Hoppa till sidans innehåll

Hårfin andraplats i Nordcupen

2017-12-05 21:45
Järfälla vann överlägset årets Nordcup. Men inför finalen var kampen om andra, tredje och fjärde plats i klubbtävlingen mycket öppen, och spänningen höll i sig in i det sista.
  • Uppdaterad: 2017-12-05 21:46

Nordcupen avgjordes traditionsenligt med en sprinttävling, denna gång anordnad av Täby. De bjöd på kluriga banor i ett annorlunda stadsområde runt Näsbydalsskolan.

Då ställningen mellan SIK, Attunda och Täby var otroligt jämn, var det viktigt att samla varje poäng. Några SIK-ungdomar lyckades dra in extra poäng, Alice tog en etappseger i D10 och Kajsa i D16, och Sigrid knep en andraplats i D14. Dessutom kom Maja 3:a i D12 och Matilda 3:a i D16. Men viktigast av allt var att hela 41 ungdomar från SIK samlade poäng genom att ställa upp och springa.

Många ungdomar fick sedan medalj för att ha fullföljt minst tre tävlingar. Bäst lyckades även här Alice, som tog totalsegern i D10. I D14 tog Sigrid och Ronja andra- och tredjeplatsen, och i D16 tog Kajsa och Matilda samma placeringar.

I klubbtävlingen behövdes varenda poäng räknas för att kunna utse tvåa, trea och fyra, och spänningen var olidlig. Till slut kunde Sumpan utropas till andrapristagare med knappa två poäng. Men pokalen var det Järfälla som fick lyfta även i år!

Är ni sugna på att titta på foton klicka då på nedanstående länk:

Vill ni ha ännu mer foton kan ni fortsätta till bildspelet:

//2016.sikorientering.se/#!album-66

Skribent: Åsa Lindh
Epost: Adressen Gömd

 

 

 

Webbplats Silva.se Facebook @silvaglobal Instagram #silvaglobal

 

ICA Järvastaden

 

Alewalds.se

Postadress:
Sundbybergs IK - Orientering
Stationsgatan 9
17268 Sundbyberg

Kontakt:
Tel: 08281115
E-post: This is a mailto link

Se all info