Hoppa till sidans innehåll

Förenade Hästkrafter


Efter de 2 första årens samarbete kan vi konstatera att projektet har varit en succe och alla tre klubbarna är överens om att fortsätta 2017. I flikarna härintill presenterar vi våra projekt.  

 

PROJEKTBESKRIVNING 2017                  

 

Vi vill tillsammans sträva framåt och har visioner att över föreningsgränserna stärka banden, gemenskapen och utbilda våra medlemmar. Vår tro är att det finns erfarenhet och nytta att hämta från olika rid discipliner som kan gynna både häst och ryttare och leda till utvecklat samarbete. 2015 var året då tre föreningar i Västsverige bestämde sig för att utvecklas TILLSAMMANS. Stenungsunds Hoppryttarförening, Spekeröds Ridklubb och Tjörns Ridklubb genomför projektet Med Förenade Hästkrafter. En renodlad hoppförening, en förening med tyngdpunkt på dressyr/fälttävlan samt en ridskola gjorde gemensamma satsningar för att utveckla sina medlemmar. Elisabet Lundholm, f.d. landslagstränare (som anlitades under projektet) sa till STO-tidningen. ”Jag har aldrig tidigare stött på att tre föreningar gör en sådan här satsning tillsammans – tämligen unikt”.  Vi är stolta för detta!

 

Vi tar med det bästa från 2015 + 2016 och bygger vidare:

 

Förutom nedan huvudaktiviteterna så kommer träffar föreningarna emellan att anordnas för planering (styrelsen) och för lära-känna-aktiviteter (medlemmarna)

 

Aktiv Föreläsningsserie:

 

Seminarium/ clinic kring miljöträning för häst med syfte på sökerhet och trygghet. Vad ska man tänka på i olika situationer på tävling, vardag & ridskolan?

 

I detta block ligger flera aktiviteter;

 

¤ Britt Marie Wiman Tömkörningskurs – Clinic & Aktivt                                                   SpRK

 

¤ Britt Marie Wiman Miljöträningskurs för häst & ryttare – Clinic & Aktivt                       SpRK  

 

¤ Fallteknik- Vi tar hjälp av galoppsporten för att lära oss fallteknik                               SpRK

 

¤ Säkerhet i Terräng – TR – Första Hjälpen                                                                     SpRK

 

¤ Foderkvällar  -  3 tillfällen att lära sig mer om hästens matsmältning & foder               ShRF

 

¤ Fys träning för Ryttare – vi tar hjälp av judosporten för att träna upp vår fys               ShRF

 

¤ Funktionärskurs                                                                                                               TjRK                                                                                          

 

Tävling över disciplingränserna:

 

¤ Vi anordnar klubbtävlingar i form av Pay and Ride + Pay and Jump + Pay and Cross + Stilfälttävlan + Working Equitation samt i Bågskytte.  Vi har även klubbträningar i ovan discipliner. Allt vi anordnar har medlemmar i de 3 föreningarna förtur till plats

 

¤ AkzoNobel – Förra året hade vi tillsammans närmare 500 starter. I år räknar vi med mer starter eftersom årets upplaga kommer att sträcka sig över längre tid. I maj hoppning, i juni dressyren och i augusti startfälttävlan.

 

I AkzoNobel Cup tävling ingår inte bara individuella placeringar utan också olika Cuper. Man kan tävla i Kombinations Cup hoppning & dressyr. Dessutom Lilla Cup & Stora Cupen i hoppning & dressyr. Nyhet för 2017 är att vi har en Cup i Startfälttävlan.

 

Uppdaterad: 2017-06-29 23:35
Skribent: Sandra Henningsson
Epost: This is a mailto link

 

VÅRA SPONSORER;

VÅRA SAMARBETSPARTNERS:

 

VI STÖTTAR SpRK:

Kent Andersson

Gun Andrén

Cristin Jadefeldt Berg

Karina Johansson

Anna Lundberg

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Spekeröds RK - Ridsport
S.Henningsson, Hammarberg 885
44296 Kode

Kontakt:
Tel: 0761 - 41 53 47
E-post: This is a mailto link

Se all info