Hoppa till sidans innehåll

Skidförbundet Alpint


I veckans avsnitt av Snöpodden träffar du Tommy Eliasson Winter som till vardags arbetar som alpin chef. Han berättar om sin tid som skicrossåkare och vad han önskar att han tänkt på som aktiv utövare.
 
I helgen är det både teknik och farttävlingar, och även om de flesta åkare är rutinerade, bjuder helgen på några världscupdebutanter.
 
En framgångsrik svensk alpinvecka är oss i ryggen där det har tagits placeringar i både Europa- och världscupen. André Myhrer, Bergsjö Hassela AK, knöt ihop veckan fint när han tog hem tredjeplatsen på världscupsäsongens andra slalomtävling.
 
Tärnaby Skidhem vid Storumans Folkhögskola söker en instruktör/alpin tränare. Ansök senast 15 december.
 
I Snöpodden pratar vi om allt möjligt med skidåkare och om skidåkning med alla möjliga. Idag får du möta landslagsåkaren Maria Pietilä Holmner.
 

Grahn gör VC-debut

(2017-12-07 22:40)
Till helgen har delar av herrarnas världscuptour kommit tillbaka till den här sidan atlanten när det blivit dags för storslalom och slalom i franska Val d’Isère.
 
I veckan är det fullt av Europacuptävlingar för både damer och herrar och nu är det klart vilka svenska åkare som får tävla.
 
I helgen var det Sverige Cupen i Duved. Det var Sverige Cupens andra tävlingshelg och den anordnades av Östersund Frösö SLK lördag och söndag.
 

Alphand vann i Hafjell

(2017-12-03 20:44)
Tävlingshelgen är över och det har tävlats i både Europacup och världscup. Damernas Europacup besökte Hafjell, Norge, med storslalom och herrarnas världscup var i Beaver Creek, USA, med fart och storslalom.
 
IFK Arvidsjaur Alpina hade fixat fina förhållanden till helgens Nocco Alpine Elite Tour. Under lördagens och söndagens herrtävlingar fanns det chans att vinna startplatser till den kommande veckans europacuptävlingar i Fjätervålen.
 
Lördagens tävling av Nocco Alpine Elite Tour i Arvidsjaur vanns av Hanna Ögren, UHSK Umeå, och Björn Gabrielsson, IFK Falun Alpin. I herr-tävlingen fanns det möjlighet att vinna startplats till europacuptävlingarna i Fjätervålen.
 
I tre år har McDonalds och Svenska Skidförbundet drivit initiativet Skidlyftet, hittills har 3 miljoner kronor delats ut till svenska skidklubbar. Årets upplaga blev en succé – över 1 miljon kronor samlades in! Nu öppnar ansökan till Skidlyftet...
 
I dagens möte med Matts Olsson pratar vi om hans förkärlek till Värmland och hur din resväska återspeglar hur du är som person.
 

EC-succén fortsätter

(2017-11-30 13:49)
Succéstarten fortsatte för det svenska Europacuplaget när Ylva Stålnacke, Kiruna BK, slutade på pallen i säsongens andra slalomtävling i Funäsdalen på torsdagen.
 
Mattias Hargin, Huddinge SK, Sara Hector, Kungsbergets AK, Emelie Wikström, IFK Sävsjö, och Anna Swenn-Larsson, Rättviks SLK, är uttagna av SOK att representera Sverige i OS i Pyeongchang, Sydkorea i februari.
 
12
Till Sundsvalls slalombackes hemsida
Öppettider & liftkortspriser
Boka liftkort
SSF TA
ullmax
 
grasroten_250x120
 

Postadress:
Sundsvalls SLK - Skidor
Sundsvalls SLK, Mogatan 60
85460 Sundsvall

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

SCA

Södra Berget

 Ica Maxi

Akzo

XL Fresks ICA Kvantum

Peak

ICA Bergsgatan

Ego

Vasa Bryggerier LF

PWC Johan Jonsson Invest

Timrå betong

Invito

ST