Ellen och sonen Isac i Kalmar där han livnär sig som musiklärare.

John Petersson

 

 

Vår 20-åriga forward Max Nilsson har lämnat tummen upp inför 2018 och är den senaste i raden att förlänga karriären i Puke. Max är en kraftfull boxspelare som har alla attribut för en klassisk center. Säsongen 2017 kantades av sjukdomar & skador och blev ett förlorat år för Max och
därmed tappade mål för PBK. Vi ser därför Max som ett halvt nyförvärv och vi vet att en frisk Max kommer att vara en viktig kugge 2018 och ge mer rassel i nätet.

Max Nilsson

 

 

Vi fortsätter att säkra upp vår trupp för 2018 och där det viktigaste är att försäkra oss om fortsatt satsning från befintliga spelare. Vi är därför glada att även Calle Johansson kommer att stämpla in 2018. Calle är en offensiv kraft med suverän känsla och blick. När Calle har sin dag finns allt. Han har hunnit bli 20 år men är fortfarande lite av ett sparkapital där vi känner att det kan bli god avkastning 2018.

Calle Johansson

 

 

Vi fortsätter att göra klart med  spelare ur vår befintliga trupp. Nästa gubbe som har bestämt sig är Victor Nemeth. Vi är mycket glada att ha med oss denna 19-åring in i 2018.
Victor har utvecklats mycket de senaste säsongerna. En brytsäker vänsterfotad
försvararare som nu adderat offensiva kvaliter. Bra timing, fin inläggsfot och med precisa glidtacklingar. Vi tror på mer från Nr 13 kommande säsong!

Victor Nemeth

 

 

Ytterligare ungtuppar har beslutat att framtiden är Pukeberg BK.

Både Ümer Nuri Ibo och Samuel Nilsson är egna produkter som gått hela vägen från pojklag till A-lag. "Omer" är ett forwardsämne med rätt instinkter. Med sin låga tyngpunkt, steg och sinne för mål finns alla förutsättnigar att blomma ut till skyttekung. Samuel hade ett skadedrabbat 2017 men har ändå hunnit visa att han är en mittfältsstrateg med både offensiva och definsiva kvaliteter. Finns mycket kvar att hämta och ingen blir förvånad om Samuels stora genombrott kommer 2018.

Ümer Nuri Ibo

Samuel Nilsson

 

Två riktiga profiler och sköna karaktärer i omklädningsrummet fortsätter sina karriärer i den Vita tröjan. Anton Arvidsson och Marcus "Chevski" Karlsson är viktiga att ha med på resan och tillför laget ingridienser som vi inte kan vara utan. Anton är kämpen och kaptensämnet som alltid ger allt för laget och sina kompisar, dessutom har han unika egenskaper på planen som vi behöver för att lyckas. Chevski är en humörspelare som i sina bästa stunder är magisk och i sämsta stunder bara är skön. Båda fostrade i PBK .

Anton Arvidsson

Marcus "Chevski" Karlsson

 

Vårt unga backpar Simon Almqvist och Noel Gratte har beslutat sig för fortsatt satsning hos moderklubben. De både försvararna, födda 2000, har redan många A-lagsmatcher på kontot & utvecklingen har bara börjat. Båda spelarna har fler nivåer i sig och det finns både talang & huvud som gör att alla förutsättningar finns att spela högre upp i systemet. Bra spelare och fina representanter för Föreningen.

Simon Almqvist

Noel Gratte

 

Bröderna Johnsson dansar vidare på Pukes mittfält. De båda talangerna har beslutat att framtiden finns i moderklubben. Både Rasmus och Simon har varit tongivande på Pukes mittfält de senaste säsongerna och vi är säkra på att succén kommer att förstärkas 2018. Både Rasse och Smeten har ett spelsinne och fina fötter som håller för högre nivåer. Fantastiskt kul att de bestämt sig för att Pukevallen är rätt plats att starta denna resa.

Rasmus Johnsson

Simon Johnsson

 

Två verkliga Ur-Pukebergare och bärande väggar i Pukebygget förlänger. Jonathan Söderberg och Emil Sjögren hänger med på satsningen uppåt! Både Dona och Emil har varit bofasta i A-lags tröjan de senaste 5 åren. Nu hela 19 år (!) gamla tillhör de inventarierna, men är forfarnade sugna att utvecklas och lyfta Puke till nya höjder. De vita Bröderna inleder nu sin fjortonde (!) säsong tillsammans med målet att skjuta Puke till 3:an !

Jonathan Söderberg

Emil Sjögren

 

Puke jobbar för att 2018 ska bli ett år att komma ihåg. I första hand så ska vi förvalta och förädla den trupp vi har och förhoppningen är att addera med några spelare som kan lyfta helheten ytterligare en dimension. Två mycket bra tillskott finns redan på plats. Rutinerade Martin Östensson anslöt redan inför 2017, tyvärr strulade övergången och tragiskt nog har det bara blivit träningar för Martin 2017. Martin har ändå haft en viktig roll på Pukevallen med sin inställning på träning och energi i omklädningsrummet. Nu ska Martin även i match få bekräfta viken suverän spelare han är. 

Vi har också knutit till oss 17-årige talangen Emilio Ixcot Nilsson. Emilio anslöt från Emmaboda IS under hösten och visade snabbt att han är en riktigt duktig och utvecklingsbar lirare. En offensiv kraft som alla gånger kommer bli en viktig beståndsdel 2018. Emilo har redan gjort stort avtryck under hösten och erövrade snabbt en A-lagströja.

Både Emilio och Martin är redan en del av gruppen, men vi passar ändå på att välkomna dem en gång till !

Martin Östensson

Emilio Ixcot Nilsson

 

Ytterligare två goa gubbar är klara för fortsatt spel i Puke.Vi jobbar hårt med lagbygget införnästa säsong och grunden börjar bli stark!. Felix Fransson och Ludde Johansson kommer att forsätta i den Vita dressen. Två viktiga kuggar som både både tillför klass på planen och spelar en viktig roll som pådrivare och glädjespridare i omklädningrummet. Två spelare som faktiskt inte har Puke som moderklubb, men som snabbt anpassat sig och tillfört extra krydda till Puke-familjen.

 

Felix Fransson

 

Ludwig Johansson

 

Pukebergs BK har förlängt kontraktet med spelande tränaren Philip Rosqvist.

PBK fostrade Philip går därmed in på sitt fjärde år som huvudtränare.

Föreningen har tagit stora kliv under Philips ledning och inför 2018 är

ambitionen att spetsa den unga truppen ytterligare. Arbetet med att stärka laget

och organisationen runt pågår.

 

Philip Rosqvist

 

Målvaktsposten är viktig och det är därför glädjande 

att båda våra duktiga målvakter, fostrade i PBK, satsar vidare mellan stolparna.

Såväl rutinerade Robban Jonsson som

17-årige jättetalangen Hugo Samuelsson blir kvar i föreningen. 

En härlig duo som utvecklar och sporrar varandra.

Robert Jonsson

Hugo Samuelsson

 

Uppdaterad: 28 FEB 2018 13:23
Skribent: Anders Almqvist
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Pukebergs BK - Fotboll
Vädergatan 27
38238 Nybro

Kontakt:
Tel: 048113041
Fax: 0481-130 41
E-post: This is a mailto link

Se all info