Hoppa till sidans innehåll

Tre juniorer byter klubb

2017-06-16 12:56
Det är syskonen Gustaf och Sofia Berglund samt Emma Olsson
  • Uppdaterad: 2018-06-17 20:21

Gustaf och Sofia kom till Storvreta som 14 och 15 åringar från Arlanda-Märsta. Snabbt kom dom in i gänget som då bestod av ganska många ungar i samma ålder. På läger och tävlingar har dom alltid bidragit med gott humör, snälla och uppmuntrande kommentarer till sina klubbkompisar. Båda började på skidgymnasiet i Mora, gick över till IFK Mora i orientering och nu tas nästa steg till storklubben IFK Mora SK. Att vara välkommen där är en merit i sig och ett bevis för Storvreta Ik skidor varit med och bidragit till deras skidfostran. Båda har tävlat framgångsrikt. Gustaf har tagit pallplatser i Scandic cup och senast en medalj på JSM i Kalix i vintras. Vi tror med ganska stor säkerhet att Gustaf därmed är klubbens mest framgångsrika skidåkare genom tiderna. Hade inte landslagsgrupperna gjorts om till i år så hade troligen Gustaf haft en plats i juniorlandslaget. Sofia som mest har tävlat i skidorientering har samlat på sig SM medaljer och nu en landslagsplats. Visst är det häftigt att man kan komma från Sigtuna, tävla för Storvreta och nå så långt! 

Sist men inte minst har vi Emma, yrvädret från Knivsta som vuxit till sig och redan under sitt första juniorår överraskat många med att inte bara ha tagit ett steg utan en hel trappuppgång i utveckling, med framskjutna placeringar i Scandic Cup som belöning. Emma kom till klubben som 15-åring, började på skidgymnasiet i Sveg och väljer nu att gå tillbaka till sin hemmaklubb Vassunda.

Finns det något gemensamt bland de tre?, målvetenhet, glädje och vilja att utvecklas känns gemensamt men ganska säkert också att dom tillhört Patrics, Idas och Marcus gäng och där fått en bra allmänfostran och teknikutveckling

Storvreta IK Skidor tackar er för åren hos oss och önskar er stort lycka till i er fortsatt utveckling.

Skribent: Per Grywenz
Epost: Adressen Gömd

Samarbetspartners

Team Sportia

lansforsakringar

skimateria

 

Postadress:
Storvreta IK - Skidor
Idrottsplatsen, Skogsvallsvägen 15
74340 Storvreta

Besöksadress:
Skogsvallsvägen 15
74340 Storvreta

Kontakt:
Tel: 018-366411
E-post: This is a mailto link

Se all info