Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


IF Nyedshov hade orientering på programmet på 1940 talet och fram till 1952. Då bildades OK Nyed med Nils Ekman som iniativtagare. Verksamheten blev mindre och mindre och i slutet 60- och början på 70-talet bestod klubben bara av "Örnar". 1973 upphörde verksamheten i och med att Örnen gick med i Svenska Orienteringsförbundet. OK Nyed upplöstes 1978 och orienteringen bedrivs numer av SK Örnen


Sportklubben Örnen bildades 1958 av ett gäng grabbar i Slängserud en mil sydöst Molkom. De första åren var aktiviteterna terränglöpning, friidrott och fotboll.1966 lånades Bäckelids skola till samlingsplats. Sedan 1970 äger klubben skolan och har den som sin klubbstuga. Bordtennis var den huvudsakliga verksamheten där i flera år med en stor aktivitet och man deltog också i seriespel. Skidor var mycket populärt på 1970-talet och alla bygdens ungdomar var aktiva. Karisängloppet på skidor startade i slutet av 1960 talet. Senare kom Karisänglunken (terränglopp) som ett komplement till de dåliga snövintrarna och den har sedan dess arrangerats 36 gånger i följd. Något skidlopp har inte arrangerats sen 1996 då snö har saknats.


Genom åren har många olika aktiviteter har anordnats med deltagande i udda sporter som tex. Sparkstöttnings VM, Dragkamp vid Molkoms marknad (med stor framgång) och 24 timmarsorientering. Örnen hade en egen klassiker med grenar som orientering, cykel, skidor och terränglöpning.


1973 gick Örnen med i Orienteringsförbundet. Man har anordnat många tävlingar som bla. Örnflykten, Patrull och flera DM. Antalet tävlingsaktiva har varierat från ca. 40 till idag ett

10-tal. Nybörjarkurser ordnas varje år med bra intresse. Naturpasset är en annan populär aktivitet i Molkom och i år är det cykel som gäller.


Innebandyn är i dag den mest omfattande verksamheten. Den började som en träningsaktivitet

i slutet på 80-talet. I mitten av 90-talet kom en mer ordnad form igång och då även seriespel.

Det finns 12 lag i seriespel och är en av Värmlands största aktiva innebandyklubb. Med många framgångar som bla. segrar i Lilla VM. Man har också producerat många talanger som anslutit sig till klubbar högre upp i serierna.


SK Örnens totala medlemsantalet är drygt 700 st.

Uppdaterad: 2009-08-18 22:54
Skribent: Sören Johansson genom Mattias Modin

Friska Molkom

facebook

Postadress:
SK Örnen - Orientering
Sören Johansson, Toreliusgatan 18
66730 Forshaga

Kontakt:
Tel: 054871401
E-post: This is a mailto link

Se all info