Hoppa till sidans innehåll

Naturpasset 2008

2008-04-26 08:20
Arrangeras i år på Hällmyra och Olberget
  • Uppdaterad: 2008-05-24 20:10


Naturpasset arrangeras i år på Hällmyra i Söderhamn med start från 10 maj, samt Olberget/Heden i Mohed med start från 2 juni.

Naturpasset är uppdelat på två paket och kostar 50 kr st.

 

Naturpasset kan hämtas ut på:

Apoteket Hjorten

Söderhamns Turism, Resecentrum

ICA Nyplan, Sandarne

Spelbutiken vid Hemköp

Spelbutiken vid Oxtorget

 

Vad är Naturpasset?

Naturpasset står för en trivsam skogsvistelse med kartan i handen. Det är kartan som är ditt "pass" till naturen och orienteringskontrollerna. Samtidigt som du får frisk luft och motion bidrar aktiviteter som Naturpasset till bättre hälsa och ökat välbefinnande.

Naturpasset arrangeras av orienteringsklubbar runtom i landet. Klubbarna har satt ut ett stort antal orienteringskontroller i lättillgängliga skogspartier. De flesta kontrollpunkterna är lätta, några lite klurigare.

Du kan besöka kontrollerna när du vill, hur ofta du vill, ensam eller tillsammans med familjen eller någon kompis. Det finns ingen tidtagning. Du visar att du besökt kontrollerna genom att stämpla kontrollkortet vid kontrollerna.

Du behöver inga förkunskaper och ingen speciell utrustning. Kläder för utevistelse räcker bra. Men det är klart att en kompass gör det lättare att hålla reda på väderstrecken.

När du varit vid alla kontroller skickar du in startkortet till Söderhamns OK. Då kan du vara med i utlottningen av stugveckor i Idre fjäll.

 

Skribent: Joakim Önnemar

DSC_3215 (2)

folk

Postadress:
Söderhamns OK - Orientering
Postbox 105
82623 Söderhamn

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info