Information säsongen 2016-2017 - Sidensjö IK - Skidor - IdrottOnline Klubb
Hoppa till sidans innehåll

Information; Skidverksamhet säsongen 2016-2017


Välkommen till skidornas verksamhet.

Våra träningsgrupper har olika färgnamn så era barn kommer inte träna utifrån ålder utan vara indelade i olika färggrupper. Syftet är att vi vill att det ska bli så roligt som möjligt för alla. Vi tror att det blir bättre för barnen om man inte tittar för mycket på ålder utan utifrån barnen egen utveckling, motorik samt erfarenhet och ambition med sin skidåkning. Tränarna kommer informera vilken färg barnen har och om/när de byter. Har du frågor som rör träningen prata med barnets tränare!

Träningar, grupper och tränare:
Onsdagar: Alla grupper tränar, se mer exakt tider på hemsidan.
Söndagar: Lila/blå och röd tränar kl. 18.00- 19.00.

Lila och blå: tränare: Mathias, David, Johan och hjälptränare Daniel.
Röd: tränare Katarina och hjälptränare Cecilia.
Gul: tränare Markus och hjälptränare Mattias.
Orange: tränare Hanna och Carina.

Köldgräns är ca -15 grader. Om träningen blir inställd får man sms från tränarna eller information på hemsidan. Eftersom snötillgången är väldigt osäker och varierar flyttas oftast träningen till annat ställe denna säsong, hoppas ni har överseende med det.

Information:
Övrig information ko
mmer ske via hemsidan under säsongen.
http://idrottonline.se/SidensjoIK-Skidor I skidstugan finns det också papperskopior på olika information, bredvid whiteboardtavlan.

Föräldrars ansvar:
Se till att barnen är ”skidklara” när träningstiden börjar. Hjälpa till med utrustning före och efter träningen. Märk all utrustning, men på lånad utrustning måste märkningen vara borta vid säsongens slut. Efter träningarna (på hemmaplan) är det mackor och mjölk efteråt i klubbstugan för våra skidåkare. Tanken är att alla föräldrar blir tilldelad en gång de är ”stugansvarig” men med tanke på hur säsongen ser ut och att vi tyvärr flyttar våra flesta träningar från Sidensjö, gäller följande under säsongen: Vid träningar på hemmaplan, tar alla föräldrar ett gemensamt ansvar att hjälpas åt med stugansvaret efter träningen. Du som förälder kan också få ett sms på kort varsel om att det är din tur att vara ”stugansvarig”. Allt finns då inköpt och klart, så ni behöver ”bara” vara på plats och fixa allt under och efter träningen. I skidstugan finns en lapp uppsatt i köket vad man ska göra som ”stugansvarig”.

Parkering vid skidstugan:
För att vi på bästa sätt ska använda området runt skidstugan till skidaktiviteter så hänvisar vi er att parkera på nedan sidan av vägen. ( till vänster om vägen) På samma sida som skidstugan är det endast några få parkeringar. Försök sedan gå vid sidan av, närmast vallaboden så att det inte blir så mycket spår överallt.

Avgifter och säljbeting:
Alla aktiva barn ska vara medlemmar i Sidensjö IK. Medlemskapet gäller kalenderår och är för ungdomar upp till 18 år, 100kr/medlem. Alternativ är familjemedlemskap för 500kr per familj. Är du sedan tidigare medlem får du automatiskt ett inbetalningskort i början av året. Är du ny medlem betalar du in till vårt bankgironummer: 468-9790. Uppge ditt namn på inbetalningen. Som ny medlem ska du även maila; namn, personnummer och adress på alla ny medlemmar, till Stefan Backlund som är skidornas webbansvarige; This is a mailto link
Barn födda 2010 och tidigare ska sälja Ullmax. Säljbeting är att varje aktiv familj ska sälja för minst 1500 kr. innan den 15/2. Alternativ finns att köpa sig fri för 600kr Information kring ullmax kontakta Cecilia.
Deltagaravgiften för säsongen är 100kr per barn. Det betalas kontant vid andra träningen.

Kläder och skidor:
Klubben äger några skidor och tävlingsdressar. Vi säljer även klubbmössor och pannband. (finns i begränas upplaga). Kostnad; mössa/pannband 200kr, hyra tävlingsdress 250kr/ säsong och skidorna lånas gratis. Kontaktperson kring skidor och kläder är Cecilia.
Vi har avtal och ett bra samarbete med Intersport och vill därmed uppmana till att ansöka till Club intersport och koppla klubbkoret till Sidensjö IK. Det är ett enkelt sätt att stöda vår verksamhet utan att man tänker på det! Det ger dessutom både dig och vår verksamhet bonus. (Du tappar alltså
inte din egen bonus!).

Tävling:
Under säsongen finns det flera tävlingar och vi vill uppmuntra alla till att testa på någon tävling eftersom det oftast är ett roligt inslag! Info kring tävlingar finns i skidstugan och på vår hemsida. På hemsidan finns även en ”lathund” kring anmälan och info kring tävlingar. Det är kul om alla tävlande barn har en Sidensjö IK – mössa/pannband så syns vi lite mer. Samt att det är också kul för barnen att ha en tävlingsdress!
Anmälan till alla tävlingar gör man som förälder själv. Anmälningsavgiften betalar klubben. Prata gärna med någon tränare om du är funderar på något. Alla frågor är välkomna!

Sponsring:
Vi ser gärna att så många som möjligt hjälper till med vår sponsring av stolparna längs elljusspåret, på vallaboden och skidstugan. Eller om man har någon annat förslag! För information kontakta Magnus Abrahamsson, tel: 070- 375 84 94.

Skidavslutning sker i slutet av snösäsongen. Mer info kring den kommer senare!


Välkomna till skidorna!
Hälsningar skidsektionen
genom Cecilia Sundberg, ordförande Skidorna SIK, Tel: 070- 17 58 110

Uppdaterad: 17 FEB 2017 01:17
Epost: This is a mailto link

 

Våra sponsorer:

Sidensjö Sparbank

 Intersport

Sidensjö Trafik

Stena Recycling

Synsam Örnsköldsvik

Mekonomen Bilverkstad

Sidensjö Handelsbod

 

 

Trimtex

Postadress:
Sidensjö IK - Skidor
Angermannusväg 14
89395 Sidensjö

Besöksadress:
Skidstugan i Stig
89395 Sidensjö

Kontakt:
Tel: 0660-260040
E-post: This is a mailto link

Se all info