Hoppa till sidans innehåll

Inför Skövde Saints - Leksand

2017-05-24 14:10
Softbollserien fortsätter med hemmamöte för Skövde Saints del lördagen den 27 maj då regerande svenska mästarinnorna Leksands BSK kommer på besök!
  • Uppdaterad: 2017-05-24 14:30

Inför helgens matcher är Leksand obesegrade i Softbollserien (8-0) mycket tack vare rutinerade Karin Hjelm, 34, som har pitchat i princip samtliga matcher för laget och hittills gått 5-0 på säsongen. 

Offensivt handlar mycket om trion Malin Ellström, 23, Karin Hjelm och Lina Busk, 31, som alla ligger bland de främsta i slagstatistiken i serien, men laget har flera rutinerade spelare med erfarenhet både från landslagsspel och från spel utomlands så de får stå som storfavoriter i detta dubbelmöte.
Leksand har även fått ett intressant nyförvärv i Savina Golicnic, 37, från Slovenien, som har varit en av Sloveniens absolut duktigaste spelare i både EM- och Europacupsammanhang. Golicnic har anställts som tränare vid RIG/Akademin i Leksand och genom detta har även Leksands lag fått ett nyttigt nyförvärv.

För Skövdes del har det - som väntat - gått något trögare än tidigare år. Hittills står man på fjärde plats i serien (2-4) och man genomgår ytterligare ett generationsskifte där unga spelare får ta viktiga roller i laget. Däribland Tilde Harnesk, 15, som i Vanessa Karadags frånvaro (knäskada) får dra ett viktigt lass i pitchercirkeln. Förhoppningsvis kan Nicole Taylor, som anlände från USA förra veckan, bistå i pitchercirkeln också även om hennes största styrkor anses vara i slagningen. Förra veckan anlände även landslagstjejen Anya Muyres från high school-spel i USA och hon kommer vara med Skövde större delen av säsongen även detta år. 

Helgens matcher spelas som vanligt på Saints Park, vid ishallen Billingehov i Skövde. Kioskserveringen är öppen, och vi kommer som vanligt ha livestreaming av matcherna via vår Bambusersida, musik och speaker. Varmt välkomna till oss i helgen!

Skribent: Kristian Pälviä
Epost: This is a mailto link

 SKÖVDE SAINTS
PARTNERS

 

 

 

LIU SKÖVDE

LIU BASEBOLL SOFTBOLL
Läs mer om hur du kan kombinera
baseboll och softboll på gymnasiet!

SPELAR DU PÅ SVENSKA SPEL?

Har du Spelkort och vill stötta
Skövde Saints verksamhet?
KLICKA PÅ BILDEN NEDAN! 

Banner för SVEA 190x150

 

 VÅR KLUBB ÄR VACCINERAD
MOT DOPING

SKÖVDE SAINTS KÄMPAR MOT DOPING I IDROTTEN

 

BÖRJA SPELA MED OSS! 

beeball_bee

 


 

 STÖTTA SKÖVDE SAINTS:Följ baseboll LIVE på


Postadress:
Skövde BSK - Baseboll och Softboll
Rickardsson, Rådmansgatan 7
54145 Skövde

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info