Hoppa till sidans innehåll

Sollentuna SS - Skridsko

Välkommen till
Sollentuna Skridskosällskap 
SSS är en klubb med syfte att främja skridskoåkning, i första hand som tävlingssport. Klubben är ansluten till Svenska Skridskoförbundet. Vi finns på Norrvikens Sjöisbana, när vädret tillåter, med uthyrning och slipning av längfärds-skridskor, kiosker, grillar, kurser m.m. På Sollentunavallen och Östermalms IP tränar och tävlar vi i Hastighetsåkning, i Husby ishall tränar vi shorttrack.

Du kan även nå oss via facebook, här är Sollentuna Skridskosällskap:
och här är en länk till Norrvikens Sjöisbana:

Egna nyheter

2017-03-12
Isläget i dag söndagen den 12 mars är något bättre än i går. Det går bra att åka i den plogade banan, isen är hård och jämn, finns vissa ställen där det är iskross och ojämnt efter dubbelisen i går, det gäller framförallt där man rundar uddar.
 
2017-03-11
Kiosken vid Skridskotullen är öppen idag den 11 mars och uthyrningen av långfärdsskridskor. Som vi skrev tdigare idag går det inte att åka i den plogade banan p.g.a dubbelis som innebär en olycksrisk men det går alldeles utmärkt att åka bredvid banan
 
2017-03-11
Kort sammanfattning av isläget nu på morgonen den 11 mars: Dubbelis i den plogade banan, där går det inte att åka, men bredvid den plogade banan går det mycket bättre, helt ok att åka där.
 
2017-03-10
Har varit väldigt växlande väder och så snö på det, Sjöisbanan plogades i går Torsdag 9/3, rätt ok isyta men lite ojämn. I dag fredag 10/3 har det varit mycket vatten på isen och isytan blev rätt mjuk, var ändå rätt ok att åka med långfärdsskridskor.
 
2017-02-26
Sjöisbanan plogas just nu efter nattens snöfall av Sollentuna kommuns personal. Uthyrningen av långfärdsskridskor, Skridskoslipningen och kiosken kommer att ha öppet hela dagen fram till kl.15.30.

Isläget/Ice report

Israpporter Norrviken

Uppdaterad 12/3 2017       All vistelse på isen sker på egen risk och eget ansvar.

 Länk till Sollentuna kommun: http://www.sollentuna.se/Sollentuna-kommun/Se--gora/Idrott-och-motion/Vintersport/Aktuell-israpport/

För att se aktuell israpport klicka på "läs mer" eller gå in på fliken "Sjöisbanan" och rubriken "israpport"

Vägbeskrivning

Åk kollektivt till Sjöisbanan

Kan du åka tåg eller buss för att komma till Sjöisbanan gör gärna det!

Det finns ett begränsat antal parkeringsplatser, bygget av fotbollshallen gör att vi har förlorat 300 platser jämfört med tidigare år, vi har nu 4-500 platser beroende på hur väl vi utnyttjar parkeringsytorna.

Vi har funktionärer på plats som hjälper till att hitta en ledig plats men kan du åka kollektivt så gör det. Klicka på "läs mer" så hittar du vägbeskrivningar för buss, tåg och bil.

Facebooksida

Norrvikens Sjöisbana på facebook


Nu finns det en facebook-sida som heter norrvikens sjöisbana, där kommer du att hitta aktuell information om Sjöisbanan och vad som händer i skridskotullen. Det är en öppen grupp där alla kan lägga upp sina observationer, bilder, åktider med mera, bara att gå in och gilla och när Sjöisbanan är åkbar hoppas vi att alla lämnar sina israpporter på facebook.

Karta Norrvikens Sjö...

Sjöisbanan

 

Norrvikens sjöisbana är 14 km, med möjlighet att åka 3, 7 eller 10 km. och plogas av Kommunens personal. 

Vid Skridskotullen hyr Sollentuna Skridskosällskap ut långfärdsskridskor, säljer korv, kaffe, bullar, varm saft med mera, vi erbjuder också slipning av skridskor.

Klicka på "läs mer" för mer informayion om sjöisbanan.

Genom att ange Sollentuna SS som din favoritförening så stödjer du Sollentuna Skridskosällskap varje gång du använder ditt spelkort på Svenska spel.

 

Bli medlem i Sollentuna Skridskosällskap

Dags att betala medlemsavgiften för 2016/2017

 

MEDLEMSAVGIFT för verksamhetsåret 2016-04-01 – 2017-03-31.

Medlem - 250:-Stödmedlem - 150:-Familj - 500:-

Sätts in på plusgiro 881643-1.

Medlem är den som är aktiv som åkare eller funktionär.

Stödmedlem är övriga medlemmar.

Familj, alla skrivna på samma adress. Uppge namn och personnummer på samtliga.

Medlemsregistret finns numera digitalt på RF:s Idrott online, därför måste vi ha personnummer på alla medlemmar.

Sida om norrvikens sjöisbana på facebook

 http://www.facebook.com/#!/norrvikenssjoisbana

där kommer du att hitta aktuell information om Sjöisbanan och vad som händer i skridskotullen när säsongen kommer igång. Det är en öppen grupp där alla kan lägga upp sina observationer, bilder, åktider med mera, bara att gå in och gilla.

Sollentuna Skridskosällskap På facebook.

 Nu finns Sollentuna Skridskosällskap på facebook, här är länken:http://www.facebook.com/#!/groups/142687639207315/.

Postadress:
Sollentuna SS - Skridsko
Vänortsstråket 31
19161 Sollentuna

Kontakt:
Tel: +468964630
E-post: This is a mailto link

Se all info