Nyheter från SF - Söderhamns Skärgårds MSF - Triathlon - IdrottOnline Klubb
Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Under söndagen gick Europacupen för juniorer i Riga med tre svenskar på startlinjen. Frida Nöu på damsidan, Andreas Carlsson och Daniel Nöu på herrsidan.
 
 
I morgon fredag kl. 17:00 svensk tid går starten för herrarna på Europamästerskapen över Olympisk distans i Glasgow. Med på startlinjen har vi två svenska herrar, Gabriel Sandör och Ludwig Fleetwood.
 
Svenska Triathlonförbundet (STF), Malmö Stad och Event in Skåne har tillsammans med lokalt föreningsliv tilldelats värdskapet för ett Europamästerskap i triathlon 2020.
 
Efter två månader och fyra deltävlingar är nu segrarna i 2018 års Svenska Triathloncupen korade.
 
Den tredje sommarupplagan av världsungdoms-OS, avgörs i Buenos Aires, Argentina den 6-18 oktober. I går presenterades Sveriges Olympiska Kommitté den svenska truppen som består av 16 aktiva från nio idrotter.
 
Sista stoppet av fyra i Svenska Triathloncupen år 2018 gjordes i Malmö under lördagen när Malmö Triathlon avgjordes.
 
Under Europacupen i Sprint i Malmö idag var Lisa Nordén tillbaka i de blågula färgerna efter flera års skadeuppehåll.
 
Svenska Triathloncupen poängställningen efter 3:e deltävlingen.
 
Svenska Triathlonförbundet (STF), Malmö Stad och Event in Skåne har tillsammans med lokalt föreningsliv under flera år arbetat med att etablera ett centralt internationellt triathlonevent och att hämta hem ett internationellt mästerskap.
 
Hela svenska eliten var på plats för att köra Borås City Triathlon tillika svenskt mästerskap på sprintdistansen (750 m simning-20 km cykling-5 km löpning). Tävlingen är också den tredje deltävlingen av fyra i Svenska Triathloncupen.
 
På söndag 29/7 går SM i sprint av stapeln i Borås innerstad under Borås City Triathlon.
 
Svenska Triathloncupen poängställningen efter 2:a deltävlingen.....
 
Då var Världsmästerskapen på Fyn över. Under en dryg vecka har atleter från världens hörn kämpat i de olika distanserna. För Sveriges del blev det ett riktigt bra VM med flera fina prestationer bland AG och eliten.
 
Nu fortsätter Fyn ITU Multisport World Championships Festival med aquathlon på torsdag och aquabike och långdistans på lördag.
 

Postadress:
Söderhamns Skärgårds MSF - Triathlon
Per-Erik Modig, Särvvägen 13
82022 Sandarne

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: per-erik.modig@itmedia.se

Se all info