Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från StOF


Höstsäsongen är alltså edan här, surt kan man tycka, men kul att UP och U-serien drar igång igen.
 
På söndag den 20 augusti genomför StOF en kartpromanad och utbildning i kartkontroll. Samling på arenan för tävlingarna i Hemfosa ca 13.00.
 
Efter en hektisk och rolig sommar är det snart skolstart och därmed dags för omstart i Ungdomspriserna och Ungdomsserien.
 
Nu startar sommarens roligaste läger för ungdomar. StOF:s läger Domarudden har fostrat många av våra bästa orienterare genom åren.
 
Ingen har väl undgått StOF:s fina OL-skärmar som syns ofta vid målgång på våra tävlingar. I lördags var vi ute och paraderade på Pridefestivalen och visade upp orienteringssporten för 500000 påhejare.
 
Skogssportens gynnare är supporterklubben inom Svensk Orientering som genom åren delat ut stipendier till välförtjänta klubbar, ledare och aktiva. I samband med O-Ringen tilldelades Järfälla OK den prestigefulla "Silverkotten" för sitt ungdomsarbete.
 
Ungdomsstafetten som inledde OL-veckan gick så där, men individuellt var det många superresultat av stockholmsklubbarna.
 
När World Games medeldistans avgjordes på onsdagen vann Ravinens Helena Jansson guldmedalj tre sekunder före Natalia Gemperle, Ryssland.
 
Samtidigt som O-Ringen i Arvika, arrangeras World Games, "uddasporternas olympiska spel" i Wroclaw, Polen.
 
Då är det vecka 30 och dags för traditionella O-Ringen och ungdomsstafetten. Stockholm hoppas på finväder och trevliga tävlingar
 
Simo Imark och Simon Hector kan man lita på, tre medaljer på de individuella distanserna, två av Imark. Fotografen heter Erik Mattsson
 

Junior-VM på gång

(2017-07-10 10:10)
Junior-VM i finska Tammerfors startar nu med kvaltävling till medeldistansfinalen som genomförs på tisdag. Stockholm har tre riktigt bra chanser till fina placeringar via Simon Hector, Simon Imark och Emma Hagrot.
 
Orienterings-VM i Estland är avslutat, det bästa för svensk och stockholmsk orientering någonsin
 

VM-guld

(2017-07-03 15:14)
VM-guld efter brons när sprintarna klarades av
 
Först ut är Karolin Ohlsson, järlalöparen som är så sprintsnabb
 

 

 

EventorLogo_2

ALBY

Prova på orientering

Naturpasset

Utmärkt Förening

#soderssol

 

Postadress:
Söders-Tyresö
Box 94
13522 Tyresö

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link