Hoppa till sidans innehåll

MÅNGA HYLLADES PÅ ÅRSMÖTE!

2018-04-06 11:04
Ångermanlands Friidrottsförbund har haft årsmöte och hyllat friidrottare, som presterat bra under 2017.Årligen delas utmärkelsen ”Årets friidrottare” ut till en eller flera aktiva. I år delades tre utmärkelser ut.
  • Uppdaterad: 2018-04-06 11:04

Amanda Rask, IF Vingarna, är en av flera framgångsrika kastare i distriktet. På Ungdoms-SM blev hon tvåa i spjut, 15 cm från guldet, och hon toppar Sverigestatistiken för 2017 i sin klass Flickor 15. Att spjutet kommer att flyga längre i år har vi redan fått indikationer på. Vid Riksmästerkapen i Vinterkast slog hon alla 16- och 17 åringar. I år satsar Amanda på bra resultat i Ungdoms-SM och en plats vid Ungdoms-EM i Ungern.

Tesfaldet Negash blev under förra året en jätteförstärkning för långdistanslöpningen i Brännans FF. Tesfaldet har halvmarathon som favoritdistans och var en av de sex bästa i Sverige. På långloppen i länet blev det segrar och banrekord i massor. Distriktet har inte haft en så bra långdistanslöpare på många år.

Den tredje mottagaren av utmärkelsen var Johanna Bygdell, Öbacka LK. Hon nöjer sig inte med halvmarathon. Nej, längre distanser/ultralopp ska det vara. Under 2017 satte hon svenskt rekord på 50 och 100 miles ,16,1 mil. Hon vann High Coast Ultra, 12,9 mil, och satte nytt banrekord samt kom tvåa i Ultravasan mellan Sälen och Mora. Johanna är uttagen att representera Sverige vid VM i Ultra Trail, bara 8 mil !, i Spanien i början av maj i år.

   Fr v. Tesfaldet Negash, Amanda Rask, Johanna Bygdell

Utmärkelsen ”Årets arrangör” tilldelades Nordingrå SK, som arrangerar Sveriges hårdaste och vackraste marathon, Höga Kusten Marathon. Förra året genomfördes loppet för 37:e gången med drygt 500 deltagare. Inte många lopp lever så länge. Klubben har lyckats hålla uppe intresset för loppet och utvecklat detsamma med multisport och löpning för ungdomar, mini- och micromara.

Andra som uppvaktades var Malin Sjöblom, IF Vingarna, för sin bronsmedalj i kula vid Veteran-EM i Danmark och Erik O Sjödin, Kramforsalliansen, som hoppade (höjd och tresteg) till sig 3 medaljer vid Veteran-SM inom- och utomhus. 

Erik O. Sjödin och Malin Sjöblom

Slutligen hyllades fler unga kastare, som alla återfanns bland de främsta i Sverigestatistiken under förra året. Elina Karvonen, IF Vingarna, (slägga, 2:a), Ingrid Lundkvist, Brännans FF, (spjut, 2:a), Leonora Einarsson, Brännans FF, (diskus, 1:a) och Jakob Grönlund, Sollefteå GIF Friidrott, (spjut, 6:a) fick alla ta emot stipendie och en blomma.

Fr. v. Elina Karvonen, Ingrid Lundqvist, Leonora Einarsson 

Årsmötesdeltagarna, 30-talet, fick också ta del av några händelser under förbundets 60-åriga historia.

 Leif Thunman

Skribent: Sven Eklund
Epost: This is a mailto link

Postadress:
Ångermanlands Friidrottsförbund
Hemmansvägen 4
871 53 Härnösand

Kontakt:
Tel: 0611-100 82
E-post: This is a mailto link

Se all info