Hoppa till sidans innehåll
Foto: Erika J N Nödskärmskast

Säkerhetsdag

2017-12-20 22:08
I februari är det dags för årets säkerhetsdag. Även i år har vi hyrt gympasalen på Sjumilaskolan på Hisingen. Passa på och träna på nödskärmskast eller bara kolla igenom din utrustning så den är klar för säsongen.
  • Uppdaterad: 2017-12-23 16:33

Välkommen till säkerhetsdagen 2018!

I vår strävan att bli säkrare piloter anordnar SFG och VSK en gemensam säkerhetsdag. Du kommer att kunna träna bl.a. nödskärmskast, fallteknik, HLR, m.m. Som varje år kommer Lasse att demonstrera hur man packar om en nödskärm.

Om du vill kasta din egen nödskärm och sedan få hjälp med ompackning så får du rabatt hos både ÄC och RPM-Sport på ompackningskostnaden. Du måste då tala om för oss på plats att du vill utnyttja rabatten.

Övningen för nödskärmskast går till så här:
Du byter ut din nödskärm mot en attrapp, hänger selen från taket och sätter dig i den. När du är klar får du en ordentlig knuff med lite spinn och när det känns rätt så kastar du "nödskärmen".

För de av er som ska gå SIV kurs finns det möjlighet att få ett intyg om genomfört nödskärmskast. För att få intyget ska du öva kastet på samma sätt som när du flyger under SIV kursen. Det innebär att du behöver ha en flytväst på dig när du övar kastet. Ta gärna med dig den flytväst du eventuellt kommer att ha på SIV kursen.

Passa även på att gå igenom hela din utrustning och se till att allt håller toppskick inför kommande flygsäsong. Vi hoppas även kunna ha en porositetsmätare på plats och för endast 50:- kan du utföra mätning av en skärm på 3 punkter. I mån av plats och möjlighet så kommer vi även försöka ha en plats för att hänga upp sin skärm, städa cellerna i och samtidigt kontrollera linor.

Det kommer även att finas möjlighet att köpa saker från vår webshop. Passa på och beställ innan för att försäkra dig om att du får just det du vill ha.

När: söndag 25/2 2018 kl. 12:30 - 18:00
Var: Sjumilaskolan Gympahall Sal 1
Adress: Friskväderstorget 13, 418 38 Göteborg

För SFG, Anders Johansson

P.S. Kolla in film nedan från säkerhetsdagen 2016, tack till Ulf Mårtensson! D.S.

Skribent: Yaacov Neselrot
Epost: This is a mailto link

Koppla ditt spelkort från Svenska spel till SFG.
Klicka på länken ovan.


 

aventyrscenter

Nästan 20 års erfarenhet! Service och butik under samma tak! Hjälmar, variometrar och mycket mer alltid i lager! Kort leveranstid på skärmar! Skärmflygkurser och tandemflyg. Skräddarsydda skärmflygsresor till världens alla hörn! Ring Peder, 0705-416371


 

Paramotorskolan

Paramotorkurs i Vårgårda 12 Nov. Pris för dig med licens 10 000 kr, med vinschbehörighet 9 500 kr. Ring Christer, 070-849 28 21rpmsport_sfg_webb

Skärmflygsutrustning till sköna priser! Kolla in hemsidan för senaste erbjudandet!
Nya Skärmar:
Icaro Instinct TE 

Pro Design Cuga 2


Gilla vår sida på FaceBook!


Telegram är den nya snabbchatten

Vi har nu tagit bort chattsidan.
Använd gärna Telegram som snabbchatt när du planerar dina flygrelaterade aktiviteter. Har du inte Telegram? Hör av dig till styrelsen så berättar vi hur du kommer med

 SFGs egen sida på FaceBook

Vindmätare på Ålleberg
Vindmätare på Rörtången

Postadress:
SKFK Göteborg - Flygsport
Yaacov Neselrot, Suddeviksvägen 10
47537 Bohus-björkö

Kontakt:
Tel: +46 70-996 19 91
E-post: This is a mailto link

Se all info