Hoppa till sidans innehåll

Täby SLK - Skidor

TSLK Nyheter

För första gången i Täby Slalomklubbs 50 åriga historia, ställer 16 mammor upp på startlinjen i Klubbmästerskapet nu på onsdagen den 22 februari i Väsjöbacken.
 
Så fick vi då äntligen svar efter gårdagens KM på frågan vem som är snabbast i klubben. De heter Arthur, Mathilda, Joel, Tomasine, Oskar, Tindra och Degen. Stort grattis och bra åkt.
 
Alpina VM avgörs 6-19 februari i St. Moritz med Schiffring, Hirscher, Hansdotter, Vonn och alla andra världsstjärnor på plats. Även TSLK är representerade genom Ida Candert som 13 februari representerar Sverige i Longines Future Ski Champions.
 
Onsdagen den 15:e februari kör vi KM (SL) för U12, U14, U16 och äldre. För de yngre grupperna återkommer vi med datum.
 
Svenska Skidförbundet avslutade årets skolningsverksamhet med Skolningsläger 3 i Björnrike 26-29/1. TSLK representerades av Ida Candert, Tindra Bergstrand, Olivia Eineborg-Schön och Melvin Källén.
 
Det var ett stort gäng glada U10:or, tränare och föräldrar och syskon som var på plats i Saltis i lördags den 21 januari. Barnen hade en härlig dag, med yngre U10 (08:or) tävlandes på förmiddagen och äldre U10 (07:or) som tävlade på eftermiddagen.
 
Kul tävlingshelg med flera pokaler för U12
 
Januari är fartmånad för TSLKs åkare. För de flesta öppnas dörren mot grenarna med högre krav på hastighet i U14. Läskigt? Ibland. Pirrigt? Oftast. Kul? Alltid! U14-åkarna Tomasine, Ida, Björn och Erik berättar om hur de tog steget mot högre fart.
 
Fartveckan i Funäsdalen för U16 åkarna i region 4 är nu genomförd. Det blev en lyckad vecka som avslutades med störtloppstävlingar.
 
Dalarna välkomnade TSLK till årets första läger för U10:orna – med sol och kyla. Bjursås SkiCenter erbjuder boende i anslutning till backen och flera bra stråk att sätta banor i. Våra 39 U10-åkare fick med sig en fin träningshelg och många fina åk.
 
Den alpina tävlingssäsongen börjar för många av ungdomarna i U12, U14 och U16 med den nationella tävlingen Vemdalslalom. Ett arrangemang där ungdomar från hela landet tävlar i slalom och storslalom.
 
Hösten har varit speciell för Täby Slalomklubb. För första gången någonsin har så många som sju U16-åkare blivit antagna till Skidgymnasier på fyra olika orter i Sverige.
 
Den 15 december styr en fullpackad buss och en lååång karavan bilar med takboxar mot västra Härjedalen och vägs ände. Hundratals skidälskande Norrortsbor längtar efter fjälluft, skidåkning och att ha kul med goda vänner...
 
Rekordmånga deltagare var på ett mycket lyckat och fullspäckat läger i helgen som bjöd på fantastiskt fina upplevelser, ideala förhållanden i backen, mycket bra träning, skratt, kramar och en fenomenal gemenskap.

Styrelsen informerar

Styrelsen har ordet

Träning & material

Gruppernas Träningstider för barmarksträning och i Väsjöbacken finns att hitta här.

Tävling

Köläget i TSLK

Varför är det kö i Täby Slalomklubb?

Kontakta web-redaktionen

Vill du kontakta webbredaktionen maila oss på This is a mailto link

@täbyslalomklubb på Instagram:

 

 

TSLK´s SPONSORER

 

Ramundberget 300dpi

 

aon_logo_red_large

 

CloettaLogo

 

1_essiq_logo_transparent

 

SAMARBETSPARTNERS
& STÖDSPONSORER

 

 

alpingaraget_85052852

 

 

MTON_70%sv_hotel_sthlm_brom

houdini-logo_grey_transperant-2

1_dalskidan-logo-svart

 

 

1_Sisu_farg_logo

 

TSLK facebook

Postadress:
Täby SLK - Skidor
Box 153
18322 Täby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info