Hoppa till sidans innehåll

Tisdagsseglingar


På tisdag den 16 maj börjar tisdagsseglingarna igen. Nytt för i år är att varannan tisdagsssegling genomförs som jaktstart.

 

 

Vi seglar SRS och kappseglar under enklare former. Varje segling tar ca 1,5 timma. Start 19:00 och rorsmansträff kl 18:30. Ingen anmälan behövs.

Efter seglingen avslutar vi med eftersnack med öl, korv och kaffe i klubbhuset - alla medlemmar är välkomna på en korv öl/kaffe i samband med seglingarna!

 

1.    Seglingsföreskrifter Tisdagsseglingar

1.1   Banan

Banan utgörs av fasta märken, orange flagga vid inseglingen och orange flagga utanför Sjöbobadet. Banan anslås på tavlan kl 18:30 i samband med rorsmansträff.

 

1.2   Regler 

En båt med ett alternativt SRS/SRSv-tal i SRS-tabellen, SRS-mätbrevet eller SRSv-mätbrevet för kappsegling utan undanvindssegel får anmälas utan sådana segel.

En båt med högst två personers besättning får kappsegla med ett ”shorthanded” SRS- eller SRSv-mätbrev i enlighet med SRS-regel A.6.1d).

Kappseglingsreglerna börjar gälla kl. 18.55.

 

1.3   Tider

Rorsmansträff 18:30
Båt med SRS < 1,10 startar 19:00
Båt med SRS > 1,10 startar 19:10

Seglad tid tas av besättningen själv och meddelas senast 15 minuter efter sista båts målgång. Har man protest att lägga in ska denna också vara inlämnad inom denna tidsram.

Vid rorsmansträffen anges om seglingen genomförs som jaktstart. Startlista för jaktstart anslås vid rorsmansträffen.
Vid jaktstart sker ingen omräkning av tiderna efter målgång.

1.4   Resultat och serie
I serien får en av fyra seglingar räknas bort. Minst två startande båtar krävs för att en segling skall räknas.

 

 

Övriga kölbåtsaktiviteter 2016:

Eskaderseglingen är planerad till lör-sön den 2-3 juli med mål att segla till någon hamn på Danska sidan av sundet på ett lagom avstånd från Barsebäckshamn. Håll utkik på hemsidan och efter anslag i hamnen .

Barsebäcks 8:an. Lördag den 3 september är det regatta och bästa SSP-båt koras till klubbmästare i kölbåt. På kvällen är det regattamiddag i klubbhuset. Alla medlemmar och deltagande besättningar är välkomna att delta. Vi återkommer under våren och sommaren med information om anmälan etc.

Uppdaterad: 28 MAJ 2017 16:36

Postadress:
SS Pinhättan - Segling
Pinhättevägen
24657 Barsebäck

Kontakt:
Tel: 046-712515
E-post: This is a mailto link