Hoppa till sidans innehåll

Dennis Eklund vann GO FOR STRIKE

2011-01-11 11:38
På måndagskvällen spelades finalen i den första upplagan av GO FOR STRIKE. Och efter en rafflande final stod den förre Sumpanspelaren, Dennis Eklund, som segrare.
  • Uppdaterad: 2016-06-08 02:06

Segraren Dennis Eklund, Team Sweden & Stureby BK

 

Dennis Eklund, numera Stureby BK, kunde med en strike i sista rutan avgöra finalen mot Tobias Karlsson. Detta efter att Tobias hade ledningen inför den avgörande sistarutan, men ett hål, 4-7-10, satte käppar i hjulet för Tobias. När Dennis gick upp och strikade tvingade han Tobbe att spärra sin uppställning, men klotet smet förbi kägla 4 på vänstersidan och saken var klar.

 

Finalspelet startade med att placering 5-20 från kvalet spelade 4 serier där de 12 bästa resultaten gick vidare till finalomgång 2. Efter dessa 4 serier var det Björn Ejderling, Åkeshovs BK, i topp med 1015 poäng. Tobias Karlsson, SIK, tvåa med 960 och Tomas Lind, SIK, trea med 939 poäng. 12:e och sista plats vidare blev Anders Öhman, SIK, med 826.

 

12 spelare vidare till finalomgång 2, där topp 4 från kvalet anslöt. Mikael Kanold, SIK, Anders Holm, Sollentuna BwK, Johan Söderholm, Sigma BK och Sonja Carlsson-Östlund, BK Wictoria gjorde alltså entré på banorna. Dennis Eklund tog kommandot direkt och höll undan i topp med 725 poäng på sina 3 serier. Det blev en rafflande avslutning på omgången där flera var inblandade i streckstriden. Till slut kunde Anneli Blomqvist, SIK, hålla undan på åttonde och sista plats vidare till kvartsfinal. Tomas Lind stod för bästa spurten och kunde med en 258-serie räkna in ett avancemang.

 

                                                                    

                                                                     Anneli Blomqvist, SIK, blev bästa junior

 

I kvartsfinalen som spelades över 2 serier blev det riktig jämnt och med bara några rutor kvar av andra serien var 7 av 8 spelare på allvar med och slogs om de 4 semifinalplatserna. Det blev till slut Anders Öhman, Tobias Karlsson, Anneli Blomqvist, alla med 458 poäng, och Dennis Eklund med 455 poäng som tog sig till semifinal.

 

Semifinalen över 1 serie blev en tuff historia även den. Alla 4 spelarna var med från start men efter halva serien hade Anneli halkat efter och när grabbarna satte igång en ny strikefest fanns inte mycket att göra.  Dennis avslutade med en lång strikeföljd och tog ohotad den ena finalplatsen med 258 poäng. Det blev hårt om den andra, men varje gång Linus Öhman strikade för att komma ikapp Tobias Karlsson så svarade Tobbe med en strike. 243 poäng för Tobbe och 236 för Linus. Dennis Eklund och Tobias Karlsson till slutfinalen.

 

I finalen blev det som sagt Dennis som drog det längsta strået, efter att ha tagit kommandot från start. Efter halva serien gick Tobias ikapp och tog över ledningen, men när det hela skulle avgöras i slutrutan så slog Tobbe upp ett hål och Dennis kunde kliva fram och avgöra säkert. Dennis startade finalspelet lite trögt med 409 poäng på de två första serierna i finalomgång 1, men efter det hittade han spelet och gick som en klocka resten av finalspelet, en värdig segrare. Tobias Karlsson var ju riktigt nära segern men det är små marginaler som avgör. Till skillnad från Dennis så startade Tobbe finalspelet på ett strålande sätt. Han fyllde förstaserien med enbart kryss och 300-serien var ett faktum.

 

 

Tvåan Tobias Karlsson till vänster flankerad av vinnaren Dennis Eklund

 

Vi passar på att tacka alla spelare, publiken, Sundbybergs bowlinghall och alla som hjälpt till för en väl genomförd tävling. Grattis till alla pristagare. På återseende.

 

 

Skribent: Mikael Gibbemark

 

GMP_transparent

 

SBGhallenB

 

Sponsorhuset

 

 

följoss

Postadress:
Sundbybergs IK - Bowling
Stationsgatan 9
17268 Sundbyberg

Kontakt:
Tel: 08-281115
E-post: This is a mailto link

Se all info