Hoppa till sidans innehåll
Foto: Magnus Hallqvist

Dubbelseger mot Söder

2017-06-12 08:42
Coachen Priya Mohlén Wendel var sprudlande glad efter dubbelsegern mot Söder. Skövdetjejerna fick för första gången i år spelet att stämma på alla plan och noterade två sköna vinster, 11-6 och 11-2.
  • Uppdaterad: 2017-06-12 09:12

SLA: Skövde Saints fick spelet att stämma

Match 1 Boxscore och statistik
Söder 200 003 1 - 6
Skövde 540 002 x - 11

I lördagens första match noterade Saintstjejerna hela 14 hits på rutinerade Paulina Landin som pitchade hela matchen för Söder. Skövde tog nio poäng de första två inningarna och gav 15-åriga Tilde Harnesk ett bra försprång som hon nyttjade i en av sina bästa insatser - hittills - i pitchercirkeln.
Tilde pitchade sex starka innings innan hon byttes ut inför den sjunde inningen då Nina Sarajärvi gick in och "stängde" matchen. Priya Mohlén Wendel var väldigt nöjd med Tildes insats i matchen: 
– Hon gjorde verkligen bra ifrån sig. Tilde utvecklas överraskande snabbt, sa Priya till SLA.

Anya Myures slog 3 för 3 med 3 rbi's medan alltid lika nyttiga Julia Johansson i Söder blev deras bäste slagman med två hits på tre försök i den första matchen.

Match 2 Boxscore och statistik
Söder 100 100 0 - 2
Skövde 25 0 022 x - 11

I den andra matchen för dagen var det ett möte mellan lagens två importer - Megan Clark i Söder och Nicole Taylor i Skövde. Skövde hade dock stekheta slagträn och var aggressiva på rätt pitchar genom hela matchen vilket renderade i 10 hits och totalt 11 poäng för Saints.
Nicole pitchade bra och i avsaknad av en dominerande fastball har hon tillräckligt med skruvade kast i sin arsenal att förvirra motståndarna. Totalt noterade Nikki 12 strikeouts i sin "complete game", och bidrog även offensivt med att gå 2 för 2 med tre runs och två inslagna poäng.

Söder, som liksom Skövde går igenom något av en generationsväxling, har en skön blandning av rutinerade rävar och ungdomlig entusiasm i sitt lag. De höll humöret uppe genom matcherna och de har mycket softboll i sig. Därför var det naturligt att Skövde var oerhört nöjda med att lyckas ta två segrar mot det svårspelade motståndet:
– Det känns verkligen som laget har lyft. Det har märkts på träningarna i veckan och vi gjorde verkligen starka insatser nu, avslutar Priya Mohlén Wendel i SLA.

Närmast för Saints väntar möte mot Litauens landslag fredagen den 16 juni kl 18:00 på Saints Park. Litauen är i Skövde på träningsläger denna veckan och avslutar lägret med att spela turneringen Baltic Open 17-18 juni.

Skribent: Kristian Pälviä
Epost: This is a mailto link

 SKÖVDE SAINTS
PARTNERS

 

 

 

LIU SKÖVDE

LIU BASEBOLL SOFTBOLL
Läs mer om hur du kan kombinera
baseboll och softboll på gymnasiet!

SPELAR DU PÅ SVENSKA SPEL?

Har du Spelkort och vill stötta
Skövde Saints verksamhet?
KLICKA PÅ BILDEN NEDAN! 

Banner för SVEA 190x150

 

 VÅR KLUBB ÄR VACCINERAD
MOT DOPING

SKÖVDE SAINTS KÄMPAR MOT DOPING I IDROTTEN

 

BÖRJA SPELA MED OSS! 

beeball_bee

 


 

 STÖTTA SKÖVDE SAINTS:Följ baseboll LIVE på


Postadress:
Skövde BSK - Baseboll och Softboll
Rickardsson, Rådmansgatan 7
54145 Skövde

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info