Hoppa till sidans innehåll

Träningsläger 20- 26 juni i Aberdeen, Skottland

2017-06-30 17:21
I sex härliga dagar var 11 simhoppare från mästerskapsgruppen, regnbåge och blå på simhoppsläger i Aberdeen. Hanna Jeppsson och Sanna Wallertoft var med som tränare.
  • Uppdaterad: 2017-08-22 14:21

I första hand fokuserades det på att slipa hoppen inför den sita tävlingen Speedo Dive och för vissa senior- SM. Hopparna fick slipa sina satser, nedslag och träna serie inför tävlingarna. Simhopparna hann även med att göra lite nya hopp. Det var en riktigt cool anläggning med bra sviktar enligt simhopparna själva.  På landträningen var låg fokus mest att utnyttja de roliga redskapen, airtruck och flera studsmattor, som vi inte har lika mycket tillgång till hemma. Även på land finslipades tekniken och volterna. Vi hann även med några svettiga styrkepass.  Vi träande minst två pass om dagen.  Det tidigaste passet började 05.45 och var på midsommarafton.

 

Efter det tidiga morgonpasset åket vi på utflykt till Stonehaven som är en by som ligger vid kusten. Vi provade Stonehavens berömda fisch and chips. Riktigt gott tycket vi att det var. Mätta och belåtna gick vi längs vattnet upp på de galet gröna kullarna till Dunnottar Castel.  Det var en riktigt vacker tur och härlig tur. Det togs många ”inspo-bilder” som ungdomarna uttrycker sig. Vissa valde att gå in i ruinen medan andra valde att bada! Stonehaven har också ett populärt glasställe som vi var tvungna att prova efter att vi hade kommit tillbaka från Dunnottar Castel. Dagen avslutades med klassiska och mindre klassiska midsommarlekar. Och oj vad vi skrattade under tiden, framförallt tränarna som fick se på spektaklet.

Midsommarlekarna ingick i lagtävlingar som vi genomförde varje dag. Tävlingarna bestod bland annat av styrketävling och ”komma på bästa historien som innehöll tre upphittade saker”. Det sammanlagda resultatet blev såhär:

HAM- 28 poäng
De fyra skuttarna i skuttland- 21 poäng
Calle lalle och de tre dvärgarna- 19 poäng

Det slutgiltiga resultatet redovisades av Hanna och Sanna på flygplatsen och diverse fina typiska Skottska priser delades ut. I samband med prisutdelningen överraskad Frida och Hannah oss med ”lägrets…” till alla deltagare.

Sanna ”lägrets ta en banan”

Hanna ”lägrets djurigaste”

Marcus ”lägrets storebror”

Hannah ”lägrets snuttefilit”

Hedda ”lägrets myror i brallan”

Tova ”lägrets Gordon Ramsy”

Frida ”lägrets Daddy DJ”

Carl ”lägrets trendsättare”

Erik ”lägrets Carl”

Hanna ”lägrets modigaste”

Ludvig ”lägrets pant”

Axel ”lägrets vackra”

Elna ”lägrets fniss”

Tack Frida och Hannah för det roliga initiativet.

Tillägger att det blev mycket promenerande genom regn och ibland sol från och till badet. Det tog ca en halvtimme mellan boendet och badet. Det betyder att vi gick ca 2 timmar varje dag och ändå hann med en uppskattad shoppingtur och bowling utöver det som står med i texten ovan.

Fina bilder tagna av Hanna Jeppson finns på Poseidons facebooks-sida.

Tack samtliga simhoppare för att ni har tränat på bra, stöttat varandra, bjudit på mycket skratt, lagat god mat tillsammans och bidragit till ett väldigt roligt läger.

Skribent: Sanna Wallertoft
Epost: Adressen Gömd

SK Poseidon på Facebook:

SK Poseidons sponsorer:

 

länk till Simtävlingar 2018

länk till Simtävlingar 2017

 livetiming

simmanu

octo open

Postadress:
SK Poseidon - Simidrott
Box 1555
22101 Lund

Besöksadress:
Högevallsgatan
22229 Lund

Kontakt:
Tel: 046128260
Fax: 046-189779
E-post: This is a mailto link

Se all info