Hoppa till sidans innehåll

SK Poseidons nya chefstränare i simning

2017-06-28 16:04
Klubben är mycket glad över att vi fått en väldigt kompetent och duktig tränare på plats inför nästa säsong.
  • Uppdaterad: 2017-08-22 14:21

Det blir en Malmökille  som tar över uppgiften med att skapa ett vinnande koncept bland tränare och simmare i SK Poseidon från och med augusti 2017. Med en god mix av erfarenheter som elittränare och chefstränare kommer Sebastian Marko-Varga leda våra duktiga tävlingstränare och simmare.

Vi tror att Sebastian kan vara med och lyfta klubben på det sätt som både simmare och tränare hoppas på. Tillsammans med Sebastian jobbar vi vidare med att hitta rätt Sum-simtränare.
Hälsningar
Thorbjörn Holmberg, Sportchef
--------------------------------------------------------------------------------------

 

Sebastian får här chansen att presentera sig för er:

Mitt namn är Sebastian Marko-Varga och jag är 33 år gammal.  Jag är gift med Ida Marko-Varga och vi har vår son Vincent på 4 år.

Min tränarkarriär började i Simklubben RAN där jag först började som simmare för att sedan sadlade om till tränare.  Under de senaste 9 åren har jag varit på vift runt om i Skandinavien. Jag fick möjligheten att bli B-gruppstränare Danska klubben KVIK. Efter drygt ett år bar det av vidare till Norge och Stavanger. Under tre års tid jobbade jag som chefstränare i Stavanger Svømme Club.

Efter ett telefonsamtal från min Danska klubb KVIK så valde jag att återvända till Kastrup. Jag blev erbjuden en assisterande tränar tjänst som efter några år utvecklades till en Elittränare tjänst.

Min ambition har alltid varit att hitta intressant och utvecklande miljöer. Jag har haft möjligheten att få guida och utveckla simmare på högsta elitnivå, både i Sverige, Norge och Danmark. Samtidigt har jag också fått vara med på en otrolig resa/utveckling i framför allt KVIK där vi idag är rankad som en topp tre klubb i landet.

Min mentor de senaste fem åren i KVIK Niels-Jørgen Jørgensen har varit ett magiskt bollplank till all min vetgirighet. De senaste fem åren har varit de år som jag utvecklat mig absolut mest som tränare. Det är få förunnat att få möjligheten att lära av den absolut bästa.

Ett extra plus i kanten har också självklart varit att få ha levt tillsammans med en simmare på absolut världsnivå. 

I över 13 år har jag varit en stor del i Idas olika satsningar. Att 24/7 vara delaktigt och närvarande i hur en simmare på absoluta världsnivå lever är något relativt unikt.

Med all erfarenhet och kunskap jag lyckats fånga upp genom åren och med Poseidons otroliga förutsättningar ser jag mycket framemot att få komma igång som chefstränare i klubben efter sommaren. Det ska bli jätte kul och jag säger bara, se upp simmar Sverige!"

Sebastian Marko-Varga

Skribent: Thorbjörn Holmberg
Epost: This is a mailto link

SK Poseidon på Facebook:

SK Poseidons sponsorer:

 

länk till Simtävlingar 2018

länk till Simtävlingar 2017

 livetiming

simmanu

octo open

Postadress:
SK Poseidon - Simidrott
Box 1555
22101 Lund

Besöksadress:
Högevallsgatan
22229 Lund

Kontakt:
Tel: 046128260
Fax: 046-189779
E-post: This is a mailto link

Se all info