Hoppa till sidans innehåll

Piia Pantsu


Piia Pantsu är en av världens mest meriterade fälttävlansryttare som tävlat OS, EM och VM och de stora internationella tävlingarna. Piia tog med Ypäjä Karuso brons i VM 2002 och var året efter tvåa i Badminton, och tog guld i Finska Mästerskapen 2007. År 2009 avslutade hon sin karriär som fälttävlansryttare och övergick till hoppning där hon sedan framgångsrikt utbildat och tävlat hästar upp till svår klass.

 

Piia Pantsu rider för Finland men är sedan många år boende i Sverige och driver tillsammans med Fredrik Jönsson träningsverksamhet vid deras anläggning i Flyinge. Som tränare har Piia arbetat med landslag i nästan alla nordiska länderna vilket borde vara ganska unikt. Under nästan två decennier var hon landslagstränare för unga fälttävlansryttare och sedan även hoppryttare i sitt hemland Finland. Hon har tränat danska landslaget i fälttävlan och är idag norsk fälttävlans landslagsledare. I Sverige är Piia tillsammans med Jan Jönsson tränare för ungdomssatsningen i fälttävlan Team JYR och har där fått fram många juniorer och unga ryttare till de stora mästerskapen.

 

Piia har haft ett mycket stort inflytande på svensk fälttävlan både som ryttare och tränare. Det har blivit många mästerskap och framgångsrika tävlingar under åren, både för Piia och för alla ekipage som hon tränat i olika länder. 

 

 

Pris:  750kr/ryttare (3-4 ryttare/grupp)

 

19/4 klockan 14 -->  Anmälningar till Pauliina senast den 10/4

3/5

 

Uppdaterad: 22 MAR 2018 21:12
Skribent: Pauliina Hukkanen
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
Ridklubben Rimbo Ryttare - Ridsport
Ridklubben Rimbo Ryttare, Åkerivägen 9-11
76251 Rimbo

Besöksadress:
Åkerivägen 9-11
76251 Rimbo

Kontakt:
Tel: 0761009555
E-post: This is a mailto link

Se all info