Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Den 22 juli drar 2017 års stora skytte-EM igång i Azerbajdzjan. 22 skyttar får åka dit och representera Sverige i en eller flera starter. Och vi har flera goda chanser till final, och till och med medalj. Här presenterar vi hela EM-truppen.
 
Den officiella Riksmästerskapsplaketten som gäller inom SvSF är den med Svenska Skyttesportförbundets logga på, som syns på bilden. SM-medaljerna är de officiella som gäller inom RF.
 
I dagarna kommer årets andra Svensk Skyttesport ut. Den landar då i brevlådan hos dig tävlingslicensierade eller prenumerant, hos er föreningar samt hos er distrikt!
 
Förändringar på det olympiska skytteprogrammet är att vänta. Det står klart efter att IOK förra fredagen gav besked om hur det olympiska programmet på OS 2020 i Tokyo ser ut. Och förändringarna är i enlighet med ISSF:s tidigare presenterade förslag.
 
På måndag har kansliet en personaldag, med möte och pistolskytte som aktivitet. Därmed är kansliet stängt hela måndagen. Vi finns att nå igen som vanligt på tisdagen.
 
Om bara 2,5 vecka är det dags för den stora SM-veckan i Borås, och därmed också SM i olympisk skeet! Världsklasskyttar kommer att hittas i startlistan och du skeetskytt som önskar vara med ombeds anmäla sig så snart som möjligt.
 
I dag börjar Emil Fritzell som ny föreningsutvecklare på Skyttesportförbundets kansli. Emil kommer att jobba med bland annat föreningsärenden och Idrottslyftet.
 
Helgen den 13-14 maj hölls Skyttesportförbundets årsmöte med tillhörande konferens. Motioner och propositioner diskuterades och röstades kring, verksamhetsplan och -berättelse sågs över och personval gjordes.
 
Årets skol-SM arrangeras 23-24 september på Hugelsta Skyttecentrum. Året tävling har flera nya inslag. Klassindelningen är förändrad för att bättre harmoniera med Gevärssektionens regelverk och lagtävlingarna har fått en tydlig föreningsprofil.
 
På tisdag är det Sveriges nationaldag. Till följd av det har SvSF:s kansli stängt på tisdag, men också måndag den 5 juni. Vi öppnar telefonerna som vanligt igen onsdag den 7 juni klockan 9.00. Vi önskar er alla en trevlig helg och en fin nationaldag!
 
Lördagen den 24 juni startar tävlingarna i årets junior-VM i gevär och pistol som går i tyska Suhl. Nu är det klart att åtta svenska skyttar är uttagna att tävla för Sverige. Tre i pistol och fem i gevär.
 
Den 1 juni kommer vi att stänga ner sidan med gamla resultat, det vill säga vår gamla tävlingskalender. Vill du komma åt några av dessa ber vi er att gå in och tanka hem dem.
 
Till följd av Kristi Himmelsfärdshelgen har SvSF:s kansli stängt från och med onsdag den 24 maj kl. 11.30 till och med måndag den 29 maj klockan 9.00. Vi önskar er alla en trevlig helg!
 
I dag avslutades världscupen i München med två discipliner. Josefine Thörnkvist gjorde ett bra jobb i luftpistol, trots att det aldrig gick lätt. Marcus Madsen kämpade med ställningsskyttet men utan att tekniken ville sitta.
 
Skyttets världscup i München fortsätter. I dagens 50m gevär tre ställningar för damer blev det 577 poäng och placering 47 för Lotten Johansson. I herrarnas ställningsskytte tog Marcus Madsen sig vidare från sin eliminering.
 

Postadress:
Roslagens JSK - Skyttesport
Gerhard Manninger, Järsö skjutbanan
76175 Norrtälje

Besöksadress:
Järsöbanan, Erkenvägen 350
76174 Norrtälje

Kontakt:
Tel: +46070-5609224
E-post: This is a mailto link

Se all info