Hoppa till sidans innehåll

Makedonien 2018

2018-05-19 19:00
Häng med SFG till Makedonien för en vecka full med flyg i vacker miljö. Vi kommer att ha möjlighet att uppgradera licens.
  • Uppdaterad: 2018-05-19 19:00

OBS* Anmälan till resan görs endast via formulär på klubbens hemsida och är i första hand för SFGs medlemmar. Här kan du anmäla dig till resan*OBS

Äntligen är det dags för årets resa till Krusevo, Makedonien. Kanske har du hört om succén förra året eller kom du kanske inte med på resan? Nu har du en ny chans och förväntningarna kommer vara ännu högre. Bland annat för att detta år väljer vi att åka lite tidigare för att fånga ännu bättre flygväder.

Vi kommer även i år att ha Igor Todevski som lokal guide. Igor har tidigare varit tävlingspilot med fina meriter. Han har flugit i GIN team och nu flyger för OZONE. Han är Makedonsk skärmflyginstruktör med över 6000 timmar under skärmen.

Igor kommer ha komplett genomgång på landningar och på

startplatser, han kommer att ha full koll på väder och vart bästa flygstället är för dagen. Han kommer att hjälpa oss på marken om det behövs och även flyga med oss och dela med sig av sin erfarenhet. Om det blir möjligt kommer han att dra med de som vill på långa distansflyg, han kommer då att guida via radio.

Vi kommer att flyga vid Ohridsjön och vid Krusevo, allt beroende på var vädret är bäst just för tillfället. Flyger du iväg på XC äventyr så ingår även retrieve.

Vi kommer att bo i Krusevo. Huset har flera sovrum med stor trädgård och fin utsikt över bergen. Fritt internet ingår. Huset finns i centrala Krusevo inte långt från huvudgatan där det finns ett antal restauranger, caféer och affärer.

 Nytt för i år är att vi kommer ha med en svensk instruktör. Nämligen den eminente Fredrik Gustavsson. Detta innebär att även elever kan följa med på resan och uppgradera licens.

Du som vill kan komplettera en redan påbörjad utbildning under förutsättning att du har med dig ett påskrivet elevkort. Så saknar du berg eller hang-behörighet eller till och med Pilot 1 så kommer det finnas chans att uppgradera detta.

 En till rolig nyhet för årets resa är antalet dagar. Det kommer finnas möjlighet att stanna en eller hela två veckor. Fredrik kommer vara med på båda veckorna.

Datumet för resan är satt till 5-19 augusti, v.32 och v.33 med avresa antingen 5 eller 12 augusti.

Priset för resan beror på hur länge du vill stanna.
För dig som åker 1 vecka blir priset 5600SEK som du betalar till klubben + 405EUR som du tar med dig och betalar på plats.
För dig som vill stanna 2 veckor blir  det att betala 6100SEK till klubben + 810EUR som du tar med dig och betalar på plats.
Anmälan är bindande och gäller först vid erlagd anmälningsavgift. Det är först till kvarn som gäller och anmälan sker endast via formulär här på vår hemsida.

 I priset ingår:

  • Resa tur och retur
  • Boende
  • Frukost, lunch och två middagar som Igor planerar
  • Retrieve efter eventuell utelandning
  • Transfer till och från flygplatsen

 För uppgradering av licenser tillkommer en avgift på 1500:-  som du betalar direkt till klubben.

 Makedonien är inte med i EU vilket gör att försäkringen vi har via SSFF inte gäller där. Innan resan behöver du därför titta igenom vilken reseförsäkring du har och vad som gäller vid eventuell skada i samband med skärmflyg.

Vi vill starkt rekommendera att du kompletterar din försäkring för bästa möjliga skydd på resan.

Läs mer om SSFFs försäkring och rekommendationer på:
http://www.paragliding.se/Verksamhet/licensutbildning/forsakring2018/

Här kan du läsa om ERV försäkring som gäller extremsport:
https://www.erv.se/privat/vara-reseforsakringar/extremsport/

Här kan du läsa lite mer om resmålet och Igors verksamhet:
http://paraglidingmacedonia.com/

OBS* Anmälan till resan görs endast via formulär på klubbens hemsida och är i första hand för SFGs medlemmar. Här kan du anmäla dig till resan. *OBS

Skribent: Yaacov Neselrot
Epost: This is a mailto link

Koppla ditt spelkort från Svenska spel till SFG.
Klicka på länken ovan.


Tävling under Flygsportsmässan i Nordstan är klar.

Förra veckans tävling under Flygsportmässan på Nordstan då vi lottade ut ett presentkort på ett tandemflyg från Äventyrscenter är nu avgjord.
Lycklig vinnare blir Marianne Aase från Göteborg som kommenterar beskedet: "Detta är ju helt sanslöst! Kan man verkligen göra sånt här när man är nästan 70 år?!?"
Jadå Marianne, det går alldeles utmärkt, stort grattis och lycka till med ditt livs upplevelse!

 


Gilla vår sida på FaceBook!


Telegram är den nya snabbchatten

Vi har nu tagit bort chattsidan.
Använd gärna Telegram som snabbchatt när du planerar dina flygrelaterade aktiviteter. Har du inte Telegram? Hör av dig till styrelsen så berättar vi hur du kommer med

 SFGs egen sida på FaceBook

Postadress:
SkFK Göteborg - Flygsport
Yaacov Neselrot, Suddeviksvägen 10
47537 Bohus-björkö

Kontakt:
Tel: +46 70-996 19 91
E-post: This is a mailto link

Se all info


aventyrscenter

Nästan 20 års erfarenhet! Service och butik under samma tak! Hjälmar, variometrar och mycket mer alltid i lager! Kort leveranstid på skärmar. Skärmflygkurser och tandemflyg. Skräddarsydda skärmflygsresor till världens alla hörn. Ring Peder, 0705-416371