Hoppa till sidans innehåll

SIV Aurland 2018

2018-05-02 13:19
Har du alltid undrat hur det skulle kännas att stalla skärmen? Eller kanske vill lära dig mer om din skärms gränser? Nu har du som är medlem i SFG, chansen att hänga med klubben till Aurland på en SIV kurs i juni.
  • Uppdaterad: 2018-05-08 22:02

Vi har nu möjlighet att få några platser till SIV kurs i Aurland, kursen anordnas varje or av OPK med Norges bästa SIV instruktörer. För att anmäla sig och få platser måste klubben betala anmälningsavgift som inte återbetalas, därför vill vi ha era anmälningar innan vi bokar. Anmälan är bindande och du anmäler dig här.  Vi behöver även ha någon som kan ta på sig lite organisatoriska uppgifter på resan. Skriv gärna detta i kommentarfältet på anmälan.

Vi har max 8 platser men vi måste ha mins 6 piloter för att vi ska kunna genomföra resan. Kursen går av stapeln 16 - 18 juni men vi åker från Göteborg redan tidigt 15 juni, det tar en stund att ta sig till Aurland.

Du kommer att lära dig göra och träna på bl.a. fullstall, Störtspiral, Spin och spinstopp samt olika former av inslag. Allt sker under bevakning av mycket erfarna instruktörer.
Varje morgon har man breafing och information om dagen. Alla övningar filmas och på kvällen kör man debreafing med hjälp av filmerna.

Eftersom man gör alla övningarna över vatten så finns det båtar som kan plocka upp dig om det skulle behövas. Alla kursflyg sker med flytväst så glöm inte ta med dig den. Läs även noga instruktionerna till din utrusting så du känner till vilka egenskaper den har i samband med SIV kurs.

SIV kursen är för piloter med minst P1. Du ska ha övat nödskärmskast på någon av våra säkerhetsdagar och ha ett intyg om detta. Detta är ett krav från de Norska instruktörerna.

Vi åker med en minibuss redan på fredag 15/6 på morgon för att hinna installera oss i våra hytter inte långt från landningen. Vi bor på Winjum Hytter med en fantastisk utsikt över Aurlandfjorden. Hemresan beräknas ske efter avslutad kurs på måndag så räkna med att komma hem sent på måndag natt.

Resans kostnad är 3500:- i priset ingår kursavgift, boende, frukost och resan. På plats tillkommer 50NOK per tur till start, detta betalas kontant till föraren. Det går att få 2 till 3 flyg per dag om man ligger i.
Anmälan är bindande och betalning sker efter att du fått bekräftelse på att du fått plast. Skulle du inte få plats så hamnar du automatiskt på reservlistan i turordning allteftersom anmälningar kommer in. Vi kommer att återbetala avgiften om du inte får plats eller om vi inte får tillräckligt många platser på kursen.

Här kan du läsa mer om kursen och hur den går till, vilka övningar som ingår och mycket annat nyttigt inför kursen. Det är viktigt att du har läst detta innan resan så vet du vad som gäller.

Här kan du anmäla dig

Skribent: Yaacov Neselrot
Epost: This is a mailto link

Koppla ditt spelkort från Svenska spel till SFG.
Klicka på länken ovan.


Tävling under Flygsportsmässan i Nordstan är klar.

Förra veckans tävling under Flygsportmässan på Nordstan då vi lottade ut ett presentkort på ett tandemflyg från Äventyrscenter är nu avgjord.
Lycklig vinnare blir Marianne Aase från Göteborg som kommenterar beskedet: "Detta är ju helt sanslöst! Kan man verkligen göra sånt här när man är nästan 70 år?!?"
Jadå Marianne, det går alldeles utmärkt, stort grattis och lycka till med ditt livs upplevelse!

 


Gilla vår sida på FaceBook!


Telegram är den nya snabbchatten

Vi har nu tagit bort chattsidan.
Använd gärna Telegram som snabbchatt när du planerar dina flygrelaterade aktiviteter. Har du inte Telegram? Hör av dig till styrelsen så berättar vi hur du kommer med

 SFGs egen sida på FaceBook

Postadress:
SkFK Göteborg - Flygsport
Yaacov Neselrot, Suddeviksvägen 10
47537 Bohus-björkö

Kontakt:
Tel: +46 70-996 19 91
E-post: This is a mailto link

Se all info


aventyrscenter

Nästan 20 års erfarenhet! Service och butik under samma tak! Hjälmar, variometrar och mycket mer alltid i lager! Kort leveranstid på skärmar. Skärmflygkurser och tandemflyg. Skräddarsydda skärmflygsresor till världens alla hörn. Ring Peder, 0705-416371