Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Har du idrottsprylar som du inte längre använder? Då kan du skänka dem till idrottens eget bibliotek, Fritidsbanken. Uppsalas första Fritidsbank beräknas öppna i september.
 
Att gå i Pridetåget är en manifestation för att din idrott välkomnar alla. Ett viktigt ställningstagande i linje med svensk idrotts arbete mot 2025. Det är dessutom väldigt kul att gå i tåget! Vill din förening eller ditt förbund vara med?
 
Den 25 september drar projekt Allas rätt att vara med igång på riktigt! Uppstarten blir en inspirationsföreläsning om värdegrund, värdeskapande och värdskap med Jan Gunnarsson.
 
Vartannat år delar Riksidrottsförbundet (RF) ut sin högsta utmärkelse till 100 välförtjänta idrottsledare i hela landet. I år fick tre upplänningar ta emot förtjänsttecknet.
 
Riksidrottsstyrelsens förslag till intensifierat jämställdhetsmål för svensk idrott, som ska uppnås 2025, bifölls idag av riksidrottsstämman. Det övergripande målet för idrottens jämställdhetsarbete är att kvinnor och män ska ha samma makt att for...
 
Sedan årsskiftet finns 19 sakkunniga inom barn- och ungdomsidrott runt om i Sverige. Jonas Värm hos Upplands Idrottsförbund och SISU Idrottsutbildarna i Uppland är en av dem.
 
DEBATT: Det är häpnadsväckande att ansvarig minister Gustav Fridolin (MP) inte lyssnar till den expertis som under många år visat vikten av att röra på sig och vad det får för resultat för inlärning och bättre hälsa, skriver bland andra Björn...
 
Arbetet med att starta Uppsalas första Fritidsbank pågår för fullt. Fritidsbanken ska fungera som ett bibliotek, fast med begagnad sport- och fritidsutrustning.
 
Fritidsbanken en plats där du kan låna sport- och fritidsprylar kostnadsfritt. Syftet är att uppmuntra barn och unga till spontant idrottande och bidra till en mer hållbar miljö.
 
2017 minskas nivåerna för LOK-stödet med c:a 10-20%.
 
Härmed utlyses fyra stipendier om vardera 25 000 kr riktade till studenter vid Uppsala universitet som utövar elitidrott. Syftet är att uppmärksamma goda förebilder inom Uppsala universitet som påvisar möjligheterna att kombinera högre studier med...
 
I ett försök att underlätta för er som idrottsförening att lämna kontrolluppgifter har Skatteverket samlat det ni behöver veta i följande utskick.
 
Upplandsidrotten söker fler medarbetare som är engagerade i att stödja och utveckla idrotten i Uppland.
 
Sedan den 1 december finns en ny applikation i IdrottOnline för alla typer av bidragsansökningar, bland annat Idrottslyftet 2017. Applikationen, som heter Idrottsmedel, tas i bruk under 2017 men finns på plats redan nu.
 
Upplands idrottsförbund får 920 000 kronor i bidrag från landstinget i Uppsala län för att starta så kallade fritidsbanker i samtliga kommuner i länet.
 

Postadress:
Roslagens JSK - Skyttesport
Gerhard Manninger, Järsö skjutbanan
76175 Norrtälje

Besöksadress:
Järsöbanan, Erkenvägen 350
76174 Norrtälje

Kontakt:
Tel: +46070-5609224
E-post: This is a mailto link

Se all info