Hoppa till sidans innehåll

Både baseboll och softboll för Saints ungdomslag

2017-05-18 15:19
Den gångna helgen spelade Skövde Saints mixade U12-lag dubbelmöte mot Karlslund och Karlskoga. Och passande nog spelades både baseboll och softboll under dagen!
  • Uppdaterad: 2017-05-18 15:28

I ett led att få till fler matchtillfällen under säsongen har Skövde Saints och Karlskoga Bats planerat in ett antal speldagar där lagen spelar dubbelmöten mot varandra. Denna gången bjöd vi in även Karlslund och deras flicklag och passande nog kunde vi både planera in baseboll och softboll under dagen.

Skövde Saints U12-lag består av lika delar killar och tjejer som oftast får matchtillfällen i form av basebollmatcher. Men för att spelarna även ska få chansen att testa sina färdigheter i softboll passade det perfekt att spela en softbollmatch denna dag mot Karlslund. Där pitchade både Elin och Towe riktigt bra, samtidigt som Karlslunds unga flickor fick chansen att testa på att pitcha softboll "på riktigt". Som vanligt när det gäller ungdomsverksamhet så räknas inga "walks" utan blir det fyra bollar så kommer coachen in och pitchar så att spelarna tvingas slå sin väg ut på planen.
Båda lagen gjorde bra ifrån sig, Skövde som hade något större och starkare lag fick på många fina slag och gjorde en hel del fina spel men Karlslund kämpade väl och stretade på bra.

I dagens andra match var det baseboll som gällde och för motståndet stod Karlskoga Bats. Här fick Neo och Hannes pitcha baseboll och gjorde det riktigt bra, hade en hög andel strikes vilket satte press på Bats slagmän. Även här svarade Saints för en hel del fina slag under matchen. Dagen avslutades med en match mellan Karlslund och Karlskoga och passande nog avslutades den matchen - och hela dagens festligheter - med en helt klockren "homerun in the park" av Alice Söderström som hade lånats in till Karlslunds lag.

Nästa gång Saints ungdomar spelar på hemmaplan är under Billingeslaget 3-4 juni. Därefter väntar dubbelmöte mot Karlskoga den 11 juni.

Skribent: Kristian Pälviä
Epost: This is a mailto link

 SKÖVDE SAINTS
PARTNERS

 

 

 

LIU SKÖVDE

LIU BASEBOLL SOFTBOLL
Läs mer om hur du kan kombinera
baseboll och softboll på gymnasiet!

SPELAR DU PÅ SVENSKA SPEL?

Har du Spelkort och vill stötta
Skövde Saints verksamhet?
KLICKA PÅ BILDEN NEDAN! 

Banner för SVEA 190x150

 

 VÅR KLUBB ÄR VACCINERAD
MOT DOPING

SKÖVDE SAINTS KÄMPAR MOT DOPING I IDROTTEN

 

BÖRJA SPELA MED OSS! 

beeball_bee

 


 

 STÖTTA SKÖVDE SAINTS:Följ baseboll LIVE på


Postadress:
Skövde BSK - Baseboll och Softboll
Rickardsson, Rådmansgatan 7
54145 Skövde

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info