Hoppa till sidans innehåll

Billingeslaget med fokus på utveckling

2017-06-04 17:42
När årets upplaga av ungdomsturneringen Billingeslaget avgjordes 3-4 juni var det med fokus på utveckling. Turneringen inleddes med en gemensam tvåtimmars clinic med fokus på rörlighet, balans och koordination.
  • Uppdaterad: 2017-06-04 18:14

Innan själva matcherna inleddes så genomfördes en tvåtimmars clinic för samtliga deltagare med fokus på rörlighet, balans och koordination men även med inslag av kastteknik, och defensiva drills. Totalt deltog 57 spelare på clinicen som styrdes upp av SBSFs spelarutvecklare Andy Berglund och Juniorlandslagets förbundskapten Björn Johannessen, med stöttning av klubblagens ledare anförda av U15-landslagets förbundskaptener Olle Öijen och Daniel Lindkvist.

- Jättekul att vi kunde få hit Andy och Björn, som liksom Olle och Daniel inte bara är oerhört duktiga instruktörer utan även härliga förebilder för alla ungdomar i svensk baseboll och softboll, kommenterade cupansvarige Kristian Pälviä.

När matcherna väl inleddes var det i ihållande duggregn under första halvan av matchdagens spel men det skulle bli finare väder ju längre matcherna pågick. Under lördagen fortsatte dock den utvecklingsmässiga delen med att Andy Berglund körde mini-clinics i slagburen med de deltagande lagen och Björn Johannessen deltog stöttade coacherna och deltog med lagen på matcherna och gnuggade på detaljer i spelet.

Björn Johannessen går igenom "pre pitch movement" med spelare i Karlskoga och Skövde innan deras andra match för dagen

Skövde Saints obesegrat i U15

Värdlaget Skövde Saints gick obesegrat i U15-klassen med stöttning av några överåriga spelare. Men på kullen och bakom hemplattan var det Tilde Harnesk och Rasmus Hammarström som övertygade och anförde laget till tre raka segrar.

I övrigt var det ändå bra baseboll som presterades av lagen, och de flesta matcherna blev dramatiska affärer som var spännande ända tills sista pitch var kastad!
Med kort matchlängd var de flesta matcherna stoppade efter tre eller fyra innings, men i turneringens avslutande match bjöd Skövde och Karlskoga på en match som gick i fem innings.

Turneringen var kvalificerande till USM-tabellen och matcherna mellan Karlskoga, Nyköping, och Stockholm kommer därför rapporteras till SBSF så att tabellen uppdateras. 

Resultaten i U15 blev enligt följande:

Karlskoga - Nyköping 8-2
Stockholm - Skövde 7-9
Nyköping - Skövde 7-8
Karlskoga - Stockholm 4-4
Nyköping - Stockholm 7-6
Skövde - Karlskoga 6-0

Bra spel i U12

I U12-klassen bjöd Skövde och Karlskoga på riktigt bra baseboll under lördagens matcher. Lagens matcher gick till 5 respektive 4 innings och totalt spelade lagen således nio innings under lördagens bägge matcher.

För Skövdes del imponerade pitcherkvartetten Hannes Swedberg Pälviä, Elin Eklund, Neo Grimstoft och Gillan Andé stort med mycket hög strikeprocent som gav ett stabilt defensivt spel. 

Ungdomssoftboll på söndagen

Under söndagen spelades ungdomssoftboll mellan Karlslund Eagles och Skövde Saints. Riktigt kul att vi fick till ungdomsmatcher i softboll också, och det märks för varje match som spelas att de unga tjejerna utvecklas mer och mer. 

Glada softbolltjejer i Karlslund och Skövde efter söndagens matcher!

Sammantaget ytterligare ett lyckat arrangemang. Lite färre lag än vanligt - men vi lyckades säkerställa ett bra arrangemang och framförallt - goda utvecklingsmöjligheter för de ungdomar som spelar baseboll och softboll i de deltagande lagen!

Skribent: Kristian Pälviä
Epost: This is a mailto link

 SKÖVDE SAINTS
PARTNERS

 

 

 

LIU SKÖVDE

LIU BASEBOLL SOFTBOLL
Läs mer om hur du kan kombinera
baseboll och softboll på gymnasiet!

SPELAR DU PÅ SVENSKA SPEL?

Har du Spelkort och vill stötta
Skövde Saints verksamhet?
KLICKA PÅ BILDEN NEDAN! 

Banner för SVEA 190x150

 

 VÅR KLUBB ÄR VACCINERAD
MOT DOPING

SKÖVDE SAINTS KÄMPAR MOT DOPING I IDROTTEN

 

BÖRJA SPELA MED OSS! 

beeball_bee

 


 

 STÖTTA SKÖVDE SAINTS:Följ baseboll LIVE på


Postadress:
Skövde BSK - Baseboll och Softboll
Rickardsson, Rådmansgatan 7
54145 Skövde

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info