Nyhetsbrev april 2016 - Svenska Cykelförbundet - IdrottOnline Forbund
Ser detta konstigt ut i din e-postklient? Klicka här.
Till Hemsidan | Avprenumerera

GS infobrev till cykelsverige

Vårkänslor 

Alltid så här års börjar det suga i cykeltävlingstarmen. En hel vinter har passerat, massor av tunga mil har samlats ihop, de flesta i garage och föreningslokaler, men även en del mil av de lerigare slaget ute i skog och mark. Nu vill vi inget annat än att få slänga av oss benvärmare och överdragsjackor och komma ut i vårluften! Den första vårsolen, de första sopade gatorna, de upptorkade, hårda spåren i skogen, fåglarnas kvitter och alla tävlingar. Lyckorus för oss cyklister!

Läs mer

Sportchefen informerar

Då har säsongen äntligen startat på allvar för de allra flesta. Flera av våra proffs har redan presterat fina resultat och vinster samt att landslagen har varit ute på flera uppdrag.
Nytt för i år är att Lucas Persson tillkommit som ny förbundskapten för herrjuniorer och U23 i landsväg. Han har redan har fått känna på hetluften med två Nations Cup i Belgien och i Holland.

Läs mer

Möt cykelambassadören Rasmus

Månadens Ungdomsambassadör Rasmus Lidén från Tranemo Trialklubb är en äkta förebild för vad cykel handlar om. För honom är gemenskap, träna och tävla det bästa med att cykla trial.
För trial är just en spännande och spektakulär cykelgren, där de viktigaste faktorerna är stabilitet och kontroll av cykeln i extrema situationer. Inte så konstigt att Rasmus blev fast när han provade på trial, för honom är spänning och att hitta nya utmaningar det som lockar. Han visade framfötterna på SM i Piteå och det är bara början för Rasmus.

 

Läs mer

SCF:s Ungdomsförening - IK Trasten

IK Trasten är en förening för alla som tycker om att träna, tävla och ha kul tillsammans, vuxna som barn. Idag har föreningen 640 medlemmar och av dessa är 116 barn och ungdomar. Det är alltså en stark återväxten vilket framförallt är ett resultat av en satsning på mountainbiketräning för barn och ungdom. Träningen har blivit en succé och det kan vara upp till 50 barn och ungdomar som vill vara med vid träningstillfällena. Vad gör de för att rekryterar så många ungdomar? Jo, att ha kul tillsamman är nycket till IK Trastens framgång!

Läs mer

Ordförande har ordet

Stefhan Klang förklarar att styrelsen jobbar med den övergripande bilden och gör allt för att skapa förutsättningar för att ni medlemmar ska få så bra förutsättningar som möjligt. Även om mycket tid måste läggas på administrativa göromål kommer utveckling och frågor som stärker svensk cykel i framtiden vara prioriterat.

Läs mer

Dags för Vaccinera dig och din förening

Har du funderat på om det finns risk för att någon i din idrottsförening skulle kunna dopa sig? Skulle det kunna ske av misstag? Hur skulle ni göra då? Har ni någon antidopingpolicy att ta hjälp av?
Om inte, kan det vara en bra idé att vaccinera er klubb mot doping. Det tar bara några timmar. För den enskilda cyklisten kommer snart REN vinnare lnmlanseras av RF.

Läs mer

Vi ses på EUROMTB i Huskvarna!

Tänk er vitsippor och vårens värmande solstrålar, lägg till actionspäckad cykling och stämning i världsklass. Senast det arrangerades ett liknande internationellt mästerskap i Sverige var 1999. I år är det dags igen. Med OS i Rio runt hörnet förväntas de främsta cyklisterna stå taggade på startlinjen för Mountainbike-EM 5-8 maj i Huskvarna. 

Läs mer

Våra sponsorer

Som ni säkert läst har vi under vintern förlängt och tecknat nya avtal med ett antal sponsorer för Förbundet. Att vi på flera olika sätt paketerar och säljer våra rättigheter till är en förutsättning för att vi ska kunna utveckla verksamheten. Det arbetet är bara i sin linda och jag hoppas att ni som har idéer om tänkbara sponsorer eller hur vi ska bli bättre hör av er till mig. 

Läs mer

Optimera din träning

Nytt utbildningsmaterial från RF i tre nya böcker:

Lär dig grunder i träningslära och träna så optimalt som möjligt med boken,Träningslärans grunder. Kompletterat med rätt kost, bygger du upp dig och återhämtar dig snabbare. Få inspiration och tips ur boken, Ät rätt när du tränar. Skulle olyckan eller skadan vara framme, så kan du läsa mer i boken Skador och sjukdomar

Läs mer
Svenska Cykelförbundet | Idrottens Hus, Box 11016 10061 Stockholm | 08-6996000 |