Hoppa till sidans innehåll

Succé för Baltic Softball Open - igen

2017-06-18 22:26
När den fjärde upplagan av Baltic Softball Open arrangerades i Skövde 16-18 juni blev det ytterligare ett lyckat arrangemang. Såväl spelare, ledare som delegater från Europeiska Softboll Förbundet prisade arrangörsklubben för ett gott arrangemang.
  • Uppdaterad: 2017-06-18 22:44

Sedan skall det direkt sägas att uppslutningen i funktionärsleden var långt från mangrann utan flera personer fick slita hårt under helgen för att få ihop arrangemanget. Men med gott samarbete och bra tur med vädret blev det ett lyckat arrangemang på Saints Park denna helg.

Foton från Baltic Softball Open hittar ni här (uppdateras löpande)
Skaraborgs Allehanda: Sverige bäst i Norden i softboll
On Demand: Samtliga matcher på webbsändning

I damturneringen deltog Litauen, Danmark U19, Danmark och Sverige. För Litauen och Danmark var detta genrepet inför Softboll-EM som inleds i Italien 26 juni.
För Sveriges del var detta inledningen på förberedelserna som även omfattar träningsmatcher i Tyskland och Schweiz under veckan som kommer.

Matchen mellan Sverige och Danmark var även match om det Nordiska Mästerskapet. Och Sverige var starkast i den matchen (10-0) bakom stark pitching av Karin Hjelm, och tog hem NM-titeln ytterligare en gång. Litauen kom med ett ungt och i många delar orutinerat lag men kämpade väl och fick även notera en seger, mot Danmark U19. 

I herrturneringen deltog Sverige, Danmark U19 samt Venezuela Softball, ett klubblag från Stockholm som mestadels spelar "modified pitch" softball, en långsammare variant av softbollpitching. För varje match som venezolanerna spelade kom de mer och mer in i spelet och kunde till slut även notera en vinst mot Sverige med 17-8. 

Summa summarum var helgen oerhört lyckad. Samtliga matcher webbsändes streaming över nätet live och on demand, vi kunde ge flera nya protokollförare erfarenhet av att protokollföra matcher, och planen höll en bra standard genom hela turneringen tack vare bra arbete av alla frivilliga. Riksbyggen lånade ut en "Gator" som gjorde att vi kunde sköta planen på ett bra sätt och underlätta logistiken i arrangemanget. Kiosken var välbesökt och genererade goda intäkter till klubben - samtliga deltagande lag och externa funktionärer var oerhört nöjda med arrangemanget och undertecknad vill gärna förmedla ett varmt TACK till alla som medverkade till att göra turneringen så lyckad - ingen nämnd och ingen glömd!

Resultat Baltic Softball Open 2017:

Damer:

Skövde-Lithuania 22-3
Lithuania-Denmark U19 13-12
Sweden-Denmark 10-0
Lithuania-Denmark 6-23
Denmark U19-Sweden 0-16
Denmark U19-Denmark 6-13

Herrar:

Venezuela Softball - Denmark U19 2-19
Sweden - Denmark U19 0-10
Venezuela Softball - Denmark U19 3-10
Sweden - Venezuela 8-17

Skribent: Kristian Pälviä
Epost: This is a mailto link

 SKÖVDE SAINTS
PARTNERS

 

 

 

LIU SKÖVDE

LIU BASEBOLL SOFTBOLL
Läs mer om hur du kan kombinera
baseboll och softboll på gymnasiet!

SPELAR DU PÅ SVENSKA SPEL?

Har du Spelkort och vill stötta
Skövde Saints verksamhet?
KLICKA PÅ BILDEN NEDAN! 

Banner för SVEA 190x150

 

 VÅR KLUBB ÄR VACCINERAD
MOT DOPING

SKÖVDE SAINTS KÄMPAR MOT DOPING I IDROTTEN

 

BÖRJA SPELA MED OSS! 

beeball_bee

 


 

 STÖTTA SKÖVDE SAINTS:Följ baseboll LIVE på


Postadress:
Skövde BSK - Baseboll och Softboll
Rickardsson, Rådmansgatan 7
54145 Skövde

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info