Hoppa till sidans innehåll

Resultat Barsebäcks 8:an 2016


CB66:an RipRapRup med Fredrik Gyllander, Johan Brunlid och Daniel Mohn tog storslam i helgen när de vann både Barsebäcks 8:an och Tisdagsserien 

I helgen avgjordes Barsebäcks 8:an, SSPs klubbmästerskap för kölbåtar, i form av en distanskappsegling. Åtta båtar ställde upp i en relativt blåsig tillställing. Vinden var stabilt västlig hela dagen med vindar mellan 6-11 m/s. Banan gick från Barsebäckshamn ner till Vikhög och sedan en lång kryss till Flakfort och en rundning norr om Flakfort. Därefter en lång rejäl läns till Pinhättan och i mål via den gröna bojen NV om Barsebäckshamn. De flesta tog sig runt banan på drygt fyra timmar och snabbast i mål både på seglad och beräknad tid var CB66:an RipRapRup med Fredrik Gyllander, Johan Brunlid och Daniel Mohn. På andra plats kom Avantin Pernilla med Jan och Ulla Brattström och på tredje plats kom 606:an Salminella med Lars och Annika Salminen. Se hela resultatlistan nedan.

Resultat Barsebäcks 8:an

Efter seglingen var det prisutdelning med korv och öl för alla deltagare. På kvällen var det knytkalas i klubbhuset med prisutdelning i Tisdagsserien som avslutades tidigare i veckan.

Under sommaren har 12 tisdagsseglingar genomförts och totalt har 11 båtar deltagit. Tisdagarna har bjudit på bra väder denna säsong så alla planerade seglingar har genomförts och det har varit både jaktstart och fleetrace. Serien vanns av CB66:an RipRapRup före X-332:an Xirius med Per Lindström som rorsman och på tredje plats Avantin Pernilla med Jan Brattström som rorsman. Se slutligt resultat nedan.

Resultat Tisdagsserien

Uppdaterad: 07 SEP 2016 14:19
Skribent: Per Lindström
Epost: Adressen Gömd

Postadress:
SS Pinhättan - Segling
Pinhättevägen
24657 Barsebäck

Kontakt:
Tel: 046-712515
E-post: This is a mailto link