Hoppa till sidans innehåll

Fina resultat på sommartävlingar!

2017-07-21 15:38
Trots att torsdagsträningarna gör ett litet sommaruppehåll, gör inte tävlingarna det. 3-dagars tävlingar på Österlen och i Halland har avgjorts och resulterade i många fina resultat!
  • Uppdaterad: 2017-07-21 16:38

Österlens 3-kvällars

Vi börjar med Österlens 3-kvällars som avgjordes den 12-14/7 utanför Bertilstorp på Österlen. Många SOL-are och Ringsjöare var på plats och sprang bra. Den första etappen resulterade i hela fyra segrar för Ringsjös del. Curth Svensson segrade i H90 (han var dock ensam i klassen), Ina Lindeberg i D60, Ingela Ekelöv i D55 och Viggo Johansson i H16. Lovisa Weiden sprang även till sig en 5:e plats i D16. Stort grattis allihop!

Den andra etappen resulterade i ännu en seger för Curth, Ina och Ingela. Göran Johnsson blev 3:a i H65, Viggo 4:a i H16 och Lovisa 5:a i D16. 

Den tredje och sista etappen resulterade i ännu en seger för Curth. Det blev totalseger och trots att han var ensam i klassen är det ju ganska fantastiskt att kunna spriga när man är 90! Albin Weiden fick efter två lite sämre lopp äntligen till det och vann H14. Lovisa blev 2:a i D16 och kunde därmed ta hem andraplatsen i totalen. Ina blev 3:a på etappen men kunde efter tidigare segrar ändå ta hem en klar totalseger. Viggo blev 5:a på etappen men kunde efter tidigare resultat ta hem en fin andraplats i totalen. Ingela hade problem med en stämpling och blev tyvärr inte godkänd på etappen eller i totalen. Tråkigt, men så blir det tyvärr ibland. 

Hallands 3-dagars

Nästan direkt efter tävlingarna på Österlen avgjordes Hallands 3-dagars några kilometer norr om Ullared. Det bjöds på helt annan terräng jämfört med skogarna i Skåne, men det stoppade inte de som var på plats från att springa bra. Den första etappen resulterade i en 4:e plats för Lovisa i D16 och en 5:e plats för Albin i H14. Detta i stora klasser med hård konkurrens. Bra jobbat!

Etapp 2 resulterade i ett nytt bra lopp från Albins sida. Det blev en 4:e plats på etappen och en 3:e plats i totalen inför jaktstarten. Lovisa gjorde ett betydligt sämre lopp och slutade på en 14:e plats, dock som 7:a inför jaktstarten. 

Den tredje etappen som bestod av jaktstart (ledaren startar först och de andra startar så långt man är efter) bjöd på omkastningar i resultatlistan till Ringsjölöparnas fördel. Både Albin och Lovisa lyckades plocka en placering var och blev alltså 2:a respektive 6:a. Stort grattis och bra jobbat! 

Efter en vecka med lite vila väntar nu O-ringen i Arvika. Vi hoppas på fortsatta framgångar och en trevlig och utmanande vecka!

Skribent: Lovisa Weiden
Epost: Adressen Gömd

  Loggorna är klickbara

 SOL - vår tävlingsklubb 

EventorBanner136x32

 

           8313_web_130x40_c_pos_2 

 

 Sparbanksstiftelsen Färs och Frosta

 

Sparbanksstiftelsen Finn

 

Postadress:
Ringsjö OK - Orientering
Göran Johnsson, Tjörnarpsvägen 12
24333 Höör

Kontakt:
Tel: 0413-23506
E-post: This is a mailto link

Se all info