Hoppa till sidans innehåll

SM vecka i Borås - simning

2017-07-08 10:18
SM-veckan i Borås var ett bra och kul tävling! Vi hade med totalt 14 simmare i vattnet och 3 tränare på plats under tävlingarna samt en massa föräldrar och andra simmare som hejade på. Tack för ett bra mästerskap!
  • Uppdaterad: 2017-08-22 14:21

Nu när hela mästerskapet är avslutat blir det vila för de äldre simmarna (iaf efter LH-games för de som simmar det också) och för de något yngre är det dags att se till att hitta toppfomen till SUM-SIM i Malmö som början 12 juni.

Sammanfattningsvis så kom vi på en 24de (11a i fjol) plats i klubbstiden på JSM och en 29de (34a i fjol) plats på SM. Jag jämnför med fjolårets sommar-SM/JSM då det är "rättvisare" att jämnföra med långbana till långbana. Man kan se att vi har blivit bättre på SM men tappat något på JSM. Man kan dra olika slutsatser av det men framföallt är det roligt att se att vi har dubbelt så många finalsimningar till SM i år! I år hade vi totalt 6 individuella finalsimningar till SM. Olivia Berglund på 100 och 200 br. Hanna Bergman på 50 och 100 fr Sara Jendbro på 200 br. Gustav Östlund (den yngre) på 50 fr.

Tre av fyra finalister är födda på 00-talet och de tar sig till SM-finaler, det är riktigt imponerade och spännande inför SUM-SIM!

Poseidon hade totalt 14 simmare på plats på SM och i fjol hade vi 8 stycken med totalt. Det stora lyftet i antalet har varit att vi har äntligen med tjejlag. I år hade tjejerna kvalat in på alla juniorlag samt 4x100 me för seniorer (men alla är juniorer), det är en stor förbättring och kul att se!

Om man tittar utanför klubbperspektivet gjorde många skåneklubbar ett fantastisk mästerskap, med HS i topp med hela 30 medaljer och en vinnst med hela 498 poäng till tvåan i poängsstiden på SM, där kom Neptun tvåa. Även Landskorna (8de bästa klubb på JSM) och MKK (fjärde bästa klubb på SM och tog 20 medaljer) gjorde mycket fina mästerskap och knapade många medaljer under tävlingen. Kul att se att skånsk simning håller sig väldigt starkt mot resten av landet.

För att vi ska börja konkurera med bl.a. dessa klubbar i poängställningen på både JSM och SM behöver vi bli ännu snabbare, starkare och en ännu större trupp. Det är lika bra att börja direkt från uppstarten att sikta på det med nya tränare, nya idéer, nya drömmar och nya mål.

Klubben är verkligen på gång både på simiaden, seriesim, SUM-SIM, JSM och SM. Nu ser vi till att fortsätta att jobba för att vara den storklubb vi är och den storklubb vi kan bli!

Stort tack till alla simmare (både de som simmade och de som kom för att hjälpa till och heja på), tränare och föräldrar som var på plats!

Avsutningsvis vill jag bara kopiera den nya chefstränarens, Sebastian Marko-Vargas, sista ord i sin presentation som du kan hitta på vår hemsida och facebooksida.

"Se upp simmar Sverige!"

Elin och Gergö glada på läktaren!

Gustav förväntansfull över sin placering på 50 fr. Blev en fjärdeplats på JSM!

Finalsimmarna på söndagen!

Tjejerna som gick inmarchen för Poseidon. Väldigt välrepresenterade!

Vårt nya fina tält.

Elin och Olivia väldigt glada!

Tre "simmarmammor" fick en fin bilde med simstjärnan Simon Sjödin.

Skribent: Magnus Sigurdsson
Epost: Adressen Gömd

SK Poseidon på Facebook:

SK Poseidons sponsorer:

 

länk till Simtävlingar 2018

länk till Simtävlingar 2017

 livetiming

simmanu

octo open

Postadress:
SK Poseidon - Simidrott
Box 1555
22101 Lund

Besöksadress:
Högevallsgatan
22229 Lund

Kontakt:
Tel: 046128260
Fax: 046-189779
E-post: This is a mailto link

Se all info