Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


För att stärka vårt kansli med stödfunktioner till föreningar och distrikt söker vi en person som ska arbeta som föreningsutvecklare.
 
Nu har vi kommit halvvägs in i sökperioden för Idrottslyftet 2017. Vill ni som förening med barn- och ungdomsverksamhet genomföra ett projekt som handlar om utbildning eller anläggning kan ni söka stöd ur Idrottslyftet fram till den 31 mars.
 
SvSF:s föreningsutvecklare sedan januari, Sofia Asp, väljer av privata skäl att avsluta sin anställning hos oss. Därför kommer SvSF nu att återigen starta ansökningsprocessen efter en föreningsutvecklare till kansliet.
 
Luftvapens-EM sista dag är det i dag och individuellt stod tre svenska skyttar för tävlandet denna lördag. Alla hade en bit upp till final eller medalj, men de gjorde ändå helt okej matcher. EM avslutades sedan med tävlingar för mixade lag.
 
De svenska running target-herrarna upprepade sin laginsats från igår när de i dag vann ännu ett lagsilver på luftvapens-EM. Dessutom kom Jesper Nyberg till medaljmatcher och slutade fyra i den individuella tävlingen.
 
De svenska luftgevärsdamerna hade det motigt på luftvapens-EM i Maribor i dag. Varken Lotten Johansson eller Michaela Arvidsson kom upp i de resultat som de har kapacitet för.
 
Running target-skytten Jesper Nyberg är klar för medaljmatch i tävlingen på regelbundna lopp på luftvapens-EM. Han är en av fyra skyttar som gör upp om de tre medaljerna. Avgörandet börjar klockan 14.00 och kan ses live på internet (se länk i nyhet).
 
I dag på morgonen sköts luftpistolherrarnas grundomgång på EM i Maribor. Två svenska skyttar deltog här och för båda två slutade det nära final.
 
Svenskt på pallen både individuellt och i lag – det blev resultatet när herrseniorernas running target blandade lopp i dag avgjordes på luftvapens-EM!
 
I dag fortsatte luftvapens-EM med bland annat damjuniorernas luftgevär på programmet. Tre svenskor tävlade, bland annat mästerskapsdebutanten Isabelle Johansson. Och vilken debut hon gjorde.
 
De svenska damjuniorerna i luftpistol fick igår afton delta i ett testevent av en ny sorts lagtävling. Och det gick bra. De blågula tjejerna sköt fint som ett lag och det räckte hela vägen till seger!
 
Anderstorpsskytten Isabelle Johansson är klar för final i damjuniorernas luftgevärstävling på luft-EM i Maribor. Första finalskottet går klockan 11.15.
 
Luftvapens-EM började i dag med damjuniorernas luftpistol. Rebecka Andersson slutade två poäng från final och det svenska laget slutade sexa i lagtävlingen. Sexa blev också junioren Andreas Bergström i running target regelbundna lopp.
 
Nu är det äntligen dags för 2017 års luftvapens-EM. Mästerskapstävlingarna börjar i morgon onsdag och för svensk del är det fyra juniorer som inleder tävlandet.
 
Tävlingsåret är i full gång, och du som vill tävla i år kommer väl ihåg att lösa tävlingslicens för 2017? Det är möjligt att lösa tävlingslicens både genom SvSF:s tävlingskalender och via inbetalning till SvSF:s bankgiro.
 

Postadress:
Roslagens JSK - Skyttesport
Gerhard Manninger, Järsö skjutbanan
76175 Norrtälje

Besöksadress:
Järsöbanan, Erkenvägen 350
76174 Norrtälje

Kontakt:
Tel: +46070-5609224
E-post: This is a mailto link

Se all info