Hoppa till sidans innehåll

Provsimning inför start av simskola

2018-01-23 22:14
För nya barn som vill börja simskolan till våren kommer vi genomföra provsimning.
  • Uppdaterad: 2018-01-23 22:15

Nu har vi fått klart med badet om tid för provsimning inför att börja i vår simskola till våren.
Den är på lördag, 27 januari, mellan 13-14, där vi har bokat övningsbassängen första halvtimman, för de lite kortare och yngre barnen, och bana 8 andra halvtimman för de lite äldre och kanske längre barnen.
Maila mig, This is a mailto link, senast fredag 26 januari om ni vill komma, samt barnets namn och ålder, så att vi kan meddela badet att ni kommer för provsimning.
Anledningen till att vi har provsimning är att vi vill på detta vis lära känna barnen lite och se vilken nivå som är bäst för dem att börja simma i.
Vi följer Svenska simförbundets simlinje och har som målsättning med vår simskola att skapa intresse för framtida simträning längre upp i åldrarna.
Det gör att vi har en stege i simskolan som bygger på att få till en vattenvana och lära sig flyta och doppa huvudet, för att sedan börja med simning, där vi börjar med de motoriskt lättaste simsätten, ryggsim och frisim, för att i nivå hajen börja med bröstsim.
Den vanligaste frågan vi får från föräldrar till barn som vill börja simma med oss är när man lär sig bröstsim, utifrån att de vill att sina barn ska klara av simmkunnighetstestet i skolan, åk 5.
Om det flyter på(!) så börjar man med bröstsim ca 1,5-2 år efter att man börjar i vår minsta grupp, vilket gör att man hinner i god tid lära sig bröstsim innan skolan testar simförmåga.

 

Skribent: Kenneth Humling
Epost: Adressen Gömd

Swimstore by Arena

Kanslietonline

Sandviken_Bingo

Swim_of_Hope

 

SSHK på Facebook

Gilla oss på Facebook

Webmaster: Kenneth Humling

Postadress:
Sandvikens SHK - Simidrott
Box 188
81123 Sandviken

Besöksadress:
Barrsätragatan 38
81180 Sandviken

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info