Hoppa till sidans innehåll

Våra danser - Kursbeskrivning


BOOGIE WOOGIE
Barn fr 8 år

Boogie är en 50-talsdans som i Sverige är en populär tävlingsdans. Nere på kontinenten är dansen en ganska populär sällskapsdans.
Dansen Boogie Woogie en swingdans inom Bugg ochRock´n´roll-danserna.

BUGG
Barn fr 8 år, Vuxna

Bugg är den vanligaste pardansen på utedansbanorna, men är även en vädligt populär tävlingsform. Bugg kan dansas i alla åldrar och är en helt okoreograferad dans.

Barn och ungdomsgrupperna

För att börja steg 1-kursen behöver dansaren inga förkunskaper. Föreingen strävar efter en jämn fördelning mellan förare och följare. Lekmoment blandas och det är viktigt att alla dansare får synas och ta plats. Vi lär oss dansens grunder och att snurra åt höger och vänster. 

I steg 1 & steg 2 dansare förare med alla följare. 
Även i partträning förekommer det att vi byter partner för att dansarna ska utvecklas på bästa sätt.

Kontakta tränare i barngrupperna för bugg om du är osäker på vilken grupp du ska anmäla ditt barn i. Katharina - 0739-565000.

Vuxenbugg Steg 1:

Här börjar vi helt från början med grundsteg, förning, snurra åt höger och vänster samt enklare turer. Vi har som mål att vi kan genomföra sakerna i takt till musiken och att alla vågar ta sig en sväng om på en dansbana/fest. 

Förkunskaper: Inga alls.

Vuxenbugg Steg 2:

Här övar vi vidare på dansantheten i dansen, lite mer avancerande turer och vi bli duktigare på att föra och följa.

Förkunskaper: Du bör ha gått en steg 1/nybörjarkurs i någon dansförening innan du anmäler dig till steg 2. 

Vuxenbugg Steg 3:

Vi fördjupar oss lite till i tekniken och utvecklar vår känsla i dansen till musiken.
Tempot utmanas litegrann och vi har en djupare förståelse i hur dansens olika moment påverkar varandra.

Förkunskaper: Du bör ha gått en steg 2/fortsättningskurs i någon dansförening innan du anmäler dig till steg 3. Då vi har korta kurser rekomendera vi 2st steg 2-kurser innan man anmäler sig till steg 3 eller ha motsvarande kunskaper.

Vuxenbugg Parträning:

Här finslipar vi våra danskunskaper och utvecklar vår teknik. Vårt mål är att skapa är att skapa dansanthet i harmoni till musiken och få en djupare förståelse för hur olika moment i dansen påverkar varandra. Här dansar vi främst i par, men det kan ske att vi byter partner i utbildningssyfte. 
Grupp 1 och grupp 2 har ingen nivåskillnad.

Förkunskaper: Båda i dansparet ska ha gått steg 1, 2 och 3 eller ha motsvarande kunskaper.

COMMERCIAL JAZZ
Ungdomar fr 15 år

Här blandas lyrisk och modern Jazz med inslag av HipHop i en positiv och utvecklande miljö. Här får man lära sig koreografi i olika stilar, få en ökad kroppskontroll samt att hitta självförtroendet att dansa inför publik.

Innan du anmäler dig bör du ha kunskaper i:
Grundläggande balettermer, förkunskap i showdans, jazz eller streetdans.

DANSA LOSS
Barn 7-9 år

Här behåller vi lekmomentet och blandar in enkla rörelser och steg från våra pardanser, bugg, lindy hop, boogie woogie & rock'n'roll. Här strävar vi efter en jämn fördelning av förare och följare.
(Obs Alla dansar med alla)

DANS & LEK
Barn fr 4-5 år & 6-7 år

Här samlas våra yngsta förmågor för att utveckla rytmiken i dans. Detta sker tillsammans med jämnåriga och med stora inslag av lek. 

Utmaningarna ökar något i 6-7 årsgrupperna.

DUBBELBUGG
Barn fr 8 år

Dubbelbugg är främst en tävlingsdans som kom till p.g.a. att det var fler tjejer än killar som ville dansa. Dansen är helt koreograferad och varje trio har sitt egna program.

LINDY HOP
Barn fr 8 år, Vuxna

Lindy hop är en swingdans från New York i USA. Dansen skapades i Harlem på 1920- och 1930-talet, som en utveckling ur Charleston och i princip alla andra danser som de dansande kände till. Traditionellt dansas Lindy hop till swingmusik. Danstempot kan variera från mycket snabbt till mycket långsamt. Dansen kan vara både spontan och, oftast vid uppvisningar, koreograferad. Det viktiga är att dansarna har en dynamik med varandra och med musiken. Dansen är fri för improvisation där både förare och följare kan påverka dansen.

ROCK´N ROLL
Barn fr 8 år

En fartfylld och akrobatisk pardans som har sina grunder i äldre dans till rockmusik. Dansen har ett högt tempo och grundsteget består av "kickar". Varje par har sitt egna dansprogram som koreograferas tillsammans med tränaren.
Akrobatiken är inte en del av dansen på lägre nivå.
Saknar man danspartner kan vi rekommendera Showrock.

SHOWDANS
Barn fr 8 år, Vuxna 

Barn- och ungdomsgrupperna
En dans som dansas i grupp till populärmusik. Inspiration kan hittas i såväl musikvideos som i musikaler. Varje termin påbörjas en ny koreografi vilket gör att nya dansare kan börja. 
Dansarna får utmana balans och kroppskontroll samt samarbeta med övriga i gruppen i olika övningar.
I våra yngre grupper förekommer lekar som en del av inlärningsprocessen. 

Vuxengrupp
Det är aldrig försent att börja dansa!
hösten 2017 startar vi kursen Showdans 30+. Här behövs varken danspartner eller förkunskaper. 
I denna danskurs får du använda hela kroppen till varierad musik.

SHOWROCK
Barn fr 8 år

Showrock är en formationsdans som bygger på pardansen rock´n´roll. Dansen är energirik och fartfylld med snabba rörelser. Dansen dansas till musik som har en rockigare känsla.
I våra yngre grupper förekommer lekar som en del av inlärningsprocessen. Inga förkunskaper krävs

STREETDANCE

Barn fr 8 år

Det finns många stilar inom streetdansen, som från början är ett samlingsord för all gatudanser. Hip hop är en av grunddanserna i streeten men på senare tid förknippas stilen även med showdanser och musikvideos. Hos oss i Laxbuggarna handlar det framför allt om att hitta sin egen stil och testa olika tekniker. I våra yngre grupper förekommer lekar som en del av inlärningsprocessen. 

Uppdaterad: 20 MAR 2018 15:45
Skribent: Katharina Nilsson

kontakta-oss

kurs

LOKALA SPONSORER

HFAB-HEMSIDA

mmedia 

sisu

Laxbuggarna är medlemmar i: 

Postadress:
SDK Laxbuggarna - Danssport
Stockenbergsgatan 8
30238 Halmstad

Kontakt:
Tel: saknas
E-post: This is a mailto link

Se all info