Hoppa till sidans innehåll

Lilla Tjörn Runt


Nyheter 2017

Vi har i år valt att lägga Lilla Tjörn Runt söndagen den 13 augusti eftersom många kommuner har skolstarten redan den 17 augusti. Det blir också början på en tydlig Tjörn Runt-vecka

Vi har även öppnat upp för fler jolleklasser att delta under Lilla Tjörn Runt. Lilla Tjörn Runt kommer fortsatt att vara en kappsegling för barn och ungdomar i jollar. 

Under namnet Stenungsön Runt breddar vi för fler jollar och seniorer att delta, först ut är den nygamla klassen Jolly-Scott. Förhoppningen är att vi kan bygga vidare med andra intresserade jolleklasser som seglas av seniorer.

Vad är Lilla Tjörn Runt?

Lilla Tjörn Runt seglas i klasserna Optimist, Zoom 8, RS Tera, RS Feva, Access-jolle och E-jolle. Lilla Tjörn Runt är unikt genom att det är en distanssegling för jollar. Tävlingen seglas inte på en klassisk kryss-läns bana utan faktiskt kring en ö, Stenungsön. Seglingens längd är fem distansminuter och det tar cirka en till två timmar för de snabbaste.

En av Sveriges störtsa kappseglingar för jollar

Första start i Lilla Tjörn Runt gick 1985. Sedan dess har kappseglingen blivit en av Sveriges och Nordens största optimistjolle tävling med närmare 300 deltagare.

Lilla Tjörn Runt är en utveckling av den större tävlingen Tjörn Runt och seglas alltid fredagen före Tjörn Runt med Optimistjollar, Zoom 8, RS Feva, RS Tera och sedan 2010 har Access-jollen för barn och ungdomar med funktionsnedsättning en egen start. 2017 välkomnar vi även juniorer som seglar E-jolle. Tävlingen vänder sig både till elitseglare och seglare som nyligen deltagit i seglarskolor. Den är öppen för alla årsklasser av optimistseglare.

Start och mål vid StSS klubbhus

Starten går utanför StSS klubbhus och seglas runt Stenungsön.

Starter sker var 10:e minut.

Alla deltagare får en plakett.

Varje anmäld seglare får vid anmälan en lott med chans att vinna en jolle till sin klubb. Utlottning sker efter avslutad efter avslutad segling, vid prisutdelningen.

Seglingens längd är ca. 5 distansminuter och den snabbaste optimisttiden brukar vara ca 80 minuter. Det är inget krav att båtarna skall vara klassade, utan man seglar med den båt man har, och det förekommer ingen inmätning. Båtarna bör vara ansvarsförsäkrade.

Uppdaterad: 2017-08-02 10:55
Skribent: Carin Kling

Pressmeddelanden på MyNewsdesk:
Följ Stenungsunds Segelsällskap/Tjörn Runt by COWI

svenska_sjo_banner_

StSS väderlänkar med webbkameror

Postadress:
Stenungsunds SS - Segling
Stenunge Allè 7
44430 Stenungsund

Kontakt:
Tel: +46(0)30367660
E-post: This is a mailto link

Se all info