Hoppa till sidans innehåll

Stipendium från Sten K Johnsson stiftelsen

2017-06-14 15:05
SK Poseidon har fått 125.000 i stipendium från Sten K Johnsson stiftelsen till projektet ”Nelms metod – för ökad funktionalitet för personer med funktionsnedsättningar”.
  • Uppdaterad: 2017-08-22 14:21

I går var Hilde Elise Hansen från SK Poseidon på utdelningen av stipendiet på Ekonomihögskolan i Lund, tillsammans med 60 andra stipendiater. Totalt var det 489 ansökare.

Sten K Johnsons Stiftelse riktar sig till individer, organisationer och företag (med skånsk anknytning) som har visioner och handlingskraft för att utveckla projekt inom utbildning, bildning, medicin, teknik, entreprenörskap, litteratur och musik. I Sten K Johnsons anda ska stiftelsen stödja gränsöverskridande initiativ och nytänkande individer som vågar ge sig in i oprövade landskap för att utveckla nya vägar framåt. Sten K Johnsons Stiftelse vill premiera och stödja aktörer som med mod och handlingskraft vågar prova annorlunda angreppssätt för att utveckla den disciplin som sökande agerar inom. Läs mer om stiftelsen: http://www.stenkjohnsonsstiftelse.se/ 

 

Vårt syfte med projektet är att genom aktivitet i vatten ge ökad rörelseförmåga och rörelsekontroll i vatten och på land för personer med funktionsnedsättningar. Vi tänker vidareutveckla Nelms metod, som är ett aktivitets- och rörelsesprogram i vatten som baserar sig på nervsystemet. Metoden använder interaktion med vatten för att förbättra kvaliteten på rörlighet och sensorisk perception, för att sedan överför dessa förbättringar till land och i vardagen.

Milton Nelms har utvecklat metoden och han har arbetat med många olika grupper i vatten från barn och vuxna som är rädda för vatten, ungdomar och upp till elitsimmare på världsklassnivå. Milton Nelms kommer vara central i utvecklingen av metodiken. Vi önskar att vidareutveckla Nelms metod för dessa tre grupper 1) Personer med fördärvad hjärnskada, som stroke eller olyckor. 2) Nervsystem sjukdomar som Cerebral Pares. 3) Autism.

För mera info kontakta Hilde Elise Hansen på This is a mailto link

Skribent: Hilde Elise Hansen
Epost: Adressen Gömd

SK Poseidon på Facebook:

SK Poseidons sponsorer:

 

länk till Simtävlingar 2018

länk till Simtävlingar 2017

 livetiming

simmanu

octo open

Postadress:
SK Poseidon - Simidrott
Box 1555
22101 Lund

Besöksadress:
Högevallsgatan
22229 Lund

Kontakt:
Tel: 046128260
Fax: 046-189779
E-post: This is a mailto link

Se all info