Hoppa till sidans innehåll
Foto: Erika Hanstholm

En sommarhälsning

2018-04-20 16:17
Dagarna blir längre och varmare och det blir lättare att ge sig ut och flyga. Styrelsen vill önska er en skön flygsommar.
  • Uppdaterad: 2018-05-13 22:27

En sommarhälsning

Sommaren känns väldigt nära. Dagarna blir längre och solen är varmare. Det gör att det plötsligt öppnar sig möjlighet att dra någonstans och flyga på eftermiddag, efter jobbet, skola eller vad man nu har för sig på dagarna. Hur du än väljer att göra, flyg försiktigt. Kolla din flygutrustning, försäkra dig om det är i bästa skick. Läs igenom din preflight lista (Kolla gärna på video här) och se till att du alltid gör samma inför varje flyg, då minskar du risken att glömma något viktigt som kan äventyra din säkerhet.

Klubben har fått ny styrelse vid årsmötet som var i februari. Hela styrelsen kan du se på vår hemsida.
Nu har styrelsen även hunnit med sin årliga arbetsresa, även i år till Hvittingfoss i Norge. Tyvärr blev det inget flyg, bara en lång promenad uppför och nerför berget i snö till midjan, men vi hann jobba med många frågor som rör klubbens aktiviteter under året. Styrelsen planerar bl.a att ordna flera dagsresor till både hang och berg. Alla medlemmar som känner att de vill och kan ordna en resa är välkomna att höra av sig till styrelsen så berättar vi mer om hur man gör.

De ”stående” resorna som Alicante, Branäs FlyCamp, SpringCamp och Lägerskola har redan varit eller är på gång. Vi planerar även en utlandsresa till hösten. SIV kurs i Aurland finns också med i planering.
Sverige Cup 2018 på Ålleberg blir nästa vecka och vi hoppas vädret tillåter många flygdagar. Tävlingsgeneralerna Fredrik A och Gillis B söker nu folk som kan ställa upp som funktionärer under tävlingen. Gå in på SFGs Facebook sida och läs mer.
I år firar SSFF 30 års jubileum och SFG vill få till ett stort jubileum evenemang på Ålleberg. Vi bestämde datum till 7-8/juli. Det återstår en hel del planering men vi hoppas att vi kan lägga upp information och inbjudan inom ett par veckor.

Som många av er kanske vet så jobbar klubben flitigt med SISU. För varje redovisad utbildningstimma vi har inom klubben, får vi möjlighet att göra ännu fler aktiviteter och utbildningar som bidrar till vår kunskap och säkerhet.

Vi är även knutna till Gräsroten via Svenska Spel. Alla som spelar på Svenska Spel kan koppla sitt spelkort till idrottsklubb eller förening. För varje krona man spelar får klubben poäng. I oktober varje år omvandlas poängen till pengar och 50 miljoner kronor delas ut till klubbar och föreningar som är knutna till Gräsroten. Läs mer på vår hemsida och anmäl dig redan idag.

Koppla ditt spelkort från Svenska spel till SFG.
Klicka på länken ovan.

Styrelsen önskar alla en skön sommar med många härliga flyg.
Flyg högt, långt och säkert.

SFG - Styrelsen

Skribent: Yaacov Neselrot

Koppla ditt spelkort från Svenska spel till SFG.
Klicka på länken ovan.


Tävling under Flygsportsmässan i Nordstan är klar.

Förra veckans tävling under Flygsportmässan på Nordstan då vi lottade ut ett presentkort på ett tandemflyg från Äventyrscenter är nu avgjord.
Lycklig vinnare blir Marianne Aase från Göteborg som kommenterar beskedet: "Detta är ju helt sanslöst! Kan man verkligen göra sånt här när man är nästan 70 år?!?"
Jadå Marianne, det går alldeles utmärkt, stort grattis och lycka till med ditt livs upplevelse!

 


Gilla vår sida på FaceBook!


Telegram är den nya snabbchatten

Vi har nu tagit bort chattsidan.
Använd gärna Telegram som snabbchatt när du planerar dina flygrelaterade aktiviteter. Har du inte Telegram? Hör av dig till styrelsen så berättar vi hur du kommer med

 SFGs egen sida på FaceBook

Postadress:
SkFK Göteborg - Flygsport
Yaacov Neselrot, Suddeviksvägen 10
47537 Bohus-björkö

Kontakt:
Tel: +46 70-996 19 91
E-post: This is a mailto link

Se all info


aventyrscenter

Nästan 20 års erfarenhet! Service och butik under samma tak! Hjälmar, variometrar och mycket mer alltid i lager! Kort leveranstid på skärmar. Skärmflygkurser och tandemflyg. Skräddarsydda skärmflygsresor till världens alla hörn. Ring Peder, 0705-416371