Hoppa till sidans innehåll

Späckad matchhelg i Leksand väntar

2017-05-19 21:02
I helgen spelar Saints "Opening Day" i Leksand - trots att de flesta lagen redan spelat fyra matcher i serien och det är tredje spelhelgen i årets spelprogram... (?) nåväl. Oavsett terminologin väntar en tuff matchhelg med fyra matcher på två dagar.
  • Uppdaterad: 2017-05-19 21:51

I ett (vad man säger iallafall) försök att skapa mer PR för sporten softboll har Leksand pushat hårt för att skapa en "Opening Day" - den tredje spelhelgen i maj där samtliga lag skall upp till Leksand för att trycka in totalt tio sjuinningsmatcher i softboll på två dagar. 

Om man lyckas med syftet att sprida PR för sporten är hittills svårbedömt - ingen info överhuvudtaget finns angående evenemanget från arrangörshåll vare sig på sociala medier eller på föreningens webbsida så här dagen innan Opening Day. Om det blir någon streaming på webben av matcherna vet vi inte heller i skrivande stund. Vi kan i alla fall hoppas på det, eftersom det ändå ska vara Sveriges ledande förening i baseboll och softboll som står för arrangemanget...

För Skövde Saints del väntar fyra matcher på två dagar, och för att ta temperaturen inför helgen har vi på Saints webbredaktion kollat läget med Priya Mohlén Wendel, coach i Skövde Saints:

Läget inför helgen?
- Ja, tyvärr har vi fortfarande mycket skador i laget med Vanessa Karadag, Charlotte Andersson och Angelica Lindwall på skadelistan. Men denna veckan anlände Nikki Taylor, som dock inte får pitcha denna helgen enligt regelverket, och anslöt till laget.

Nikki Taylor kommer inte bara vara ett vapen i pitchercirkeln utan även som slagman?
- Ja, hon har haft en riktigt stark säsong som slagman i Maryville i NCAA Divison 2. Hon har slagit .314 med 8 homeruns och 30 rbi's under säsongen och blev även uttagen i 2017 Great Lakes Valley Conference Softball All-Conference team. Ska bli kul att se hur hon kan bidra till Saints i den svenska softbollserien.

Ni har även fått tillbaka landslagstjejen Anya Muyres denna säsong.
- Ja, det känns skönt. Anya kommer bli ett starkt tillskott på outfield för vårt lag och kommer även vara med i helgen.

Inför helgen: Fyra matcher på två dagar står på programmet.
- Det blir tufft men lika för alla lagen. Vi har tränat bra den senaste tiden trots att vi är kort med folk pga skador, men ska göra vårt bästa och som vanligt spela vårt eget spel, avslutar Skövde Saints coach Priya Mohlén Wendel.

Saints spelprogram under den späckade spelhelgen är enligt följande:
Lördag 11:30 Söder - Skövde
Lördag 16:30 Skövde - Leksand
Söndag 08:00 Enköping - Skövde
Söndag 13:00 Skövde - Karlslund

Vi önskar Saints tjejer lycka till. Hoppas att vädret är på lagens sida - det lär behövas med tio inplanerade matcher på två dagar. Sedan kan man ju undra i vilken annan elitlagidrott med ambition som ett lag tvingas spela seriematch klockan 08:00 på morgonen... inte ens flicklagen i Västergötlands flickserier i handboll spelar match så tidigt... (redaktionens strikt personliga åsikt).

Skribent: Kristian Pälviä
Epost: This is a mailto link

 SKÖVDE SAINTS
PARTNERS

 

 

 

LIU SKÖVDE

LIU BASEBOLL SOFTBOLL
Läs mer om hur du kan kombinera
baseboll och softboll på gymnasiet!

SPELAR DU PÅ SVENSKA SPEL?

Har du Spelkort och vill stötta
Skövde Saints verksamhet?
KLICKA PÅ BILDEN NEDAN! 

Banner för SVEA 190x150

 

 VÅR KLUBB ÄR VACCINERAD
MOT DOPING

SKÖVDE SAINTS KÄMPAR MOT DOPING I IDROTTEN

 

BÖRJA SPELA MED OSS! 

beeball_bee

 


 

 STÖTTA SKÖVDE SAINTS:Följ baseboll LIVE på


Postadress:
Skövde BSK - Baseboll och Softboll
Rickardsson, Rådmansgatan 7
54145 Skövde

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info