Hoppa till sidans innehåll

SM vecka i Borås- simhopp

2017-07-10 12:45
Det var några lyckade och roliga dagar i Borås för vår del under SM- veckan. Nina Janmyr, Hedda Grelz, Marcus Ekström och Erik Ekenstierna representerade Poseidon. Ett finalpass sändes på SVT och går att se på SVT-play!
  • Uppdaterad: 2017-08-22 14:21

För första gången var simhoppet med i SM-veckan som i år gick i Borås. Det är inte speciellt vanligt att tävlar simhopp utomhus i Sverige. Att tävla utomhus är en utmaning i sig då det är lite annurlunda jämfört med inomhus. Till exempel ställdes simhopparna inför kyla, mycket blåst och regn under ett finalpass. Det är också lite annurlunda att orientera sig i luften jämfört med inomhus.

Det var både lärorikt och roligt att tävla utomhus tyckte vi.

Extra kul var det att SVT sände under ett finalpass. Nina Janmyr och Marcus Ekström var med i finalerna. Det går fortfarande att se på SVT-play.

Marcus Ekström som har varit borta ett tag från simhoppet i tävlingssamnhang fram tills i år gjorde fina insatser. Han tävlade höga hopp och 1 meter. Han kom till final på båda höjderna och kom 6:a både på 1 meter och höga hopp.

Erik Ekenterina, Nina Janmyr och Hedda Grelz är fortfarande juniorer och har många år kvar fram ungdoms- och juniortävlingar. Trots sina unga åldrar gick det bra för dem.

Erik Ekenstierna debuterade i seniorsammanhang. Han tävlade 1 meter och höga hopp. Han gjorde en bra prestation på båda höjderna som tyvärr inte räckte till final på någon av höjderna.

Hedda Grelz tävlade även hon på höga hopp och 1 meter. Hon hoppade mycket fint och stilrent. På 1 meter gick hon tyvärr inte till final.På höga hopp slutade hon på en sjätteplats.

Nina Janmyr har under det senaste året bott i USA och också tränat där. Vi tyckte det var superkul att hon kunde komma och tävla SM för oss. Hon tog sig till final på 1 meter , 3 meter och höga hopp. Hon kom 7:a (1m) , 6:a (3m) och 4:a (höga hopp).

Vi passar också på att tacka Borås för fina arrangemang!

Glad sommar!

Skribent: Sanna Wallertoft
Epost: Adressen Gömd

SK Poseidon på Facebook:

SK Poseidons sponsorer:

 

länk till Simtävlingar 2018

länk till Simtävlingar 2017

 livetiming

simmanu

octo open

Postadress:
SK Poseidon - Simidrott
Box 1555
22101 Lund

Besöksadress:
Högevallsgatan
22229 Lund

Kontakt:
Tel: 046128260
Fax: 046-189779
E-post: This is a mailto link

Se all info