Hoppa till sidans innehåll
Foto: Claes Alicante

KickOff-2018 Alicante

2017-06-03 18:00
Efter succeresan Kickoff2017 till Alicante, kommer du snart ha möjlighet att anmäla dig till nästa års Kickoff. Gå in och läs mer och få reda på hur du kan anmäla dig till Kickoff-2018.
  • Uppdaterad: 2018-03-20 17:46

Resan är fullbokad.

Kickoff-2018 Alicante

Datum: 2018-03-17 – 2018-03-24 (7 nätter 6 hela flygdagar)

Destination: Alicante

Tema: Cross Country (XC) för nybörjare och erfarna

Krav för att hänga med på Kickoff 2018: Lägst certifikatnivå P1, Berg och Hang behörighet och aktivt medlemskap i SFG

Kostnad: 8500 kr

Vi åker tillbaka till Alicante, valet är ganska enkelt och bottnar i att området är relativt vädersäkert även tidigt på året. Utöver det så erbjuder området kring Alicante; bra starter och bra landningar även vid utelandningar. 2017 hade vi ett mycket bra samarbete med doyouwanna och guiden (Nick) som valde rätt starter med tanke på våra mål och förutsättningar.

En förändring inför 2018 är att vi förlänger vistelsen lite, vi kommer ha 7 hela flygdagar (om vädret tillåter). Det innebär avresa den 17:e Mars vid lunchtid och hemkomst vid 11-tiden den 24:e Mars. Det är ingen flygning ankomstdag och avresedag. Vi kommer i lugn och ro kunna installera oss i boendet och handla inför veckan. Hemkomst vid 11 den 24:e lämnar möjlighet att arbeta halvdag.

Resans mål är I första hand att utveckla deltagarna som piloter, att bli bättre och säkrare. Temat är precis som 2017 XC, det kan innebära att du vill prova på att lämna berget för första gången eller att du vill flyga dina första 100km allt är möjligt (efter din förmåga!).

Hjälp/goda råd: Med oss har vi egen instruktör som ger tips, goda råd, hjälper till vid start och håller relevanta föredrag. Det kommer inte vara möjligt att uppgradera licens.

Boende: Vi bor i tillsammans i ett, två eller flera radhus/hus så nära varandra och restauranger som möjligt. Det mesta finns på plats, handduk och sängkläder ingår. Dubbelrum.

Transport: Vi har tillgång till bilar/bussar under vår vistelse, men retrieve sköter doyouwanna åt oss.

Oflygbart: Om vädret bråkar med oss så hittar vi på alternativa aktiviteter, det kan vara allt från gokart till vinprovning.

Föreläsningar: Innan avresa är intentionen att hålla en föreläsning på Haket i Göteborg, och på plats i Alicante kommer vi hålla fler föreläsningar vid möjlighet.

Anmälan: Datum och klockslag när anmälan öppnar meddelas i god tid via de kanaler som finns (Facebook, Telegram och Listan).

Avanmälan: Vid avanmälan före det att anmälningsavgiften är inbetalad tillkommer inget. Vid avanmälan efter det att anmälningsavgiften är betald, återbetalas anmälningsavgiften om det finns någon på väntelistan som vill överta platsen. Vid avanmälan efter 31/12 löser vi återbetalning i mån av möjlighet.

Betalning: En anmälningsavgift om 1500 betalas i anslutning till anmälan. Resterande belopp betalas senast den 31/12. Efter hemkomst tillkommer en liten summa (2017: 200kr) för den diesel vi gör åt på plats.

Platser: Max 14 personer. Om det blir fler anmälningar upprättas en väntelista i ordningen som anmälan inkommit.

Klicka här om du vill läsa om 2017 års resa.

Klicka här för att se den officiella trailern.

Det kommer bli en kanonresa!

/Claes

Skribent: Yaacov Neselrot
Epost: This is a mailto link

Koppla ditt spelkort från Svenska spel till SFG.
Klicka på länken ovan.


Tävling under Flygsportsmässan i Nordstan är klar.

Förra veckans tävling under Flygsportmässan på Nordstan då vi lottade ut ett presentkort på ett tandemflyg från Äventyrscenter är nu avgjord.
Lycklig vinnare blir Marianne Aase från Göteborg som kommenterar beskedet: "Detta är ju helt sanslöst! Kan man verkligen göra sånt här när man är nästan 70 år?!?"
Jadå Marianne, det går alldeles utmärkt, stort grattis och lycka till med ditt livs upplevelse!

 


Gilla vår sida på FaceBook!


Telegram är den nya snabbchatten

Vi har nu tagit bort chattsidan.
Använd gärna Telegram som snabbchatt när du planerar dina flygrelaterade aktiviteter. Har du inte Telegram? Hör av dig till styrelsen så berättar vi hur du kommer med

 SFGs egen sida på FaceBook

Postadress:
SkFK Göteborg - Flygsport
Yaacov Neselrot, Suddeviksvägen 10
47537 Bohus-björkö

Kontakt:
Tel: +46 70-996 19 91
E-post: This is a mailto link

Se all info