Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Förra helgen anordnade Dalarnas Badmintonförbund del 2 av utbildningen Coach Level 1. Efter intensiva dagar i Borlänge Rackethall kunde ett flertal nya tränare examineras under söndagen.
 
Kista startade kvartsfinalspelet mot Skogås på bästa sätt. Seger på hemmaplan med 5-1 innebär att Kista tog ett rejält kliv mot semifinal. Men Skogås kan vända i returen.
 
Under senior-SM i Täby 2-4 februari genomfördes i vanlig ordning en förbundsdomarutbildning. Efter en helg med praktik, genomgångar och ett skriftligt prov kunde ett flertal deltagare resa hem som godkända förbundsdomare.
 

Kvartsfinaldags i SBL

(2018-02-17 08:00)
Nu drar slutspelet igång! Under måndagen inleds kvartsfinalerna av SBL där fyra lag gör upp om två semifinalplatser. SBL-publiken kan se fram emot spänning då fjolårsfinalisten Kista ställs mot Skogås och grundserietrean Halmstad möter Umeå.
 

Resultat U15-EM

(2018-02-16 09:02)
Sofia Reidy vinner två matcher på Europamästerskapen för U15-spelare som inleddes under fredagen i Kazan. För övriga spelare var det en tuff dag.
 
Den 29/3-2/4 spelas 6-Nations för U17-spelare i England Milton Keynes (lagturnering och individuellt).
 
Missa inte att söka eller nominera till Jan Åhrbergs Ledarstipendium! Sista datum för ansökningar är 31 mars.
 
I andra matchen på EM under onsdagen blev det klar vinst med 4-1 mot Israel. Men två gruppspelssegrar och en förlust räckte inte för att Sverige skulle ta sig vidare till kvartsfinal. EM är därmed över för svensk del.
 

Vinst med 5-0 mot Island

(2018-02-14 12:32)
Sverige gör en stabil match mot Island och vinner med 5-0 på EM (damer/lag) och tappar inga set.
 
Sveriges damer inledde EM med en väntad förlust mot gruppfavoriten Danmark. Det var dock en förlust med mersmak då Amanda Högström/Clara Nistad vann sin dubbelmatch och putsade siffrorna till 1-4.
 
Badminton Europe erbjuder stipendium till en kvinnlig deltagare under årets Summer School i Podcetrtek, Slovenien. Läs mer och ansök redan idag!
 
Lag-EM i Kazan står på schemat för de svenska landslagsdamerna. Med Danmark som storfavorit i gruppspelet har Sverige siktet inställt på att bli en av de två grupptvåor som går vidare till kvartsfinal.
 
Vilken överraskning! Olivia Wänglund, Umeå, skrällde i Junior-SM. Hon vann damsingelfinalen mot Täbys Ashwathi Pillai, som förra helgen tog singelguldet i Senior-SM. – Det är bara glädje just nu, säger Olivia.
 
Nu finns månadens informationsbrev inom utbildning och föreningsutveckling ute. Ta del av det som hände i januari och blicka fram mot kommande aktiviteter.
 
Nu finns månadens informationsbrev inom utbildning och föreningsutveckling ute. Ta del av det som hände i januari och blicka fram mot kommande aktiviteter.
 

Våra sponsorer:

 

   logo

Postadress:
Sandvikens BMK - Badminton
Lena Ågren, Vallhovsvägen 86 C
81138 Sandviken

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: lena.agren.sbmk@gmail.com

Se all info