Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Vid dagens EM-tävlingar i 60 skott liggande på 50 meter i Baku svarade två Eskilstunaskyttar för de främsta svenska insatserna. Marie Enqvist hanterade de svåra vindarna mycket bra och knep en bronsmedalj, medan Karl Olsson slutade på elfte plats.
 
Först ut av de svenska skyttarna på EM i Baku var Håkan Dahlby i herrarnas dubbeltrap. Tyvärr var det en tung dag för en förkyld Håkan och han slutade på 16:e plats, långt från final.
 
Under torsdag till söndag har ICTSF-VM i engelsk sporting avgjorts i England. Bäste svensk blev 15-årige Marcus Tullberg, Roslagen JSK, som med god marginal även vann klassen för skyttar upp till 16 år.
 
EM i field target avgjordes under helgen i Marienberg i Tyskland. De svenska skyttarna svarade för en god laginsats. Fredrik Wessman och Tomaz Holmström stod för de bästa individuella prestationerna.
 
Förbundsstyrelsen har fattat beslut om en generell dispens till kommande årsskifte innan fattade beslut införda i allmänna bestämmelser gäller fullt ut.
 
På fredag börjar EM i luftvapensdisciplinen field target i Tyskland. Det är ett öppet mästerskap där nio svenska skyttar deltar, varav sex är uttagna av lerduvesektionen.
 
Den 13-16 juli är det ICTSF-VM i engelsk sporting i England. Två skyttar är uttagna att representera Sverige, men som vanligt vid ett öppet mästerskap finns fler blågula på plats.
 
VM-guld 2016. VM-silver 2017! På fitasc sporting-VM i Ungern visade Rebecka Bergkvist att fjolårets medalj inte var en tillfällighet, och nu förstår även huvudpersonen själv att hon "är en rätt så duktig skytt".
 
Denna söndereftermiddag kommer det att handla om skytte i rikssända Radiosporten. Det är Juniorsporten som har begett sig ut till en träning med korthållsgevär.
 
Svenska Skyttesportförbundet önskar alla skyttar, ledare, föreningar, distrikt och övriga skytteintresserade en riktigt glad och skön sommar! Sommaren innebär också ett semesterstängt kansli vecka 28-30.
 
Stadium är ny officiell leverantör av SvSF:s landslagskläder från Umbro. Stadium kommer förutom att ha Sverige-kläder till försäljning också erbjuda andra produkter till alla SvSF:s klubbar. Nedan hittar du länk till den nya webbshopen.
 
Skyttesommaren är i full gång - med flera svenska mästerskap bland annat! Här följer lite information om sommarens skyttemästerskap.
 
I helgen gick så SM i olympisk skeet i Bredared, som en del av den stora SM-veckan i Borås. SVT Sport gjorde ett reportage från herrfinalen och i denna nyhet hittar du länk till bland annat det. Vi tipsar också om bilder från tävlingen.
 
Under torsdagen startar VM i fitasc sporting i Ungern, ett mästerskap som går över fyra dagar och avgörs på söndag. Sverige har tre uttagna skyttar, däribland regerande mästarinnan Rebecka Bergkvist.
 
I september fortsätter Skyttesportförbundets föreningsträffar. Denna gång går resan till Nässjö och Växjö för att träffa föreningar och distriktsstyrelser från Småland och Blekinge.
 

Postadress:
Roslagens JSK - Skyttesport
Gerhard Manninger, Järsö skjutbanan
76175 Norrtälje

Besöksadress:
Järsöbanan, Erkenvägen 350
76174 Norrtälje

Kontakt:
Tel: +46070-5609224
E-post: This is a mailto link

Se all info