Hoppa till sidans innehåll

Stensjöns IF - Friidrott

                              

 

Tidigare Bilder HÄR  

 

 Gamla-Äldre Bilder HÄR            Filmklipp

 

 

Översta bilden är från Sportlovsträningen i Sandsjöforshallen den 14 februari med 28 ungdomar och tränaren Åsa Gustafsson som höll igång ungdomarna i två timmar. Det var höjdhopp, 'pingis' , badminton, häcklöpning och innebandy. Och allt flöt på på bästa sätt med ordning och fint kamratskap.

Bilden från VDM inomhus i Jönköping där Håkan Josefsson-57 vann såväl höjd på 1,59 och kula på 12,18 - nu stundar i början på mars VSM i Västerås och då gör Håkan en ny attack mot Svenska rekordet i höjd på 1,63! Även Peter, Ambjörn och Roger räknar jag med att de kör sina specialgrenar på VSM! Har uppdaterat alla veteran-DM-listor och kört igång med dagboken. Fotot på Håkan har Roger tagit!

 

 

I dagboken har vi skrivit mycket om vår friidrottstränare Nils-Erik Athler som verkade med stor framgång i vår friidrott under åren 1966 - 1976 och var mannen bakom SM-trion som vann SM-guld i Umeå 1970 och som var tävlingsledare för SM-terrängen i Stensjön 1972. Nils-Erik avled nyligen efter en tids sjukdom i Vetlanda. Han var under många år IK Sisus starke man och var den som startade Höglandsolympiaden 1986.

 

I dagboken kan du läsa om Sportlovsträffen i Sandsjöforshallen onsdagen den 14 februari kl 12,15!

Mettes friidrottskola avslutades söndagen den 8 oktober med Höglandsloppet där Sandsjöforskolan hade med 25 ungdomar och det var tidernas rekord. Det blev två segrar genom Elin Bromander i F13  och Nova Arvidsson i F9. Därtill två andra platser genom Wendela Tärneberg i F7  och genom Ture Adolfsson i F7. Fem nya klubbrekord sattes också i loppet genom Alice Israelsson, Charlie Bratt, Zara Bratt och Elin och Nova.

Har hållt på med Mats Erixons 'önskealbum' inför hans 60 årsdag. Har därmed grunnat på varför han lyckades och jag har kommit fram till följande:

Här på bilden kan du se hans storhet i att han aldrig verkade bry sig om vem han sprang emot. Han gjorde alltid sitt bästa och var allsidig  med att träna många sporter. Blev även duktig på att tidigt kunna träna ensam och bygde upp sig i Lövhultsterrängen och utbildade sig på Bosön till att bli sin egen tränare. 

Detta är väl i stora drag Mats fina egenskaper som gjorde att han lyckades och höll sig i eliten i 13 år, utöver ungdoms-junior tiden. Sökte sig hellre uppåt och lyssnade av de som var bättre och tänkte sedan efter om det passade honom och kanske testade lite på sin träning.

Tycker nog Isak har haft liknande fina egenskaper!

  

Björköpojken Isak Oskarsson tog SM-silver i spjut i helgen och på söndag kan vi se honom i Finnkampen där han möter världens bästa spjutnation och dreas bästa kastare på olympiastadion i Stockholm.

 Övre bilden är från Björkö skolas friidrottsdag på Runeplan den 1 juni, en dag som blev på allra sätt med flera skolrekord och massor av personliga rekord.

På bilden ser  vi de snabbaste tjejerna födda 2010 i en jämn kamp med nästan alla på samma tid 13,1 på 60m.

Fr.v. Else, Lily, Siri och Pola där Else vann med ett glatt leende!

Succé av våra veteraner på VSM  i Karlskrona med 6 guld, 2 silver och 2 brons efter tre dagars tävlande.

Idag söndag tog Peter och Ambjörn två guld och fullbordade fullträffen med två nya  medaljer i korta häcken och slägga. Därtill tog Laszlo silver i slägga i M65.

Tävlingen bästa resultat hade Håkan Josefsson-57 när han tog 1,64 i M60 i höjd och slog Olle Johanssons mästerskapsrekord från år 2000 på 1,63 - och bara en centimeter från Olles svenska utomhusrekord på 1,65.

Tog med bästa bilden från prisutdelningen i M65 i spjut med en glad medaljör från Stensjön i Roger Karlsson som tog sina första VSM-medaljer i diskus med silver och brons här i spjut på personliga rekord.

Läs mer i dagboken och all statistik om VSM som nu är uppdaterad!

 

 

Nova Arvidssson-09 är en av våra ungdomar som är ute och tävlar. Idag lördag 8/7 testar hon femkamp i Eksjö och 4 juli var hon i Kristianstad och satte personliga rekord på 60m, 200m (klubbrekord), längd och i boll. Första gången i nya tävlingslinnet och Nova firade det med att sätta klubbrekord på 200m i F8!

 Så här roligt hade OS-deltagarna på vårfesten när IK Sisu överlämnade OS-polkalen till Sandsjöfors skola för sjätte gången. Ledarna Åsa och Mette var förstås också stolta och glada!

 

24 maj hade vi friidrottsdag för hela skolan i Sandsjöfors i bästa tänkbara väder på vår vackra idrottsplats Runeplan med cirka 450 starter. Det var femkamp som vanligt under detta femte år med skolan på våra allvädersbanor. Tre klubbrekord slogs Axel Blomqvist, Nova Arvidsson och Wendela Tärneberg. På bilden vinner Johan Teggren ett av många heat på 60m.

 

 

Bilden från Veteraneras kastfemkamp i Stensjön 2017-06-21 på Runeplan. Notabelt var att det slogs två Smålandsrelord i K70 av Marianne Ek-47 i kula 3kg med 6,80 och i spjut 500 gram med 15,54!

 

 Vid VDM i Jönköping klarade Håkan Josefsson-57 1,61 i höjd vilket var tangerat svenskt rekord i nya klasen M60 för Håkan.  På VSM i Borås blev det VSM-guld för Håkan och 1,60. Guld även för Peter på korta häcken och silver för Ambjörn i vikt och Håkan i kula.

Isak Oskarsson-96 vann JSM i Hässleholm på fantastiska 73,30 och utklassade alla åtta konkurrenterna.

Det var Isaks tredje SM guld och han har två år till i samma klass M22.

 Boris Jönsson Bertil Flink 1962

Bilden visar landslagsmannen Boris Jönsson EGIK som pressas ända in på mållinjen av vår storlöpare Bertil Flink. Bilden är från 1962 och visar Bertil enorma kapacitet som löpare. Bertil avled 14 mars 2016 och mina minnesord om Bertil kan du läsa på denna hemsida under rubriken aktuellt! Bertils meritlista är fantastisk och det var  också Bertil  som människa och idrottskompis! Läs även i dagboken 2016, där jag skriver om Bertils 51 DM-medaljer och 5 topp åtta SM-placeringar!

  Göran G.

 

 PETER häckstil

Peter Danneman vann 60m häck på VSM i Bollnäs på 11,31.

Det var SIF:S 113:e VSM-guld och Peters 14:e guld. Peter är därmed den veteran som har hållit på längst på VSM ihop med Ambjörn Martinsson efter debuterna i Norrtälje 1999. Även Ambjörn var på plats i Bollnäs 2016 och även han tog guld i grenen viktkastning 7,26 kg på fina 16,10.

Otto nytt linne

Otto Fröding från Björkö skola visar vårt nya linne som finns till försäljning nu!

  Ingemar - Tore E - Victor C

 Idrottsplatskommittén som skapade Runeplan

 Ingemar Lindqvist, Tore Einar och Victor Karlsson med invigningen 31 aug.1952. 

Dokumenten i menyerna ovan är i Pdf format
Finns läsare här att ladda ner om ni saknar det

Aktuellt

Postadress:
Stensjöns IF - Friidrott
Göran Graberg, Svalövägen 7
57173 Stensjön

Kontakt:
Tel: 0380-91045
Fax: 0380-91385
E-post: This is a mailto link

Se all info