Hoppa till sidans innehåll
Foto: Magnus Hallqvist

Delad pott mot Leksand

2017-05-27 19:38
Det blev delad pott - och första förlusten för Leksand i årets seriespel - när dalkullorna gästade Skövde på lördagen. De två matcherna slutade 15-8 och 6-12.
  • Uppdaterad: 2017-05-27 22:09

SLA: En skön seger för Saints

Match 1 Boxscore och statistik
Leksand 321 011 0 - 8
Skövde 113 190 x - 15

I dagens första match fick Lynn Andé förtroendet att starta i pitchercirkeln för Skövde Saints. Lynn, som gjorde en bra insats under förra helgens seriespel i Leksand, fick inte riktigt till det idag och fick se sig utbytt efter fem slagmän i första inningen.

- Synd för Lynn, hon pitchade riktigt bra förra helgen men fick inte riktigt till det idag. Men vi kommer fortsätta att ge de yngre spelarna chanser att starta matcherna för att de ska fortsätta få rutin, kommenterade coachen Priya Mohlén efter matchen.

Leksand tog en snabb ledning med tre poäng i första inningen och efter toppen av tredje inningen ledde laget med 6-2. I botten av tredje inningen kunde Skövde krypa närmare tack vare en tvåpoängs hit av Jonna Wiggins. Skövde kunde sedan utnyttja ett defensivt misstag av Leksand för att få ytterligare en poäng och plötsligt var det match igen! Efter fyra innings var det lika, 6-6, men i botten av den femte inningen rasade Leksands defensiv ihop fyra errors vilket resultarade i fyra "unearned runs". Dessförinnan hade i och för sig Skövde skrapat ihop fyra poäng på egen hand genom fina slag av Nicole Taylor, Alexandra Weinö och Tilde Harnesk.

Nina Sarajärvi, som gick in i relief efter Lynn André, pitchade rutinerat och kunde plocka hem vinsten i matchen medan Emilia Carlsson tog förlusten för Leksand.

Match 2 Boxscore och statistik
Leksand 003 070 2 - 12
Skövde 101 022 0 - 6

Om Leksands defensiv svajade i den första matchen så var det Skövdes tur att skaka defensivt i den andra matchen. Laget svarade för totalt fem errors vilket resulterade i fem oförtjänta poäng i en match som Leksand punkterade i den femte inningen.

Dessförinnan hade Nicole Taylor pitchat habilt. Med varierande kast funkade det bra i början av matchen även om Leksand lämnade baserna laddade i den tredje inningen. Men allt eftersom matchen gick så hittade Leksands slagmän luckor i defensiven, och tillsammans med de errors som Skövde gjorde så rasade spelet iväg snabbt i den femte inningen då Leksand gick från 3-2 till 9-2.

- Vi var inte riktigt med i den andra matchen, var inte riktigt förberedda på vilka typer av slag som skulle komma med Nicole som pitcher. Men det är något vi får träna på mer ju mer säsongen går, kommenterade Priya efter matchen.

För Leksand pitchade Malin Ellström och hon tog hem vinsten trots att hon släppte 12 walks under matchen, i trängda lägen var det främst de rutinerade spelarna i Skövde som slog tidigt i sina counts vilket resulterade i poänglösa lyror.

Summa summarum en fullt rättvis delning av dagens matcher. Lina Larsson var Skövdes mest framstående slagman med 5 hits på 8 försök och fem rbi's. I Leksand slog Julia Wiklund 5 för 8 med 4 insprungna poäng och Emilia Carlsson var 5 för 10 med 4 insprungna poäng.
Extra plus i Leksand också till Ylva Bröms som spelade bra på shortstop i bägge matcherna.
I Skövde gjorde Tilde Harnesk en bra insats på andra bas och tog sig ut på bas sju gånger i dagens matcher.

Nästa uppgift för Skövde Saints blir hemmamatcher mot Söder lördagen den 10 juni på Saints Park!

Skribent: Kristian Pälviä
Epost: This is a mailto link

 SKÖVDE SAINTS
PARTNERS

 

 

 

LIU SKÖVDE

LIU BASEBOLL SOFTBOLL
Läs mer om hur du kan kombinera
baseboll och softboll på gymnasiet!

SPELAR DU PÅ SVENSKA SPEL?

Har du Spelkort och vill stötta
Skövde Saints verksamhet?
KLICKA PÅ BILDEN NEDAN! 

Banner för SVEA 190x150

 

 VÅR KLUBB ÄR VACCINERAD
MOT DOPING

SKÖVDE SAINTS KÄMPAR MOT DOPING I IDROTTEN

 

BÖRJA SPELA MED OSS! 

beeball_bee

 


 

 STÖTTA SKÖVDE SAINTS:Följ baseboll LIVE på


Postadress:
Skövde BSK - Baseboll och Softboll
Rickardsson, Rådmansgatan 7
54145 Skövde

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info