Hoppa till sidans innehåll

Delad pott i SWBL på hemmaplan

2017-06-25 19:58
På midsommarsöndagen spelade Skövde Saints basebollag ett sammandrag i den regionala basebolligan SWBL (SouthWest Baseball League) mot Göteborg och Jönköping. Det blev vinst mot Jönköping och förlust mot Göteborg.
  • Uppdaterad: 2017-06-25 20:09

I den första matchen mot Jönköping fick Gon Pongmanee chansen att starta på kullen som pitcher. Och han lyckades ta sig runt ett Jönköping som var förstärka med flera latinamerikaner med flerårig rutin och ta hem segern med 11-10. Offensivt slog Skövde riktigt bra, och noterade totalt 10 hits på de fem innings matchen hann med innan tidsgränsen gick ut.

Lukas Talmark slog 3 för 3 med tre insprungna poäng, och Ali Ghoulami slog in två "runs batted in" när han gick 1 för 2 med en walk. Elliott Söderström och Fredrik Ekberg noterade två hits vardera.

I sammandragets mittmatch slog Jönköping Göteborg med 7-1 efter riktigt bra spel. Matchen stod länge 2-1 men i en inning lyckades Jönköping springa in fem poäng, vilket är maxantalet poäng som tillåts springas in i en inning i SWBL och kunde säkra segern i slutet av matchen.

I dagens tredje match blev det ett möte mellan rutinerade Göteborg och Skövde. Adam Eklund pitchade bra från kullen men lite skakig defensiv (totalt sex errors varav fyra i första inningen) gjorde att Göteborg kunde ta en stabil ledning. Även i denna matchen slog Skövde bra, med totalt sju hits. Highlighten var Mokhtar Ali Ghoulamis första homerun i karriären! Ali var 2 för 2 med en walk och tre inslagna poäng. Även Jawaal Zazai och Lukas Talmark slog två hits vardera i matchen.

Sammanfattningsvis två bra matcher av Skövde Saints mot betydligt äldre och mer rutinerat motstånd. Men det finns mycket grundläggande kvar att jobba på hos spelarna. Man försöker göra de svåra spelen i en del situationer istället för att hålla sig till "basic fundamentals" men det är något som ytterligare matchrutin - och träning - kommer ordna till.

Skribent: Kristian Pälviä
Epost: This is a mailto link

 SKÖVDE SAINTS
PARTNERS

 

 

 

LIU SKÖVDE

LIU BASEBOLL SOFTBOLL
Läs mer om hur du kan kombinera
baseboll och softboll på gymnasiet!

SPELAR DU PÅ SVENSKA SPEL?

Har du Spelkort och vill stötta
Skövde Saints verksamhet?
KLICKA PÅ BILDEN NEDAN! 

Banner för SVEA 190x150

 

 VÅR KLUBB ÄR VACCINERAD
MOT DOPING

SKÖVDE SAINTS KÄMPAR MOT DOPING I IDROTTEN

 

BÖRJA SPELA MED OSS! 

beeball_bee

 


 

 STÖTTA SKÖVDE SAINTS:Följ baseboll LIVE på


Postadress:
Skövde BSK - Baseboll och Softboll
Rickardsson, Rådmansgatan 7
54145 Skövde

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info