Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


 
Julia Gross/Hanna Klinga tog ett stort kliv i resultatlistan av EM i 49erFX, från nionde till fjärde plats i totalen. Guldfinalserien, där de 25 bästa möts, drog igång på onsdagen och de två inledde med att först bli tvåa och sedan spika dagens andra
 
Svenska Seglarförbundets förbundsdirektör Marie Björling Duell känner medvind för svensk segling och skickar i denna sommarhälsning ett stort tack till alla ideella krafter ute i seglarsverige som gör detta möjligt.
 
Med sex spikar av sex möjliga var Fia Fjelddahl från GKSS överlägsen segrare i Para-NM som arrangerades av KSSS på Baggensfjärden 7-8 juli.
 
 
I helgen arrangerade klassförbundet, tillsammans med Svenska Seglarförbundet den första officiella SM tävlingen för radiostyrda klassen Dragon Force 65.
 
Atte Kappel från Stockholms Kiteboard seglade hem det Svenska Klassmästerskapet i Kite Hydrofoil som avgjordes på lördagen i samband med SM-veckan i Helsingborg.
 
Det blev hemmaseger på sista etappen av Nord Stream Race när den ryska båten nådde S:t Petersburg först av alla. Därmed tog Ryssland och klubben ”Lord of the Sail – Asia” hem totalsegern i årets regatta och titeln ”Östersjöns bäst kappseglingsklubb".
 
 
Det blev den danska båten från Frederikshavn Sejlklub som vann den tredje etappen av Nord Stream Race från Stockholm till Helsingfors. Den svenska båten från KSSS blev femma och sist.
 
Det blev den tyska båten som var snabbast på etapp två av Nord Stream Race – från Köpenhamn till Stockholm. Den svenska KSSS-båten fick nöja sig med tredje plats och ligger också trea i totalen.
 
På söndag kl. 11 startar ÅF Offshore Race vid Skeppsholmen mitt i Stockholm och är man inte på plats går det bra att följa de 250 båtarnas start och målgång via livesändning.
 
Sjösäkerhetsrådet har tagit fram en affisch om risker i båtlivet som klubbar och hamnar kan använda för att informera båtägare i sommar. Den går att hämta lågupplöst eller beställa färdigtryckt.
 
I morgon, torsdag, drar årets upplaga av RC44 Marstrand Cup igång. Under fyra intensiva kappseglingsdagar möts några av världens bästa seglare på vackra Marstrandsfjorden.
 
22 - 23 september arrangeras WOW Sailing Event i Köpenhamn. Endast kvinnliga lag får delta och tävlingsformatet följer ligakonceptet, precis som i Allsvenskan seglar man J/70 på korta banor nära land.
 

Postadress:
SS Norderviken - Segling
Sekreterare: Gunilla Lundberg, Badvägen 5B
45740 Fjällbacka

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@norderviken.se