Hoppa till sidans innehåll

Vi behöver din hjälp


Bordtennissektionen bedrivs av främst ideella insatser. Det är mycket som behöver göras men allt hinns inte med. Det finns många uppgifter som är enkla att utföra och som inte kräver någon erfarenhet av föreningsverksamhet eller bordtennis.

Här nedan listar vi aktuella förslag på insatser föräldrar välkomnas att ta på sig. Känner ni att ni kan ta på er en uppgift? Kontakta er tränare på plats. Det går ofta att hjälpa till under träningen. Ni kan också mejla till This is a mailto link om ni undrar över något. Då hjälper vi till och svarar på frågor.

 

Ta fram och ställa bort borden. Det här är en stående punkt. Vi måste ta fram bordtennisbord, nät och bollar inför varje träning och de måste plockas bort efteråt. Föräldrar och barn bör alltid hjälpa till.

Torka av bord och golv. Även detta är en stående punkt. Borden bör ofta torkas av med en lätt fuktad trasa eller svamp. Vi har en sop för att snabbt kunna sopa bort det värsta skräpet och dammet från golven.

 

Ordna träningsmatcher. Träningsmatcher är bra alternativ till seriespel och turneringar. Vi har möjlighet att ordna träningsmatcher på onsdagar de gånger det inte spelas seriespel. Matcherna spelas lämpligen av tre spelare som spelar tre singlar vardera och en dubbel. Vi har matchprotokoll. Det som krävs är att kontakta andra föreningar och sätta ihop ett, eller flera, lag av spelare som vill delta.

 

Enklare underhåll av utrustning.
- Våra bollhåvar har börjat bli slitna. Ta gärna med snöre, sax och en rejäl tejprulle och laga dem under någon träning.
- Flera av näten saknar filt som skyddar borden från skrapmärken. Ta gärna med ett ark självhäftande filt för möbeltassar där man själv kan klippa ut lämplig form. Sax behövs förstås också. Sedan är det bara att gå igenom alla näten och fästa filten där de saknas.
- Några barriärer har sett bättre dagar. De kan vara böjda eller tappar fötterna lätt.

 

Assisterande tränare. Fråga gärna er tränare om hen behöver hjälp under träningar. Tränaren kan välja att ta fram bordtennisroboten men då behöver en vuxen administrera den medan barnen tränar.

 

Bordtennisbord. Några av bordtennisborden behöver en översyn. Ett går inte att fälla ihop. Det skulle uppskattas om någon kunde laga det eller åtminstone ordna ett vinkeljärn eller liknande som håller bordet i hopfällt.

 

Dator och skrivare. Föreningen har en bärbar dator och skrivare som stått utan att användas i ett par år. Vi behöver någon som kan sparka liv i dessa. Skrivaren är kanske svår att få igång på ett kostnadseffektivt sätt men datorn vill vi få igång.

 

Interna turneringar. Vi behöver någon som kan arrangera ett klubbmästerskap eller avslutningsturnering till våren. En enkel variant är att arrangera det i B-hallen men det vore bättre om vi bokade A-hallen och satte upp alla borden där. Om vi får igång datorn och skrivaren så går det använda ett program för matchprotokoll och resultatrapportering. Annars måste de ordnas manuellt. Det kommer också behöva köpas in fika och medaljer eller pokaler.

 

Återkoppling. Det finns alltid saker som kan bli bättre. Hör av er till oss om förslag som kan göra verksamheten bättre. Prata med tränaren eller skicka ett mail till This is a mailto link.

Uppdaterad: 2017-01-20 10:53
Skribent: Andreas Ögren
Epost: This is a mailto link

Följ våra nyheter på Facebook!

Postadress:
Sundbybergs IK - Bordtennis
Stationsgatan 9
17268 Sundbyberg

Kontakt:
Tel: 08-281115
Fax: 08-286760
E-post: This is a mailto link

Se all info