Hoppa till sidans innehåll

Mångkamps DM

2017-08-23 16:53
Fina prestationer i MångkampsDM i helgen! Den 13 augusti var det dags för Mångkampstävling i Sandviken och tillika DM i mångkamp för 11 och 13 åringar för Västmanland, Dalarna, Gästrikland och Uppland.
  • Uppdaterad: 2017-10-01 21:10

Deltagarantalet hade ökat betydligt sedan förra året och även deltagarna
från Uppland  var fler i år.
I F 13 klassen vann Tilde Söderlund Alunda SK hela mångkampen med nytt mångkampspers på 4514 poäng. Därmed var Tilde även högst upp på pallen i DM före Ruth Eklöf Örbyhus och Malin Garbell Östhammar.

I P 13 klassen nådde Lukas Foors Uppsala längst och hamnade på andra plats i sammandraget och var segrare i DM för Uppsala före Elis Gemzell och Alex Eriksson Örbyhus som knep DM silvret respektive DM bronset.

I 11 årsklassen vann samtliga deltagare guldmedaljer som deltog i mångkampen. F 11 klassen hade flest deltagare med över 20 startande vilket var väldigt positivt och konkurrensen blev stenhård. För många av deltagarna var det första gången man provade en mångkamp och det var riktig kämparanda trots att flera provade grenar som de kanske inte tidigare provat på. Riktigt bra kämpat och presterat av alla deltagare från Uppland.

Visst är det roligt med mångkamp! Det tycker i alla fall deltagarna på årets DM…

P 13 Uppland. Lukas Foors segrare Elis Gemzell på andra plats och Gustav Rydåker på tredje plats.

Kul med Mångkamp tycker Alundas tjejer!

Samtliga foton: Kristina Söderlund

Epost: Adressen Gömd

 

 

Postadress:
Upplands Friidrottsförbund
Örbygatan 12
753 24 Uppsala

Kontakt:
Tel: +46 72 5303425
E-post: This is a mailto link