Hoppa till sidans innehåll

Klart med ny A-lags tränare

2018-04-16 22:34
I dag gjorde sportgruppen klart med ny A-lags tränare till Surahammars IF. Det blir Stefan Andersson som efter fem år i Luleå HFs organisation flyttar hem till ljusare trakter.
  • Uppdaterad: 2018-04-16 23:15

Lite korta fakta om Stefan Andersson. Han är 54 år och uppväxt i Surahammar. Stefan har de senaste fem säsongerna varit med i Luleå HF:s organisation på U16 och J18-sidan som tränare. Stefan har dessuton den här säsongen varit ansvarig för Norrbottens TV-pucklag. Han har tidigare också varit verksam i Surahammars IF i både J20 lag och A-lag. Senaste säsongen i Sura var 2008-2009.

Webbredaktionen ringde upp Stefan i kväll för en lite pratstund och så här berättade Stefan om varför han flyttar hemåt igen.

-Jag blev väldigt glad när jag fick frågan av Sura att träna deras A-lag och det kändes bra nu när jag skall flytta söderut igen efter fem år uppe i Luleå. Jag har ju trivts bra uppe i Luleå och har ju även utvecklas som tränare i Luleås organisation. Det är ju lite annorlunda att jobba i ett SHL-lag. Det har varit bra tränarkollegor att jobba med där, men jag kände att det ändå var dags att röra sig hemåt”, säger Stefan. 

Hur mycket följer han sin gamla moderklubb nu för tiden? 
- Jo jag ser en del matcher på Hockeyettan Live och sen följer jag Sura på Facebooksidan som jag tycker sprider information om klubben på ett mycket bra sätt. Sen känner jag igen Oscar Sinnby, som jag hade i Nackas U16-lag en gång i tiden. Sen ska man ju ha respekt för Sura som spelat över 25 säsonger i Division1/Hockeyettan, det vill inte säga lite av en så pass liten ort som Sura ändå är”

Vad kommer Du att tillföra till Surahammars IF som klubb?
- Jag hoppas att jag kan komma in med lite nya infallsvinklar och nytt tänk i seniorlaget. Men sen tycker jag det är viktigt att man får till en röd tråd genom hela föreningen och sen är fysbiten mycket viktig över hela linjen. Det är väl i stort sett några av de punkter som jag vill vara med och utveckla i Sura”.

Vad är målet med säsongen 2018-2019 i Sura? 
- Ja Sura har ju ett lag med många unga spelare och de är inte färdigutbildade än, så det finns mycket utveckling att jobba med där. Målet är ju att sätta ett bra spelsätt, där man jobbar över hela banan och hela tiden ligger rätt. Sen känns det som om föreningen vill något också, det tycker jag låter spännande. Och som jag sa tidigare, det kändes riktigt roligt när Sura hörde av sig till mig”, avslutar Stefan.

Föreningen hälsar Stefan välkommen tillbaka till Surahammars IF och önskar honom lycka till med tränarrollen under säsongen 2018-2019. Vi kommer lite senare att spela in ett lite reportage med Stefan till vår Facebooksida.

Skribent: Staffan Hesselbäck
Epost: This is a mailto link

Följ-oss-på-FB-och-Twitter1

Hockeyettan

LIGASPONSORER

Svenska Spel

Best Western

 Gatorade

VÅRA LEVERANTÖRER

CCM

Brages

Skylt och Neon

STJÄRNPARTNERS

Econ Konsult

Karlstad Metalisering
Länsförsäkringar

Radiator

Ramnäs Buss och Resetjänst

Surahammars Elaffär

PLATINAPARTNERS
Fårbo Mekaniska

 GULDPARTNERS

 KåPe Måleri

LK Planstål

 Nordikon

 Redovisningsbyrån

Starka Betong

Stena

Svensk Cater

TATA Steel

Vincents Plattsättning

SILVERPARTNERS 

Global Invest

MotorNilsson
MPA Alviks
Måleriproduktion

Sura El

BRONSPARTNERS
Damms
LF Invest
Mekonomen
MISAB
Mälarvillan
PEAB
Silfvernagel Åkeri & Maskin AB

Stenator

Sura Kom Tek

Trollskog

Uponor

OFFICIELLAPARTNERS

Alliansen

Bodycote

Boréns

BT Båt & Trailer

FoBe

Elkon

Husells Smide & Byggservice AB

PMT Montage & Service

Sandvik

Socialdemokraterna

Surahammars Oljeprodukter

 Surahammars Hus

Westfalia

 Villaägarna

Willmans Bygg

Vänsterpartiet

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Surahammars IF - Ishockey
Box 38
73521 Surahammar

Besöksadress:
Idrottsvägen 2
73591 Surahammar

Kontakt:
Tel: 0220-31022
E-post: This is a mailto link

Se all info

SISU_Webb_Banner_170X170_samverkan

Per Bäckman kopiera

kalas

games_online_v4