Generell info - SK Poseidon - Simidrott - IdrottOnline Klubb
Hoppa till sidans innehåll

Generell info


Simhoppslinjen

Vi har simhoppsgrupper för barn, ungdomar, vuxna, träningsgrupper och tävlingsgrupper. På första sidan finns en bild över SK Poseidons simhopps föreningsstruktur. Förkunskapskrav för att kunna anmäla sig till simhopp är att man behärskar att simma på djupt vatten (25 meter).  

Varje grupp har uppsatta mål. När simhopparen har klarat målen i simhoppskola 1 flyttar simhopparen vidare till simhoppskola 2. När målen är uppnådda i simhoppskola 2 kan simhopparen börja i simhoppskola 3. Kom ihåg att det kan ta olika många terminer för barnen att uppnå målen som är uppsatta i de olika grupperna. När målen är uppnådda i simhoppskola 3 får man erbjudande att börja i en tränings- eller tävlingsgrupp. 

I den första tävlingsgruppen (för de yngsta tävlingssimhopparna) kan simhoppare börja som är 9 år eller yngre och vilja tävla. Mer information finns under rubriken tävlingsgrupp. 

I en träningsgrupp kan simhoppare som är 10 år eller äldre börja (upp till 18 år). Simhoppare har möjlighet att tävla. Mer information finns under rubriken träningsgrupp. 

Simhoppare kan flytta mellan tävlings- och träningsgrupper. En samlad bedömning av bland annat kunskap, närvaro, inställning och viljan att tävla görs när en simhoppare vill flytta till en tävlingsgrupp.

Generell information simhoppslinjen:

Praktisk information

Träningen följer ungefär skolans kalendarie men börjar vanligen en eller ett par veckor senare på terminen. Träningen är dessutom inställd vissa dagar bland annat på grund av arrangemang på badet, så håll koll i den kalendern som alla hoppare får vid terminsstarten. 

Inför varje termin ska man återanmäla sig till sin simhoppskurs, annars förlorar man sin plats. Vid första träningstillfället meddelar du ditt namn i Högevallsbadets kassa. Då kan då välja att mot 120: - depositionsavgift få ett elektroniskt band som gäller hela terminen. Du slipper då stå i kö för att komma in. Om du redan har ett band kan du omprogrammera det i kassa. Vill du inte lösa ut ett elektroniskt band så kontakta kansliet, This is a mailto link

Föräldrar får gärna vara med inne på badet under träningen men ska hålla sig i bakgrunden. På så vis underlättar du för din hoppare som ska koncentrera sig på gruppen, övningarna och på vad tränarna säger! Vill man som förälder prata med tränaren ska man göra det före eller efter träningspasset.

 

Träningen

På träningen träffas man ombytta till badkläder inne vid bassängen för att ha uppvärmning. Var torr när du kommer dit, och ha på dig shorts och T-shirt eller liknande. Ett typiskt träningspass i simhoppskolan är 1h och 15 minuter långt (simhoppskola 1, 2 och 3) och börjar med 30 minuters uppvärmning. Träningen i en vuxengrupp eller ungdomsgrupp är 1h och 30 min länga varav 30 min består av uppvärmning. Under uppvärmningen blir hopparna varma och mjuka i musklerna, samtidigt som man passar på att träna olika simhoppsövningar. Genom att öva på land där man har mer tid på sig ökar möjligheterna för att ett hopp eller en övning går bra när man sedan gör den från kant eller svikt ner i bassängen. Efter uppvärmningen går man och duschar. Sedan följer vattenträningen. Träningens upplägg/planering går efter SK Poseidons simhoppslinje.

 

Simhoppskoleverksamheten bedrivs mestadels från kant och minisviktar: Då gör det inte så ont om man landar fel, flera hoppare kan hoppa samtidigt och tränaren kan vara nära hopparna för att rätta till positioner och passa på olika hopp. Dessutom har vi flera mer avancerade grupper som behöver mycket träningstid på sviktar och i hopptorn. Alla grupper får chansen att hoppa från sviktarna och i tornet någon gång under terminen. Beroende på vilka dagar och tider man tränar på varierar möjligheterna, eftersom vi inte alltid har tillgång till alla höjder när vi tränar.

Simhoppsträningen i en vuxengrupp/ ungdomsgrupp bedrivs från kant, sviktar och hopptornet.

 

Simhoppsgymnastik

I simhoppskola 1, 2 och 3 ingår simhoppsgymnastik en gång i veckan. Simhoppsgymnastik är en förutsättning för att kunna utvecklas inom simhopp. Det är viktigt att man deltar på både gymnastik och simhoppsträningen eftersom passen kompletterar varandra. På träningarna ska man ha träningskläder och gymnastikskor.

 

Kompisvecka

En träning/ termin får simhopparna ta med sig en kompis till simhoppsträningen.

Svikt- och tornvecka

En vecka/termin har simhoppskolan företräde till sviktar och hopptornet. Träningen bedrivs då från ettan, trean och från hopptornet istället för kant och minisvikt som den normalt sätt gör. 

Tävlingar och läger

Det finns många möjligheter att vara med på olika typer av arrangemang när man deltar i simhoppskolan.

Uppdaterad: 07 JUL 2017 13:23
Skribent: Sanna Wallertoft


SK Poseidon på Facebook:

SK Poseidons sponsorer:

 

länk till Simtävlingar 2018

länk till Simtävlingar 2017

 livetiming

simmanu

octo open

Postadress:
SK Poseidon - Simidrott
Box 1555
22101 Lund

Besöksadress:
Högevallsgatan
22229 Lund

Kontakt:
Tel: 046128260
Fax: 046-189779
E-post: This is a mailto link

Se all info