Hoppa till sidans innehåll

Sollentuna SS - Skridsko

Välkommen till Sollentuna Skridskosällskap 
Sollentuna Skridskosällskap är en klubb med syfte att främja skridskoåkning, i första hand som tävlingssport. Klubben är ansluten till Svenska Skridskoförbundet. Vi finns på Norrvikens Sjöisbana, när vädret tillåter, med uthyrning och slipning av långfärds-skridskor, kiosker, grillar, kurser m.m. På Sollentunavallen och Östermalms IP tränar och tävlar vi i Hastighetsåkning, i Husby ishall tränar vi shorttrack.
Du kan även nå oss via nya facebook-sidan Sollentuna Skridskosällskap 

Egna nyheter

2018-02-16
Facklornas kväll på Norrvikens sjöisbana onsdagen den 21 februari 2018. Tyvärr hade det bildats dubbelis i den plogade banan. Det skulle varit för stor olycksrisk i mörker med facklor i onsdags den 14 februari. Ses den 21 februari.
 
2018-02-16
Tyvärr måste vi på Sollentuna Skridsosällskap förmedla följande info "Tävlingsledningen har idag(torsdag den 15/2) beslutat att helt ställa in Sollentunaloppet 2018. Orsaken är den befintliga issituationen, se mer nedan..
 
2018-02-08
En 5 km-bana har nu plogats upp i den södra delen av Norrviken, den nås via Skridskotullen vid Norrvikens IP. Vi vill dock fortfarande varna för isläget norr om Jästfabriken och upp till Bollstanäsviken, där har varit stora variationer i istjocklek.
 
2017-12-25
The competition is Postponed to saturday, February 17, 2018 It´s possible to do Late registration at: http://entrysystem.se/form/sollentunaloppet2018/1 until February 15, 8 pm at increased entry fee: 450 SEK for 42 km and 300 SEK for 14 km.
 
2018-02-05
Vår varning från helgen är fortfarande aktuell, personal från Sollentuna kommun var i dag måndag 5/2 ute och mätte isens tjocklek i den södra delen, isen inte vuxit något sedan i torsdags trots minusgrader, snön isolerar och förhindrar tillväxt.
 
2018-01-27
UPPMANING 20180127! ÅK INTE PÅ NORRA DELEN AV NORRVIKEN ! SÖDRA DELEN FRÅN SKRIDSKOTULLEN UPP TILL SOLLENTUNAHOLM/SOLLENTUNA KYRKA ÄR OK !

Isläget/Ice report

Israpporter Norrviken

All vistelse på isen sker på egen risk och eget ansvar.

 Länk till Sollentuna kommun: http://www.sollentuna.se/Sollentuna-kommun/Se--gora/Idrott-och-motion/Vintersport/Aktuell-israpport/

För att se aktuell israpport klicka på "läs mer" eller gå in på fliken "Sjöisbanan" och rubriken "israpport"

Vägbeskrivning

Åk kollektivt till Sjöisbanan

Kan du åka tåg eller buss för att komma till Sjöisbanan gör gärna det!

Det finns ett begränsat antal parkeringsplatser, bygget av fotbollshallen gör att vi har förlorat 300 platser jämfört med tidigare år, vi har nu 4-500 platser beroende på hur väl vi utnyttjar parkeringsytorna.

Vi har funktionärer på plats som hjälper till att hitta en ledig plats men kan du åka kollektivt så gör det. Klicka på "läs mer" så hittar du vägbeskrivningar för buss, tåg och bil.

Facebooksida

Norrvikens Sjöisbana på facebook


Nu finns det en facebook-sida som heter norrvikens sjöisbana, där kommer du att hitta aktuell information om Sjöisbanan och vad som händer i skridskotullen. Det är en öppen grupp där alla kan lägga upp sina observationer, bilder, åktider med mera, bara att gå in och gilla och när Sjöisbanan är åkbar hoppas vi att alla lämnar sina israpporter på facebook.

Karta Norrvikens Sjö...

Sjöisbanan

 

Norrvikens sjöisbana är 14 km, med möjlighet att åka 3, 7 eller 10 km. och plogas av Kommunens personal. 

Vid Skridskotullen hyr Sollentuna Skridskosällskap ut långfärdsskridskor, säljer korv, kaffe, bullar, varm saft med mera, vi erbjuder också slipning av skridskor.

Klicka på "läs mer" för mer informayion om sjöisbanan.

Genom att ange Sollentuna SS som din favoritförening så stödjer du Sollentuna Skridskosällskap varje gång du använder ditt spelkort på Svenska spel.

 

Bli medlem i Sollentuna Skridskosällskap

Dags att betala medlemsavgiften för 2017/2018

 

MEDLEMSAVGIFT för verksamhetsåret 2017-04-01 – 2018-03-31.

Medlem - 250:-Stödmedlem - 150:-Familj - 500:-

Sätts in på plusgiro 881643-1.

Medlem är den som är aktiv som åkare eller funktionär.

Stödmedlem är övriga medlemmar.

Familj, alla skrivna på samma adress. Uppge namn och personnummer på samtliga.

Medlemsregistret finns numera digitalt på RF:s Idrott online, därför måste vi ha personnummer på alla medlemmar.

Sida om norrvikens sjöisbana på facebook

 http://www.facebook.com/#!/norrvikenssjoisbana

där kommer du att hitta aktuell information om Sjöisbanan och vad som händer i skridskotullen när säsongen kommer igång. Det är en öppen grupp där alla kan lägga upp sina observationer, bilder, åktider med mera, bara att gå in och gilla.

Sollentuna Skridskosällskap På facebook.

 Nu finns Sollentuna Skridskosällskap på facebook, här är länken:http://www.facebook.com/#!/groups/142687639207315/.

Postadress:
Sollentuna SS - Skridsko
Vänortsstråket 31
19161 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +468964630
E-post: This is a mailto link

Se all info